Százezrekért írják fideszes polgármesterek, mandineresek, kormányközeli csókosok a közmédia negédes blogjait – derül ki az MTVA által közzétett szerződésekből –, már ahol nem titkolják az összegeket.

Az urbanusblog.hu, a gazdablog.hu, a mozgasterblog.hu, a messzelatoblog.hu és latoszogblog.hu is 2015 elejétől él, és állítólag ezektől a blogoktól várja a kormányszócső, hogy a hirado.hu legyen az új Index – bár egyelőre inkább sima kifizetőhelynek tűnik a kezdeményezés.

A hvg.hu összesítéséből kiderül, hogy a szerződésekben néhol pontos – és nem kicsi – összegeket tüntettek fel, máshol viszont (akinek feltehetően még pofátlanabb összegeket fizetnek) úgy kenik el a közpénzt, hogy azt írták: "egyedi elbírálás alapján meghatározott díjazás" jár a szerzőnek.

A Messzelátó blogot Prőhle Gergely, az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára írja, havonta bruttó 250 ezerért. A Mozgástér blogon Lánczi Tamás, a jobboldali Mandiner szerzője, a Századvég elemzője kaszál havi bruttó 380 ezret. Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere az Urbánusbloggal örvendezteti meg az olvasókat havi bruttó 250 ezerért, de ide ír Cser-Palkovics András, Páva Zsolt és Kriza Ákos is "előre egyeztetett, egyedi elbírálás alapján járó fizetésért".

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én soha az életben nem hallottam ezekről, nem hiszem, hogy valaki is olvasná. Szerintem a Propeller hozzászólásait olvassák rengetegen, mert kíváncsiak a NÉP véleményére. Bennünket senki nem fizet... sajnos.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Az övék a közmédia, csak mi fizetjük, így lesz olcsó játék hülye gyerekeknek.
nezelodo
Ez is beletartozik az egész pályás letámadásba. Az egyik korifeus a szereplők közül addig sem a rokonairól jelent, míg itt írogat okosságokat, mint az átkosban tette, bizonyítottan.
nemkati
Miért is nem vagyok meglepve?
(Mert hüje vagyok. Még mindig meg kéne lepődnöm.)
Levendula
Én soha az életben nem hallottam ezekről, nem hiszem, hogy valaki is olvasná. Szerintem a Propeller hozzászólásait olvassák rengetegen, mert kíváncsiak a NÉP véleményére. Bennünket senki nem fizet... sajnos.
Jankó123
Némelyik "kormányőr" itt a propin sem ingyen védi a régen ellopott mundér soha nem létező becsületét!
:-)
nemkati
@Levendula: De mi ingyen is őszinték és józanok vagyunk. :)
karma1
@Levendula: Kicsim, ezek a "szocsovek" 2015 elejetol elnek, az ujsagcikk tanusaga szerint, tehat Neked nem muszaj ismerned minden uj borzalmat, ami a mediaban terem manapsag...

Igy mar ertem, hogy a mi fideSS-es szoszoloink miert is hagyjak, hogy ostorozzuk oket, hiszen - szerintem- ok se sajat hitukbol csinaljak, hanem penzert, malenykij robotban, hihi,... Na, ez legyen a legbiztosabb beveteluk az eletben!
m.macskosz
@Levendula: Prőhle kivételével mindegyiket "ismerem". Páva Zsolt ugye a pécsi, Kriza Ákos meg a miskolci polgármester. Tudod, az a Kriza, akinek a helyettese volt zsigamarcell, "aki"szerint meg lehet élni 47 ezer forintból, miközben ő NAPONTA keresett annyit. A többiek is rohadtul rászorulnak egy kis blogírói apanázsra, mondhatom. Pfuj, a pénzéhes mocsadékok!
kkalman
Csak nézek ki a fejemből, mint béka a miskolci kocsonyából, hogy csóró, rászoruló polgármesterek milyen nagyszerű jövedelemkiegészítést kapnak KÖZPÉNZBŐL!
szandokan
@karma1: Nem pénzért csinálja mindenki, én legalábbis biztosan nem.
pbalage
@szandokan: És akkor miért nem költözöl pl. Oroszországba vagy Törökországba? Ott nagyon szeretik az ilyen rendszert, nem pofáznak bele ha nagyon szereted őket.
papa.49
Nem most kezdték csak most ismerték be, a fütyisznél rohadtabb társaság nem létezik a világon!!!
nemkati
@szandokan: Egyből magadra vetted? Talán nem véletlen.
nemjoezigy
Nem kell csodálkoznunk, fejlődnek ők is.
