Százezrekért írják fideszes polgármesterek, mandineresek, kormányközeli csókosok a közmédia negédes blogjait – derül ki az MTVA által közzétett szerződésekből –, már ahol nem titkolják az összegeket.

Az urbanusblog.hu, a gazdablog.hu, a mozgasterblog.hu, a messzelatoblog.hu és latoszogblog.hu is 2015 elejétől él, és állítólag ezektől a blogoktól várja a kormányszócső, hogy a hirado.hu legyen az új Index – bár egyelőre inkább sima kifizetőhelynek tűnik a kezdeményezés.

A hvg.hu összesítéséből kiderül, hogy a szerződésekben néhol pontos – és nem kicsi – összegeket tüntettek fel, máshol viszont (akinek feltehetően még pofátlanabb összegeket fizetnek) úgy kenik el a közpénzt, hogy azt írták: "egyedi elbírálás alapján meghatározott díjazás" jár a szerzőnek.

A Messzelátó blogot Prőhle Gergely, az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára írja, havonta bruttó 250 ezerért. A Mozgástér blogon Lánczi Tamás, a jobboldali Mandiner szerzője, a Századvég elemzője kaszál havi bruttó 380 ezret. Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere az Urbánusbloggal örvendezteti meg az olvasókat havi bruttó 250 ezerért, de ide ír Cser-Palkovics András, Páva Zsolt és Kriza Ákos is "előre egyeztetett, egyedi elbírálás alapján járó fizetésért".

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én soha az életben nem hallottam ezekről, nem hiszem, hogy valaki is olvasná. Szerintem a Propeller hozzászólásait olvassák rengetegen, mert kíváncsiak a NÉP véleményére. Bennünket senki nem fizet... sajnos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@JAJMÁR: ..hogy kizárólag csak az országgal törődtek volna. Mind biztosítani akarta a jövőjét, de ehhez gazdagodnia kellett. Ugyan mit gondolsz, váltás után miért kellett eladni azt a rengeteg gyárat, üzemet a komcsiknak? Miért nem invesztáltak bele egy kicsit, hogy fejlettebb, gazdaságosabb termelés legyen?
Egyrészt mert nem volt rá tőkéjük, másrészt mert inkább a gyors meggazdagodást választották a lassú helyett. Mert a privatizációból beszedett összegeket szépen zsebrerakták!
Ennyi. A többit gondold hozzá.
Az ország helyzetéről pedig azért írtam, mert mindig a nyugathoz hasonlítatok minket (Anglia, Németo. Frao. Belgium, Hollandia, Spao. Port. Olaszol.) Na miben hasonlítanak egymáshoz és mitől különböznek tőlünk?
1, mindegyik tengerparti ország
2, mindegyik gyarmatosító ország. nem is kell több...Magyarország a történelmünk folyamán szinte mindig elnyomott ország volt, amit hol ez, hogy az fosztogatott.
De nektek ez nem számít, ti rögtön és azonnal olyan béreket, életmódot akartok, mint a nyugatié!
És ugyan magyarázd már el kérlek, mitől függ egy ország gazdagsága, jóléte?
Nos erre próbáltam utalni. A többihez már csak józan paraszti ész kell, de ha nálad ez pont hiánycikk, hát így jártál...
JAJMÁR
@rugacs: 22:12 Kedves Rugacs! Jobb lett volna, ha 12 soron keresztül nem taglalod, hogy miért nem teszed,... amit aztán igen! (Előítéleteim vannak a saját magunknak ellentmondókkal szemben.)

Veszélyes is a véleményed, mert valós tényekből, igazolt folyamatokból vonsz le egy torz következtetést. Nagyítóval kell aztán keresni, hol bicsaklik a dolog.

Csomó dolgot ki tudnék emelni a múltból, és dőlne az elméleted, de arra itt nincs idő és hely, tartsd meg magadnak a torz következtetésedet, ha tetszik.
(Ez a Ti megszólítás, picit zavar, egyszer már leírtam neked, hogy szólíts meg E.sz. 1.személyben, miért olyan nehéz ez? - egy ilyen kiváló felfogásúnak?)
JAJMÁR
folytatás:

Vissza 70 évvel: a 2. vh. vége minket a vesztes térfélen ért. Tudod: volt egy hintapolitikus... Ez a helyzet határozta meg az ezután következő 70 évet!
Nem írom le, hogy miért, mert elvileg ismered a történelmet. Csak annyit: EZ A HELYZET MÉG TART, MÉG A JELENT IS meghatározza. Kezdődik újra... hintapolitika, vélt ellenségkép, rosszul helyezkedés. Nem vagyunk nagyhatalom, el kellene fogadni végre! Szövetségest és baráti államokat keresni a nyugati világban.
Vannak kis országok, akik meglehetős rangos helyre jutottak, pedig se gyarmatuk, se tengerpartjuk... pl. Luxemburg.

