Varju László DK-s képviselő kérdezte meg a miniszterelnök-helyettest: "A miniszterelnök vejének a családja gyarmatosítja a hazai közvilágítás-fejlesztést?" A kérdés arra utalt, hogy Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak az Elios Innovatív Zrt. nevű cége sorra nyeri a közvilágítással kapcsolatos több száz milliós pályázatokat – írja a hvg.hu.

Varju szerint  az Elios egy "baráti közbeszerzési rendszerben" kapta meg a munkákat, melyben a pályázó, a pályázat-előkészító és a pályázat-elbíráló között személyes vagy üzleti viszony állhatott fent.  Ezzel arra célzott, a pályázatok műszaki előkészítését és a kiírásokat több esetben is Tiborcz egyik üzlettársának, Hamar Endrének a Sistrade Kft. nevű cége végezte.

Semjén Zsolt erre ezt reagálta írásban, hogy a kormány megszüntette a feladatok kiszervezését, így sem a pályázatok kiírásában, sem azok értékelésében nem vesznek részt külső, piaci szereplők. Azt is hozzá tette:

Hozzászoktunk ahhoz, hogy a Miniszterelnök Úr személyét támadják, ami akár úgy is értelmezhető, hogy a politikával, amit a Kormány folytat, egyetértenek.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Ekkora marhának nem elég születni! Komoly képzést igényel a legelőn! Szép, veretes logika! Zsóti! A földet azért nem tudod lejjebb nyomni a lábaddal amikor mész, mert a túloldalról is nyomják! Ezt is vedd be a repertoárba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@libellle: Valami ilyesmi. Az OPNI megszűnésével lehet összefüggésben a dolog. Amikor bezárták, ezek a szerencsétlen beteg elmék felálltak, és írtak a vezetőségnek egy búcsú levelet. De sajnos egy téves szóköz miatt, az egésznek egy valóságos jelentése lett, amit be is tartottak. Az elírás a második mondatban történt,
valahogy így:
,,Kedves OPNI!
Jól éreztük itt magunkat (és egymást), de sajnos a megváltozott helyzet miatt mennünk kell. Azért megyünk most innen e lOPNI, mert megszűnsz. Nem személyes az oka, hanem a kényszer. Kinéztük új otthonunkat a Duna parton a Batthyány térrel szemben, ott senkinek nem fogunk feltűnni.
Üdvözlettel:
A Lakók
Desischado
Szóval, hogy is van ez? Aki támadja orbánt, az egyetért vele, vagy mi? Én támadom, de ne értek vele egyet! Hát töredelmesen meggyónom, ez nekem magas. Most én vagyok ennyire hülye, vagy a tömjén zsóti, de nagyon! Nem tudom, gyerekek, nem kéne a Grazi elmegyógynak szólni, hogy készüljön a "vendég/vendégek" fogadására?
eszegfu
@eugen4402: Még mindig kötelességének érzi megvédeni O.V-t. Az ő szempontjából érthető, hiszen Semjén nagyot zuhan, sőt megkockáztatom a KDNP is eltünik, ha nem a Fidesz kormányoz.
almosd
@Desischado: Forditott pszichológia ,ha nem támadod OV-ét akkor nem értesz vele eggyet ( és ) de nincs hangoztatva semmilyen kritika ellene és nem tudja meg senki , érted ! ,nem ? nem baj , én sem . :-))
feleselek
Persze,hogy nincs mutyi, hiszen Ő és felesége is a saját lábunkon él...!
Desischado
@almosd: Hát... rötstellem, de nekem ez még mindig zavaros logika... De tömjén semmilyen zsótinak nyilván világos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.