Aláírást gyűjtenek a Szent Kereszt Kórház gyermekosztályának megmaradásáért Kalocsán – írta szerdán a hvg.hu.

Mindezt azután, hogy szakmai körökben elterjedt, a kormány nagy kórházátalakítási terveinek a helyi gyermekellátás is áldozatául eshet.

Egy kommentelő a Facebookon például azért aggódik, mert a legközelebbi kórház (a kiskunhalasi) is legalább 50 kilométerre található: „Órákat kell várni egy-egy esetben, hogy (a mentők) egyáltalán továbbszállítsák a beteget, akkor hová szaladjuk gyermekünkkel, ha megtörténik a baj?” – írja.

A 2012-es megnyitón Semjén Zsolt azt mondta, „A kalocsai kórház azért maradt meg – mondta az ünnepi megnyitón két évvel ezelőtt Semjén – mert Kalocsa népe így akarta.” A kórház a Kecskeméti Megyei Kórház tagintézményeként működött tovább, ahová viszont vitte magával az adósságát is.

Most mégis a bezárás veszélye fenyegeti a Kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekosztályát. Ezt a főigazgató sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta a hvg.hu-nak. Annyit árult el, hogy a hétvégéig három csomagot kell elkészíteniük az államtitkárságnak: az egyikben arra vonatkozóan kell intézkedéseket megfogalmazni, hogy a jelenlegi jogszabályi környezetben milyen adósságcsökkentő intézkedéseket tartanak megvalósíthatónak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A nagy fideszes város, hol a habverőzsigó?
Mobil123
Tehát adósságcsökkentő intézkedés hogy nem lesz Kalocsán gyermekellátás??? F@sza!!! Tesék magyar anyák lehet szülni , gyarapítani a létszámot csak beteg ne legyen a gyermek ebben az országban mert lassan csak Budapesten az elit negyedben lesz kórház és oda nyista menni ha nem vagy gazdag , jól menő szarházi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.