A rendőrség 15-25 fős csoportokban vezeti el a reggel feltartóztatott kb. 250 migránst. Hét órás patthelyzet után átmenetileg megoldódni látszik a győri vasútállomáson feltartóztatott kb. 250 koszovói és albán menekült helyzete: A rendőrök a megyei rendőrkapitányság határrendészeti osztályára viszik őket, ahol szabálysértés miatt állítják elő mindannyiukat. Kocsis Tünde, a megyei kapitányság szóvivője szerint a családosokat regisztrálják és Debrecenbe, a befogadóállomásra szállítják. Az egyedülállók ellen idegenrendészeti eljárás indul. Mindegyikük nyilatkozhat, hogy folyamodik-e menekültsátuszért, jelentették tudósítóink a helyszínről. A Kisalföld helyszíni beszámolója szerint a menekülteket 15-25 fős csoportokban viszik el a pályaudvarról. “Megdöbbentő, hogy milyen sok gyerek van” – írja a lap. A tudósításuk szerint minden második menekült kiskorú, ami magyarázhatja, hogy miért álltak ellen olyan elkeseredetten a szüleik a magyar hatóságoknak:

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ahogy elnézem már a gazdasági menekültek is menekülnek az országból...
@spu00: most már sejted, hogy az a nagy menekülthullám talán nem is magyarországra indult kedves balfék kolléga...?
Meine Ehre heisst Treue
Ha menekültstátuszért folyamodnak, az elbírálásig nem lehet ezeket kitoloncolni, így simán engedni kellett volna a bandát tovább. Most már első európai állomásukként, hazánkat nevezik meg adott esetben, tehát, ha tovább állnak innen, így ránk terhelhetik az anyagi kárt, illetve visszatoloncolhatják őket ide.
Ráadásul, olyan országból jöttek, ahonnan semmi nem indokolja a menekülést.
Vajon melyik agyalágyult hívta ki a rendőrséget???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.