Még egy, és nem annyira feltűnő közpénz szerzési lehetőség.

Mondja már meg valaki ezeknek, hogy a propaganda jól működik nem egyenlő az ország jól működik-kel.
Egy másik néphülyítés: "Ezt nem így tervezte a kormány - maradt a korrupció és a bürokrácia": www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_nem_igy_tervezte_a_kormany_maradt_a_korrupcio_es_a_burokracia.594531.html
propeller.hu/itthon/3074126-ezt-nem-igy-tervezte-kormany-maradt#v1287100

Az igazság és a valóság az, hogy így tervezte a kormány - maradt a korrupció és a bürokrácia" csak ezt így azért nem lehet leírni, még a fideszkdnp-nek sem.
Senara
Dicshimnuszok a birkáknak pátjuk és kormányukról ! Vagy csapda a negatív hozzászólóknak , fideszes kis csávó ötletére , perelnék akinek más véleménye van ?
m.macskosz
@Senara: "Vagy csapda a negatív hozzászólóknak , fideszes kis csávó ötletére , perelnék akinek más véleménye van ? "
Bizony-bizony, ez nem összeesküvés-elmélet!
Leveszik a TEK válláról a gondok egy részét.
Hellcat
@szandokan: Ha nem inged akkor ezt miért kell külön bejelenteni?
Katalin Mészáros
Olvassuk - vagy nem - a lóvét megkapják... 300 - 400 ezer közt!!
hetöndöe
@Hellcat: Mert fázik és muszáj neki felöltözni az érintettség okán.:-)))
szandokan
@nemkati: @hetöndöe: @Hellcat: Csak tisztázni szerettem volna, ha bárkiben is felmerült volna eme gyanú. Közel 20 fok van egyébként a terasz alatt, szóval nem fázok, kedved öntöde:-)
Aki Én
@szandokan: 00:51 Már bocs szandi, de ezt el is hiszem. Ahogy te csinálod, azért még a fidesz sem fizetne.
Aki Én
FULL KOREAN
Amelyik kormányt fizetett trollok éljenzik, az nagyon fél. És ha valaki, akkor ők tudják, hogy van félnivalójuk.
Magyarul, ha a nép nem veszi észre, hogy ők mennyire de mennyire fasza gyerekek, akkor azt bele kell sütni az agyukba. Az öntömjén, önigazolás, hazugságok fedezése nagyon sokba kerül. Mondjuk egy korrekt és becsületes kormányzás mellett ilyenekre nem lenne szükség. Végül is kit érdekel, ezt mind mi fizetjük. Ha nem is érezzük, a kormány súlyos milliárdokért elmondja nekünk, hogy ők milyen fantasztikusak.
aremy
@Aki Én: én is erre gondoltam mert ugye nem kérte ki magának hogy őő nem vér
narancs és a tavaszi is hacsak nem ez a szandokan léánykori neve.
rugacs
@Levendula: HÁt ott sem az olvasókat fizetik, hanem az írókat, mint ITT!!
Én viszont azért olvasom a Propellert, hogy ilyen aranyköpéseket találjak!!!
Mert itt aztán annyi van belőlük, mint égen a csillag! :-D
rugacs
@papa.49: Dehogyisnem! A magyar szélhámosok pártja!!!
