A magyar ügyészséghez és az Európai Bizottsághoz fordult az EU csalás elleni hivatala, az OLAF, a Budapest Szíve nevű projektnél talált problémák miatt – írja a VS.hu.

Szabálytalanságokat talált az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) egy részben uniós forrásból megvalósuló, sokmilliárdos fővárosi fejlesztésnél, a Budapest Szíve nevű projektnél – számolt be a VS.hu.

A projekt 15 milliárd forintba került, ennek keretein belül újították fel a Szabadság tér és Kálvin tér közötti utcákat. A hírportál szerint a közbeszerzéseket, amikben több szabálytalanságot is találtak, az V. kerület és a főváros koordinálta közösen.

Az OLAF a nyomozás befejezése után megkereste a magyar ügyészséget, azt kérte, hogy tegyen lépéseket az ügyben, illetve úgynevezett pénzügyi javaslatot tettek az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának is. A portál szerint vélhetően azt kérték, hogy az EU által adott pénzt vagy annak egy részét követelje vissza az Unió.

Az OLAF valószínűleg azt kéri majd az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságától, hogy a fejlesztéshez az EU által adott pénz egy részét követelje vissza az unió. Továbbá figyelni fogják azokat a lépéséket, amiket az illetékes hatóságok tesznek nemzeti, illetve uniós szinten – írta a csalás elleni hivatal a VS.hu-nak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
5. kerület? Csalás?
Kizárt dolog. Tóni a megtestesült tisztesség.
Meg szerénység.
human
Tehát ezért tette a fidesz az alaptörvénybe, hogy ha az EU büntet, akkor a kormány azt az adófizetőkön behajthassa:
"Az OLAF valószínűleg azt kéri majd az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságától, hogy a fejlesztéshez az EU által adott pénz egy részét követelje vissza az unió."
human
@human: És ezzel az embereket kétszer lopják meg. Egyszer lopnak a kivitelezésnél, és egyszer adó formájában behajtják a büntetést.
Senara
...hol a hozzászólásom én csak idéztem tőle " hogy ö egyszerű parasztgyerek "
vonotok
No csak,nó csak. Ez az EU. csalás elleni bizottság csak nem " HARCOLNI " akar?
Figyelmeztetni kel őket, a mi Napóleoni magasságú vezérünk hamar kardot ránt. És jaj az ellenek.
mekkelek
Találhatnak többet is ha akarnak. Ha a közszájon forgó "mendemondáknak" csak a negyede igaz, akkor is nyithatnak egy külön magyarországgal foglalkozó részleget, lenne munkájuk bôven.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.