Az elmúlt 25 évben a kormányok úgy viselkedtek, mint a kisember, aki hirtelen nyert a lottón, nagynak akar látszani, és az ország értékeivel hanyagul bántak. A maguk zsebeit tömködték, a nép pedig hagyta. Ezek nem azért gazdagodnak Rugacs, hogy aztán visszaforgassák a pénzt, és az ország javára "fialtassák". Ott landol valamelyik külföldi bankban, max. vesznek tavat, vagy kikötőt...
A nép kell, hogy lerázza a béklyót, végleg! Az olyan süketelés, amit előadsz, visszaránt!

Figyeld meg az általad felsorolt országok népét, ha valami nem tetszik, tömegek tódulnak az utcára. Nálunk? Mindenféle populista szövegeléssel még azt is be lehet adni egyeseknek, hogy a politikusok azért lopnak, mert ezt így kell!

Visszafejlődünk: ezt értem társadalmi berendezkedésre, és már egy elért életszínvonal csökkenésére, mert egy réteg iszonyatosan elszegényedett.
Ez az út nem a kapitalizmusba, nem a jobb életbe vezet, hanem vissza oda, ahonnan elindultunk.
A szabadságot nem elég megszerezni, meg is kell tartani Sokáig nem tudunk még úgy élni, mint a nyugati államokban, de jobban is lehetne, mint most, és ha a választott vezetők nem ezen dolgoznak, meg kell tőlük követelni.
rugacs
@JAJMÁR: Már 25 éve követelhetnéd, miért nem kezdted még el? Azt várod, hogy valaki más kaparja ki neked a gesztenyét?!
Jaj! már megint vak vagy, hiszen ugyanazt írtad le, mint én, csak más szavakkal. :-D Sajnos te is az a kisember vagy, aki a fától nem látja az erdőt. Ha nem érted a társadalmak kialakulását, ha nem érted a fejlődés menetét, változtatni sem tudsz rajta. Olyan vagy, mint a suta vadász, aki fogja a puskát (amivel életében még sosem lőtt), kimegy az erdőbe és lő mindenre, ami mozog..., átlövi a saját lábaujját, ellövi a fülét, kivégzi a faleveleket, aztán jön a medve és bekapja. Mert addigra ellőtte az összes puskaporát.
Magyarország nem Luxemburg. Ha volna egy cseppnyi sütnivalód, mielőtt összehasonlítanád a két országot, először utánanéznél a földrajzának és a történelmének! Téged nyilván nem érdekelnek ezek a dolgok, ezért maradsz ilyen naiv.
Virtuális világban élsz, maradj is ott, az való neked, így bátran álmodozhatsz jobb létről! És még tenned sem kell érte...
rugacs
@JAJMÁR: Hát lehet, hogy rossz következtetést vontam le, hiszen én nem vagyok tévedhetetlen veled ellentétben :-D
De amit leírtam az megtörtént (lecsekkolható), te meg az álmaidról írsz.
Érted? Én = mi volt, Te = mi lehetne
A szabadságról is téveszméid vannak! Ha behódolok egy nagyobb hatalomnak és teszem, amit előír nekem, az nem szabadság, még akkor sem, ha saját akaratomból teszem is!!
Ja, előítéleteim nekem is vannak, főleg azokkal szemben, akik beszélnek, beszélnek, de nem mondanak semmit, mint te!
JAJMÁR
@rugacs: 12:52 Nagyon padlóra küldtelek? Abból gondolom, hogy az egész hozzászólásodban engem próbálsz "rugdosni" :)
(Följebb vagyok, nem érsz el Rugacs :) )

Mégis, ha annyit megértettél, hogy nem az a felállás, hogy vagyunk mi, magyarok és a többiek, hanem részei vagyunk a világnak, már megérte.
Minden ország múltjában vannak jó, és rossz időszakok, a múltban a sorsunk hol összefonódott, hol szétvált, van amiben hasonlóak vagyunk, és van amiben éppen fordítva... egyformák nem vagyunk, de jellemzően azok fejlődnek jól, amelyek nem a sebeiket nyalogatják történelmi sorstragédiára hivatkozva, Magyarország nem Luxemburg, nem Németország, nem Oroszország, Magyarország = Magyarország!
Üdv.a felismerés szintjén, és további szép napot :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.