Aki Én
@rugacs: 15:32 Ezért aztán ki ne maradj, mert hiányoznának a bölcs és sokatmondó aranyköpéseid. Látod, most sem a témához szólsz, csak személyeskedsz. Na erről lehet messziről felismerni a fajtádat. Ha van véleményed a témákról, esetleg még okosat is tudsz mondani, akkor mond el. Egyéb esetben felesleges égetned magad, és terhelned a szervereket. Ne felejtsd: Egy troll legyen felkészült és intelligens!
rugacs
Bekukkantottam az egyikbe. És tényleg, ez nem fog nektek tetszeni! Semmi káromkodás, semmi közhely, semmi ordenáré kifejezés, semmi uszítás!!
Ezek az oldalak a normális városlakóknak készültek. Bízva abban, hogy vannak még ilyenek is.
rugacs
@Aki Én: "Egy troll legyen felkészült és intelligens!" Akkor te mit keresel itt?
Egyébként le vagy maradva! Már többször említettem, hogy aranyköpésekre vadászok itt, mert ez végtelen tárháza azoknak.
Amúgy hozzá szoktam szólni a témához is, ha van értelme. A téma hálás dolog, az nem szól vissza. És nem kötekedik - veled ellentétben.
A te fajtádat még könnyebb felismerni, mert itt leginkább csak ilyet találni. Véleménye csak egyféle van és azt a legordenárébb módon ki is fejezi. Elég egyet elolvasni és az összeset ismerni fogom. Tartalma nulla, egyedül a kifejezési stílus más és más.
Az én fajtámat te legfeljebb hírből ha ismered, de még ezt is kétlem, hiszen az orrodnál tovább te sem látsz!
Teátrálisan önimádó és rövidlátó vagy.
Ha itt nem vagyok népszerű, az nekem dicséret!!! :-D
Aki Én
@rugacs: 16:04 Te primitívebb és butább vagy mint hittem. Viszont a napot csak ott lopod, ahol igencsak nagy utálatnak örvendsz. Ez bölcs és nemes. Talán okosabb lenne olyan oldalon osztani a kevés eszedet, ahol még értékelik. Vagy olyan nincs? HA ellenzéki oldalra tévedsz és téríteni akarsz, akkor igen buta vagy.
m.macskosz
@szandokan: ma, 00:50
Látom ám, hogy itt-ott kóstolgatsz,
de nem veszem fel a kesztyűt.

Mostanában sokat liberaizélgetsz.
Újabb klónod van?
Aki Én
@rugacs: 15:51 Ez qrvq jó. Akkor nézd meg mondjuk orbán fészbukját. Ha ott valaki csak egy hangot mer kritizálni, azt olyan stílusban szedik szét, hogy ihaj.
Vagy ezt, a kedvencem: orbanviktor.tumblr.com/
Egyébként megnézheted bármelyik fideszes oldalt. Olyan uszítás és gyűlölködés megy ott, hogy az döbbenet. Na de ne csodálkozzunk, a fidesz nem a felső tízezer pártja.
Tudod ma nem az a fogyatékos, aki látja az aljasságokat.
rugacs
@Aki Én: Mit hittél? Azt, hogy templomban vagy?
Én ott "lopom a napot" - saját költségemre - ahol akarom.
Te viszont erősen zavart vagy: előbb primitívnek és butának tartasz, aztán bölcsnek és nemesnek! Hát következetes az nem vagy... :-)
A fogalmakat is kevered: én nem észt osztok, hanem kritizálok. A kettő két különböző fogalom! Éppen 15:39-kor írtad, hogy nem a témához szólok, hanem személyeskedek.
Mi van, nem tudod eldönteni melyikkel vádolj?
Legalább az általad használt kifejezések értelmével lennél tisztában: ha én valaki lehülyéznék, azzal nem akarnám megtéríteni. Azzal csak a szomorú tényt közlöm vele.
És cimbi, még az elején valóban úgy tévedtem ide - évekkel ezelőtt - de azóta már minden esetben tudom, hogy hol vagyok!
Más hitűeket, pogányokat meg lehet téríteni, de hülyéket és ostobákat nem! A primitíveket legfeljebb civilizálni lehet, az tudatlanokat felvilágosítani, tanítani, de én nem vagyok gyógypedagógus!!
