Az idén már az ügyfél választásán múlik, hogy a közigazgatási hatósági eljárásban felmerülő illetéket hogyan fizeti meg, illetékbélyeggel vagy banki átutalással – hívta el a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzáteszik: a gazdasági tárca – az új fizetési mód tapasztalatai fényében – további egyszerűsítési megoldásokat is vizsgál.

Emlékeztetnek: a tárca kezdeményezése alapján elfogadott illetéktörvény-módosítás szerint 2015. január 1-jétől az ügyfél a közigazgatási hatósági eljárásban már nemcsak az iratra felragasztott illetékbélyeggel teljesítheti illetékfizetési kötelezettséget, hanem banki átutalással is.

A tájékoztatás szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz benyújtott felügyeleti intézkedés iránti kérelem esetén, az eljárás kezdeményezésekor az eljárásért fizetendő illetéket a "Nemzetgazdasági Minisztérium 10032000-01460658-30006016" bankszámlára is utalhatják az adózók. Az átutalási bizonylat közlemény rovatában a felülvizsgálni kért hatósági döntés ügyszámát is fel kell tüntetni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@tivoli: Fütyikém, ne magadból indulj ki, a 42 négyzetméteren, meg az 5000 Fontból...
tivoli
@papa.49: ma, 20:39
Kukikám, ha másodmagammal élek, minek fűtsek 132 nm-t? Hogy sírdogálhassak, hogy sok a rezsim? Bolond ember a saját pénze ellensége.
Ezt magadtól is foghatnád azzal a nagy eszeddel!
papa.49
@tivoli: Ezek szerint neked több lakásod van, hogy válogatsz ,,melyiket fűtsed,, koma te egy igen rosszindulatú valaki lehetsz, mindenkibe csak belekötsz, piszkálódsz...
Tudod nekem csak egy van, egy 180 nméteres 3 szintes családi ház, nekem abban kell laknom, és fűtenem...
Igazán boldog majd akkor legyél, ha veled harangozik Lucifer a pokolban...
tivoli
@papa.49: ma, 01:22
Nincs több lakásom csak egy házam, mely úgy lett megtervezve, hogy nem muszáj minden helyiségét egyszerre használni az összkomforthoz. Amikor még együtt volt a család, voltak használatban gyerekszobák, nappali-étkező, mellékhelyiségek, meg ilyesmi. Mostanában ezekre nincs állandóan szükség, csak ha hazajönnek a gyerekek, unokák, vagy rokonok látogatóba.
Így megengedem magamnak azt a luxust, hogy csak egy másfél szoba összkomfortot használjak belőle, amely pont elég 2 személy részére.

A kötekedést viszont nem én kezdtem, hanem te. Feltételezem azért, hogy ennek apropóján eldicsekedhess, hogy neked mekkora marha nagy házad van, és mekkora terhet ró rád a fenntartása!
Azt viszont nem értem, hogy oldod meg, hogy egyszerre tudsz lakni 180 nm-t és 3 szintet. :-))

Egyébként köszönöm a Luciferes jókívánságodat, nem is tudom, hogy mivel érdemeltem ki.

"koma te egy igen rosszindulatú valaki lehetsz, mindenkibe csak belekötsz, piszkálódsz..."
Ezt viszont nem tudom miből állapítottad meg, hiszen ilyesmire még senki nem panaszkodott velem kapcsolatban, Veled pedig határozott kérésedre nemigen társalgok.
papa.49
@tivoli: Koma azt mondod én kezdtem, nem te hát kiírta hogy ,,ott vagyok pap ahol pohárral harangoznak,, ez bizony nekem rosszul esett, mert én egyáltalán nem járok kocsmába, mióta meg nősültem az pedig kurva régen volt '70. De tudod mit, elmondom neked nem csak te vagy olyan okos, másnak is lehet magához való esze...
Képzeld az én házam is úgy van építve, csak annyit kell fűteni amennyit használunk, a középső szintet, így megnyugodhatsz nem fogom magam felesleges költségekbe verni...Szíves tudomásulvétel végett közlöm veled minden alkalommal mikor belém kötsz mindig fogok válaszolni neked, virágnyelven...
tivoli
@papa.49: ma, 15:35
El is várom, hogy mindig válaszolj, nem azért tépem a klavim, hogy elenged magad mellett az írásom. :-))
Ja, hogy én azt írtam, hogy pohárral harangoznak? Na, kérlek szépen ez a megjegyzés annyira adta magát, hogy muszáj volt odaszólni. Amit természetesen viccnek szántam, nem sértésnek.. Ne legyél már annyira vakbélgyanús, mert ha nem jársz kocsmába, akkor meg pláne nem kellene az ilyesmit komolyan venned.
Na csá, majd találkozunk még. :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.