Tizenhét nap M1 híradóját néztünk végig mióta különleges veszély lett Magyarország számára a bevándorlás, hogy megértsük, mégis mennyire kell félnünk. A közmédia szerint eléggé.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök január 11-én a párizsi terrorcselekmények kapcsán kijelentette, hogy Magyarország nem szívesen lát "gazdasági bevándorlókat", az volt az érzésünk, hogy a kormány szócsövében is hirtelen megnőtt a menekültekkel foglalkozó riportok száma.

Január 12-e és 28-a közt ezért közel 12 órányi híradót zsibbadtunk végig. Számításainkat csak az esti híradóra korlátoztuk, a kísérő műsorokat nem számoltuk bele – bár azokban is gyakori téma volt a bevándorlás. Az eredmény pedig az lett, hogy 40 perc 21 másodperc jutott ezen időszak alatt migránsokkal riogatásra. Viszonyításképpen: egy szokásos esti M1 híradó is körülbelül 40 perces, tehát a teljes téma kitette egy egész műsoridő hosszát a bő két hét alatt.

A január 12. óta leadott 17 adásból mindössze három alkalommal fordult elő, hogy egyáltalán nem volt szó a bevándorlókról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.