De esetetekben legfeljebb állatidomár jöhet szóba, bár az is kétséges, mert egy bizonyos szinten még a vadállat is intelligens lény...
rugacs
@Aki Én: Látom, te is az ellennél szemezgetsz! Én jobban szeretem a sebaj-tóbiás oldalát! Azon is jókat szoktam röhögni!
Én utálom a: mondok 1 jó nagy marhaságot és ezren lájkolnak rá stílust!! Számomra döbbenet, hogy emberek ezt élvezik! Mint itt is. Egy feldob egy ostoba témát, jön egy barom hozzászólás és a többi megpróbál túltenni rajta ótvarban.
Tiszta állatkert..., mintha az őskorban lennénk...vagy egy másik bolygón.
"fidesz nem a felső tízezer pártja." Ez is érdekes vélemény, mert eddig itt mindenki arról témázott, hogy a Fidesz a gazdagokat részesíti előnyben...
Akkor most hogyis van ez...???
m.macskosz
@szandokan: "Közel 20 fok van egyébként a terasz alatt, szóval nem fázok, kedved öntöde:-) "
A fázik, "ikes " ige
rugacs
@m.macskosz: Az ikes igék 1-es szám első személyben határozott módban "k"-ra végződnek, határozatlan esetben "m"-re. Mivel a mondatban határozottan elhangzik, hogy meleg van, azért nem fázik, tehát az ige végződése helyesen: k vagyis: nem fázok.
Ha a mondat úgy szólna, hogy nincs utalás az okra, akkor helyesen így szólna: nem fázom (mert nincs utalás arra, hogy miért nem)!
Tetszik érteni?! :-D
rugacs
@m.macskosz: Ha én téged bekap, ikes ige sem marad utánad...
dr lópicigáspár
@rugacs: Ahhoz képest, hogy bő két hónapja lébecolsz itt a Propin, nagyon kinyílott a csipád! Arra hajaznak a beszólásaid, hogy az itt kommentelők pénzt kapnak a megnyilatkozásaikért? Magad is tudod, hogy csak a véleményüket írják itt le, egy lyukas forintot sem kap ezért senki. Ellenben te bizonyára fizetett szócső vagy!!!
Aki Én
@rugacs: Na látom okoskodni szeretsz, és azzal próbálkozol, hogy kiforgatod a szavakat, hátha úgy tűnik, mintha igazad lenne. Arról nem beszélve, hogy a kritikát és az iróniát sem érted, sőt ostoba módon azt is úgy kavarod, mintha én nem tudnám mit beszélek. Gyermeteg és átlátszó próbálkozás. Hogy miért jársz ide, az nem érdekel, de akkor véleményezem, amikor akarom. Viszont, hogy mostanában sokat okoskodsz az feltűnt. Ha nem tetszik ami itt folyik, és ugyan teljesen alaptalanul, de úgy hiszed valami felsőbbrendű lény vagy, akkor menj az elvtársaid közé. Az írásaidat elnézve alaptalanul nagy a pofád, mert az már hamar lejött, hogy a valóságtól igen messze állsz. Hogy trollként ez a dolgod, vagy magánként vagy ostoba, az nem derült még ki. Minden esetre az az érzésem, hogy ,,rugacs"ként nem vagy egyedül, vagy személyiségzavarod van neked is. Mintha két személy írogatna néhány nap kihagyással. Egyébként nem kritizálsz, hanem osztod az észt, ez nem ugyan az. Te vagy beteg vagy, hogy magadat kínzod velünk, vagy ez a dolgod. Egyik szarabb mint a másik. Én is ,,szemezgetek" más oldalakon, de kussolok, mert az hamar lejött, hogy iszonyatosan buta, elvetemült hívek járnak arrafelé, és ha valaki érvekkel, tényekkel mer szólni, akkor azt hamar leteremtik a maguk stílusában. Persze érvek nélkül. Na de aki ma hithű fideszes, annak beszélhetsz. Akinek ez így jó ahogy van, az beteg. Az orbán oldalán egy hajrá fideszre egy óra alatt érkezik akár 500 lájk, neked az biztos jobban tetszik, az igazán meggyőző érvelés. A felső tízezer ebben az értelemben pedig az értelmi színvonalra értendő. HA te azt gondolod, hogy itt mindenki csak butaságot beszél veled ellentétben, akkor igazán ostoba ember vagy. Már az is butaság, hogy ezen az alapon osztod az oldalakat. Sok butaságot hordasz össze, amiről nehéz elhinni, hogy valaki komolyan gondolja. Egy öntelt, nagyképű ember lehetsz. Ha én utálok egy társaságot, és a jelek szerint engem sem kedvelnek, akkor nem pofátlankodok oda, mert minek?
