A magyarok 66%-a tiszta, megújuló energiaforrásokat akar. A Greenpeace készíttetett országos, reprezentatív közvéleménykutatást a Mediánnal – írja a hvg.hu.

A kutatásban 1200 főt kérdeztek meg arról egyetértenek-e azzal, hogy a kormány orosz állami vállalat bevonásával, orosz hitelből bővítené a paksi atomerőművet. Erre 60% – tehát a kétharmad – nemet mondott. Az új blokk építését elutasítók közül sokan a projekt veszélyességét említik  ellenérvként. Ám felmerül az Oroszországtól való függés miatti aggodalom is, illetve az államadósság növekedése. Továbbá fontos ellenérv a radioaktív hulladék kezelésének megoldhatatlan problémája és a korrupciós kockázatok.

A paksi atomerőmű bővítésének meghiúsulása az emberek 60 százaléka szerint nem veszélyeztetné az ország energiaellátását, míg 30 százalék gondolja úgy, hogy igen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
A magyarok 103%-a atomszakértő.
Vagy csak az orosz hitel lehetőségének van ilyen félelmetes ereje?
Utolsó Komiszár
Összesen 438 atomerőmű van világszerte. Ebből 2 cca 50 km-es ZÓNÁVAL rendelkezik, az egyik a második szarkofágjának építését várja, a másik még jelenleg is folyamatosan szennyez. Ha hinni lehet a biztonsági szakembereknek, akkor egy reaktor leolvadással járó baleset 3000 évente 1 történhetne. Ezzel szembe 25 évente 2 a tényleges szám. Én inkább a statisztikának hiszek ebben az esetben. Jövő héten legalább ketten meghalnak közlekedési balesetbe. Nem tudom, hogy fék hiba, vagy köd, esetleg valami más okozza, de biztos meg fognak halni. Sajnos az atombaleset is ilyen bizonyosság. 20 éven belül lesz valahol! Pakshoz kicsi ez az ország. Nincs hova menekülni, nincs az a pénz, ami a mentesítéshez kell, nincs elég öngyilkos atomtudós, aki be megy elzárni, ha baj van.
Németországban tavaly már 2 nap volt, amikor fizetnie kellett az erőműnek, ha áramot adott az energiarendszerbe. Azaz gazdaságilag is felelőtlenség egy atomerőmű. Ráadásul Paks 1 és 2 több évig egyszerre termel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.