A Fidesz szerint "a szocialisták hazug állításával szemben" a tény az, hogy Magyarország ma az első helyen áll a munkanélküliség csökkentésében.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Biztos, hogy hazugok... na nem a szocik! Csak ugy...2009-ben a (szocik) a munkaadók össz terhe 28,5 %, mig a munkavállalóké 15,5 % (megjegyzem itt az adójóváirással a min. béresek kb. 1 % SZJA-t fizettek!) 2010-től(Fidesz időszámitás) egészen 2015-ig a munkaadók terhe továbbra is 28,5 %, mig a munkavállalóké 18,5 % + 16 % SZJA (min.béresek is fizetik, és általában a középkoruak, ahol már a gyerekek után nem érvényesithetik a családi kedvezményt) , ami össz. 34,5 %. De ha eltekintek az SZJA-tól, akkor is 3 %-kal nőtt a járulékterhe a munkavállalóknak. Ezt én néztem meg, nem a KSH! A Fidesz szerint a "munkaadók és munkavállalók terhei csökkentek". Még valami: 2009-ben 71.500 Ft, mig 2015-ben 122 eFt a garantált bér, a különbség 50 eFt körüli emelkedés, mig ez nettóban csak 20 eFt! Tényleg jobban élünk...
1magyar
@eszegfu: Az árak drágulását még nem is említetted.
eszegfu
@1magyar: Csak azért nem, mert O.V. kizárólag a munkaadók és munkavállalók terheinek csökkentéséről nyilakozott igen-igen megalapozottan.
coni
A szocializmusban teljes foglalkoztatottság volt mégis bedőlt a gazdaság. A kérdés, hogy a versenyszférában mennyivel nőtt a foglalkoztatottság a világválság idejéhez képest. Ha levonjuk a közmunkában, a közszférában és külföldön dolgozók (de statisztikailag itt feltüntetett) foglalkoztatottak számát akkor szerény 60E a növekedés.
eszegfu
@coni: A környezetemben lévő vállalkozókhoz először 2014-ben ért el a 2008. évi válság. Tavaly 6, jelenleg 1, és már tudom a szándékát 3 cégnek, akik végelszámolással megszüntek, ill. befejezik a tevékenységüket. 3 "necces" cég van, aki szinte egyik hónapról a másikra él. Nem csak ugy hallom, hanem saját szememmel tapasztalom. Ezek után nem tudom melyik gazdasági ágazatban nőhet a versenyszférában foglalkoztatottak száma, az is lehet: nem vagyok fantázia dus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.