rugacs
@dr lópicigáspár: Jó két hónapja? Nem inkább jó két éve?! Te magadtól vagy ilyen ostoba, vagy valaki segít ebben? Délután már megjegyeztem, hogy nem vagyok gyógypedagógus, hogy minden ostobát felvilágosítsak! Veled utoljára még kivételt teszek:
Levendula megjegyezte, hogy az itt kommentelők - bár szerinte sokan vannak - nem kapnak pénzt, mint a cikkben szereplő blogok írói.
Erre válaszoltam neki azt, hogy ott sem a kommentelők kapják a pénzt, hanem a blog írói, akár csak itt, mert feltételezem, hogy a megjelenő cikkek írói sem merő puszta szórakozásból vagy időtöltés gyanánt írogatnak.
Akkor most te mi a francot hadoválsz rólam?
Ha a betűket ismered, tudhatsz olvasni, de mint látható, a szavak, mondatok értelmezése még nem megy neked! A szlenget már írod, de a tartalmat még nem érted. Gyakorold szorgalmasan, az ismétlés a tudás anyja. Hátha nálad is beválik. (?!) Kezd az egyszerű tő mondatokkal. :-D
szandokan
@Aki Én: Nekem nem is kell, hogy fizessen senki. Elég ritkán írok egyébként mostanság, inkább csak olvasgatok és mosolygok. Nem értitek meg azt soha, hogy a Fidesz egyetlen hibája az ugyanaz, mint eddig bármelyik párt hibája is volt: A túlságosan is gyors meggazdagodás elve. Minden mást jól csinálnak viszont.
hetöndöe
@szandokan: Ez akkor most szóvicc akart lenni,mert ahhoz nagyon gyengus.
Fuss neki még egyszer,hidd el megéri.:-)))
rugacs
@Aki Én: Megpróbálok válaszolni, de nem akarom az egész hóbelebancodat ideidézni:
4. mondat: tedd bátran, jogod van hozzá, bár tehetséged nincs.
5. mondat: mondanám, hogy jó megfigyelő vagy, de ez nem lenne igaz. Mert hol itt vagyok, hol nem, attól függően, hogy ráérek-e vagy sem, itthon vagyok-e vagy sem, érdekel-e a téma vagy sem.
6.mondat: hogy itt mi zajlik, az nem téma, egymást tromfoljátok. Engem nem zavar, sőt: remek anyagot találok itt a könyvemhez. Ennyi marhaságot utoljára gyerekkoromban a Piff-ben olvastam. Vagy a Fülesben?
7. mondat: melyik valóságtól? Amiben én élek vagy amiben te? Mert az nekem is régen lejött, hogy nem egy világban élünk!
8. mondat: agyalj nyugodtan, hátha 1x meglátod a világosságot :-D (amit én erősen kétlek)
9. mondat: még kinek van személyiségzavara? Neked is? És melyik személyiséged gondolja, hogy nekem az van?
10-11-12: netán átestél ezen, hogy ilyen jól ismered a tüneteket? Nekem nem kín itt lenni, sőt mint már sokszor írtam, jókat szoktam röhögni.
13: itt is ez van, amit te csak azért nem látsz, mert a közösség tagja vagy. Én viszont beleuntam, hogy ismételgessem magam, ezért csak kifejtem a véleményemet szimplán vagy kritizálok másokat. Osszon neked észt a gyógypedagógusod vagy az agykurkászod, ha már a Jóisten nem adott ...
