Magyarország mérlegeli, hogy katonailag részt vesz az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni fellépésben – jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kedden az MTI-nek telefonon nyilatkozva, miután részt vett a közép-lengyelországi Lódzban rendezett VIII. Európa-Ukrajna Fórum egyik panelbeszélgetésén.

Az uniós szomszédságpolitikáról és a kelet-közép-európai térség ezzel kapcsolatos érdekeiről szólva Németh Zsolt elmondta: „Magyarország mérlegeli azt, hogy az Iszlám Állam elleni fellépésben katonailag is részt vesz.”

Hozzátette, hogy ebben a témában a visegrádi országok (V4) közös fellépése növelné e szándék hatékonyságát. „Amennyiben partnereink is így reagálnak rá, erre a területre is kiterjedhet az együttműködés” – mondta a politikus, hozzátéve: „Magyarország e tekintetben egyértelműen elkötelezett”.

A kelet-közép-európai térség középtávú biztonságpolitikai kihívásairól beszélve Németh Zsolt elmondta: Magyarország egyértelműen kiáll a NATO-n belüli együttműködés mellett. Rámutatott: a biztonságpolitikai kérdések együttes kezelése elkerülhetetlen, hogy "felkészüljünk a következő időszak kihívásaira.”

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
Ezt nem mérlegelni, hanem el kell vetni, Semmi keresni valónk nincs katonáinknak az iszlám államba esetleg Hende mehet nászútra, de civilbe! Németh Zsolt meg inkább Siófok helyzetét mérlegelje, hiteles mérlegen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.