A Tesco komolyan megerősítené a banki üzletágát, ezzel ellensúlyoznák részben az áruházlánc utóbbi időben nyújtott gyenge teljesítményét. A banki tevékenységből származó árbevétel egyelőre azonban csak a Tesco teljes árbevételének 2 százalékát hozza.

Olyan területen erősítene a Tesco, ahol a legtöbb ember minden bizonnyal nem is gondolná – számolt be a Portfolio.hu. A brit kiskereskedelmi lánc a banki üzletágában nyomulna erősen a hírek szerint.

A Tesco Bank egyelőre csak a teljes Tesco árbevételének 2 százalékát hozza, ám a briteknél minden nyolcadik hitelkártya tranzakció az áruház által kibocsátott hitelkártyákhoz köthető. A tervek szerint hasonló részesedést szeretnének elérni a számlavezetés területén is.

A Tesco Bank 7,2 millió ügyfélnek kínál pillanatnyilag megtakarítási számlát, és jelzáloghitelezéssel is foglalkozik. A Tesco Personal Finance 50 százalékos részesedését 950 millió fontért 2009-ben vették meg az RBS-től. Mivel mostanában a kormány erősen ki akar szúrni a nagyvállalattal, nem lehet véletlen, hogy a Tesco Bank megerősítésén dolgoznak, mivel a banki üzletág meglehetősen magas marzzsal működik.

A Tesco Bank egyre inkább univerzális bankká alakul át a lap szerint, Magyarországon is elérhető többek között számlavezetési, hitelkártya, jelzáloghitel, áruhitel és biztosítási szolgáltatással rendelkeznek a honlapjuk szerint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.