15: aki hithű ellenzéki - és itt ki nem az rajtam kívül (talán még hárman)- annak itt is felesleges érvelni.
sokadik: milyen oldalakat osztok én és hol? Felső 10ezer értelmi szinten? Ezt te találtad ki? És te hova sorolod magad ebben az értelemben? Közéjük vagy kimondottan te magad vagy a vezetőjük? Nohiszen...
utolsó mondatok: nem ismersz engem, szerény vagyok, mint a képen is láthatod. Annyira ostoba nem tudok lenni, hogy akár te is okosnak tarthass. Erre a szerepre van itt számtalan jelentkező. De már számtalanszor leírtam ((ma is), hogy miért vagyok itt, de te valahogy nem bírod felfogni. Problémád van a szavak, mondatok értelmével? Azt mindenesetre jól teszed, hogy nem pofátlankodsz oda, ahol...
hetöndöe
@rugacs: Az a nagy helyzet,hogy feketén-fehéren bebizonyosodott,hogy kormánypárti szarházi politikusok pénzért osszák az észt,méghozzá közpénzből.Ez alapján engedtessék meg a feltételezés,hogy te is elvbarátaid is ezt teszik.
A többi nyilas duma.
Aki Én
@dr lópicigáspár: @Levendula: Azt azért alkalomadtán kérdezd meg a ,,nagyon okos"kodó rugacstól, hogy van-e némi fogalma arról, hogy mi a különbség a BLOGOLÁS és az AUTOMATIKUS HÍRGYŰJTŐ SZOLGÁLTATÁS között?
Mert ugyan okoskodni idejár, de azt mégsem tudja, hogy valójában hova. Mond el neki, hogy az oldalon található írások más kiadók cikkei. Ezeket a propeller összegyűjti és továbbadja. Ezért felelősség sem terheli a tartalmakért. Arról nem beszélve, ha jól tudom ez egy Kft.
Tehát mond meg okoskának, hogy annak ellenére, hogy a kettőt összemossa, mert nem képes különbséget tenni, a Propeller nem egy BLOG, mint amiről a cikkben írnak. Nézzen utána mi az a BLOGOLÁS, és rakja össze azzal, hogy ezt a kormány közpénzből fizeti. Ez egy jó példája annak, hogy mennyire nincs tisztában azzal, hogy miről beszél és mennyire nem érti a dolgokat, de azért beszól olyanoknak akik nála többet látnak meg a világból. Arról nem beszélve, hogy szerintem levendula a fizetett trollokról beszél.
rugacs
@szandokan: Pontosan ezért mondtam én is, hogy a nyugatnak azért van 70 év behozhatatlan előnye, mert az ottani pártok tagjai már mind megszedték magukat és nem szenvednek hiányt semmiben, így már van idejük az országuk dolgával is törődniük!! Itt meg ha 4 évente mindig újak jönnek, azok mind gondoskodni akarnak gyorsan a jövőjükről és nem marad idejük az országgal törődni. És tök mindegy, hogy előtte mit ígértek! Mert a pénz és a hatalom mindenkiből ezt hozza ki. És aki ezt nem érti és nem látja be, az semmit se tud... :-(
Aki Én
@rugacs: Egy arrogáns, alaptalanul okoskodó, hiteltelen pali vagy. Aki ennyi aljasságot nem lát, az buta mint a segg! Na de, hogy még győzködjön is embereket, hogy azok a hülyék akik viszont látják... Na erre nincsenek szavak. Egyik kedvenc írásommal válaszolok neked, tulajdonképpen minden mondatával egyet értek. Én ide sorolom a magadfajtát. Íme:
orditok.blog.hu/2015/03/02/szalka_gerenda_sosav
Aki Én
@szandokan: 22:54 ,,Minden mást jól csinálnak viszont." Na ezen hangosan felnevettem. Jézusom! Ki mond ki ilyet ma nyilvánosan? Még akkor is túlzás lenne, ha a fele igaz lenne annak amit a kormány híresztel. A lényeg valóban az, hogy mindegyik csak a saját harácsolásával van elfoglalva. NA de meddig? Ez a harmadik orbán-kormány. Amit viszont ti nem fogtok fel az az, hogy NEM IGAZ AMIT A KORMÁNY ÁLLÍT! Indulj ki ebből, és sok mindent megérthetsz. Valóban mindenhol lopnak, de általában működik az ,,élni és élni hagyni" elv, és sokkal kevesebbet mutogatnak másra. Több a szakember, kevesebbet hibáznak, ezért kevésbé van szükség bűnbakokra. Azért az biztató, hogy az ország háromnegyede nem így gondolkodik.
