Szijjártó Péter tárgyalásaival megkezdődött a magyar-török kormányzati csúcstalálkozó: a külgazdasági és külügyminiszter fogadta Nihat Zeybekci gazdasági minisztert és Mevlüt Cavusoglu külügyminisztert – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden.

Mint írták, Törökország szerepe az elkövetkezendő időszakban jelentősen megnő Közép-Európa energiabiztonságának tekintetében, hiszen Oroszország Törökországba fogja szállítani a Déli Áramlatba szánt gázt. Magyarország érdeke, hogy ez az orosz gáz eljusson Közép-Európába – mutattak rá.

Úgy látják, Kelet-Európában és a Nyugat-Balkánon több beruházás jöhet szóba az orosz gáz Közép-Európába juttatásához. Annak eldöntésében, hogy melyik beruházás valósul meg, Törökországnak kulcsszerepe lesz, hiszen ő dönt arról, hogy merre exportálja az orosz gázt – magyarázták.

Arra is kitértek, hogy a tárgyalásokon emellett téma volt Magyarország és Törökország gazdasági, kereskedelmi együttműködése is. 2014-ben 11,7 százalékkal nőtt a magyar export Törökországba, így a magyar kivitel elérte a kétmilliárd dollárt. Az Eximbank a kis- és közepes vállalkozások együttműködését segítő 170 millió dolláros hitelkeretet nyitott. Júliusban megkezdi működését a magyar-török befektetési alap – sorolták.

Közölték: szóba került a megbeszéléseken az is, hogy jelenleg Törökországban 1,6 millió menekült van, és az életkörülményeik jobbítására a Fővárosi Vízművek mobil víztisztító berendezést adományoz egy menekülttábornak.

Magyar-török kormányzati csúcstalálkozó kezdődött

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök kedden Budapesten megbeszélést folytat Orbán Viktor kormányfővel, majd a két miniszterelnök beszédet mond a török-magyar üzleti fórumon.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@pbalage: ma, 11:51
A ruszkiknak van távirányítójuk?
Na de viccen kívül. Ott nem szeretik a buzikat annyira, hogy a tv-ben mutogassák őket, az Arbatot sem zárják le, hogy zavartalanul riszáljanak a kis aranyosak.
pbalage
@tivoli: van online linkem, de sajnos magyar szinkronos, azt egyáltalán nem ajánlom, rettenetes, de ha kell feliratosan, megbeszélhetjük magánban.
Toby
Kedves janicsárok, még vagy 150 évre ismét látogassatok el hozzánk, úgy ideiglenesen, mint az oroszok, ne csak mi szopjunk, szopjatok ti is G**isztánban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.