Aki Én
@szandokan: Az pedig világra szóló f@szság, hogy mi magunk önként szolgáltatunk nekik mentséget, ahelyett, hogy elszámoltatnánk őket. De legalább azt ne mondanánk, hogy amellett, hogy éjjel nappal lopnak, elég amit az országért tesznek.
rugacs
@hetöndöe: Hát te tényleg nem hazudtoltad meg önmagadat csőrmester! Szerinted a tanárok az iskolákban merő szórakozásból tartják az órákat a sok hülyének? Közalkalmazottak közpénzből. A politikus is közalkalmazott, közpénzből kapja a fizetését. S ha arra utasítják, akkor közpénzből osztja az észt.
De nem neked, nem nektek!
A támogatóiknak meg azoknak, akiket érdekel a téma.
Hozzátok gyógypedagógus kellene, de nem hiszem, hogy bárkinek tudnának annyit fizetni, hogy elvállalja...
Tőled meg mint egykori közalkalmazott katonától elvárható lenne, hogy tájékozott légy a témában, de mint minden csőrmester, ehhez sem konyítasz! De nyugodtan verd dobra az ostobaságod!! :-D
rugacs
@Aki Én: Ezt a kérdést nyugodtan feltehetted volna közvetlenül nekem is! Éppen ma délután írtam, hogy utána néztem, honnan veszi a Propi. a cikkeket. Többek között a 444.hu-ról, akinek egyik baráti oldala a Cink.hu ahol többek között ilyen érdekfeszítő cikkek vannak:
"A 156 centis pénisz és a tátika esete" vagy "Két hatalmas pinát építettek fel a szerkesztőségünkben"!!
Lehet, hogy a te ízlésedhez ezek közel állnak és az értelmi szinted ott van, ahol az írás.
És engem az sem zavar, ha megalomániás zseninek tartod magad, hiszen pont az ilyen magamutogató szentfazekok miatt vagyok itt...
Aki Én
@rugacs: Na mi van, nem volt unásig ismételt gyógypedagógus.
Ha érdekfeszítőt akarsz, olvasgass L Simont.
Bután magyarázod ostobaságod. Bocs, de most elmegyek aludni, mert már nem tart ébren a kibukott okoskodás.
rugacs
@Aki Én 23:40-re: akkor ez végül még sem a te írásod, mint ahogy említed! Elkezdtem olvasni, de piszok hosszú, majd holnap folytatom.
Abból a pár bekezdésből amin túltettem magam az a véleményem, hogy akár egy kormánypárti is írhatta volna ugyazezekkel a szavakkal a kormányellenesekről. Mert ti is pontosan így viselkedtek, mert pontosan ugyanilyenek vagytok.
A szerző meg azért nem ért semmit egy csomó dologból, mert még tapasztalatlan.
Ha évekkel ezelőtt elment volna egy Fradi- Dózsa focimeccsre, ugyanolyan gátlástalan, elvakult, vérbenforgó szemű drukkerekkel találkozott volna, akik ugyanilyen elvakultan imádták a csapatukat és akár törni-zúzni, ölni is képesek voltak határtalan imádatukban. De ha nemzetközi meccseket nézett volna valaha is, vagy olvasott volna az újságokban sportrovatot (de a szerencsétlen nyilván botlábú és utálja a focit), akkor ugyanezt a feltétlen imádatot és dühöt olvashatta volna az angol csapatok esetében is, akiket gyakran tiltanak ki külföldi stadionokból meccsekről.
Abban is tapasztalatlan a cikkíró, hogy ahogyan Orbán V. is öregszik, úgy a rajongói is. Márpedig elég ritka jelenség, hogy egy ember ugyanarról a témáról ugyanúgy vélekedik egész életében! Ez nem jellemző sem a sportolókra, sem a színészekre, sem a zenészekre, sem bárkire. De ahhoz, hogy ezt felfogd vagy megértsd neked is át kell esned az öregedési fázison. Persze mondhatod, hogy te nem ilyen vagy, mert te 3 évesen is ugyanúgy gondoltál a nőkre mint most, de ebből csak az következik, hogy valójában csodagyerek voltál, hiszen már 3 évesen annyi eszed volt, mint most!
És bizony van komoly szakirodalom is, amely ezzel foglalkozik, de nem elég erről tudni vagy ezt feltételezni, el is kell olvasni, ha nem vagy olyan intelligens, hogy magadtól is rájöjj!
S srác még kiemeli a helyesírási hibáktól zamatos hozzászólásokat, de megjegyezném, hogy ezek engem is szoktak zavarni. Mármint a helyesírási hibák.
folyt.köv.
rugacs
@Aki Én: Még a saját véleményeddel sem vagy tisztában, annyit hadoválsz összevissza. Honnan a fenéből tudhatnád így másokét? Ha legalább a töriórákról nem lógtál volna állandóan, valami még a te kamionnyi agyadba is lerakódhatott volna valami a világtörténelemből.
Ember te még tényleg ott tartasz, hogy az ősrobbanás után rögtön jött az Orbán kormány és azóta rossz minden?!
"általában működik az ,,élni és élni hagyni" elv," HOL van ez az ideális hely, ország?? Hány életet éltél le más országokban, hogy ilyen jól ismered az ottani viszonyokat? Hol, melyik országban nincsenek zsarnokok, nincsenek elégedetlenek, nincsenek tüntetések, lázadások, vérontás, stb.???
Netán a Holdról vagy a Marsról érkeztél, ahol a kicsi zöld ovális szemű lények ilyen felebaráti álomvilágban élnek?!
Hát cimbi akkor rendesen eltévedtél, mert ez a Föld, és itt minden másként működik! De van egy jó hírem is: minden le van írva a könyvekbe amiket az interneten is megtalálsz. Bár ha eddig süketen és vakon éltél, elég kevés időd marad mindent végigolvasni, hogy megértsd a világ működését!!!
Alvás helyett jobb, ha rögtön nekiállsz olvasni!!!
rugacs
@Aki Én 0:21-re: Szókincsedet tekintve szerintem te a 20-as éveid elején lehetsz, így már érthető, hogy kedvenc írásod a "szálka, gerenda, sósav" című nemtudommi. Vagyis még tudatlan, tapasztalatlan vagy az élet területén.
Pedig sok szállóige van, hogy az ember 20 éves korában még milyen eleven, agresszív, lázadó, de általában 40 éves korára "lenyugszik". És ez többnyire így is van.
Nekem 20 évesen mindenről teljesen más volt a véleményem, mint most. Más színek voltak a kedvenceim, más nők, autók, életvitelek tetszettek. Másként gondolkodtam a politikáról is, ami azért nem teljesen igaz, mert 20 évesen még egyáltalán nem érdekelt a politika, mert 20 éves még bőven '89 előtt voltam.
Azóta én is lenyugodtam, megállapodtam, kiegyensúlyozott lett az életem. Már nem akarom megváltani a világot, főleg, mert már értem a működését. Amit te nem.
20 év körülire teszem a korodat, de csak merő jóindulatból, mert szerintem én már tizenéves koromban sem voltam ilyen naiv, mint te. De hát én sosem hiányoztam a töriórákról, a téma is érdekelt, így már akkor tudtam, hogy miért gazdag Anglia és miért szegény Magyarország. És annál lényegesen több eszem volt, hogy tudjam, egyiket a másikkal nem lehet összehasonlítani. Leginkább mert történelmükben semmi közös nem volt.
Te egyelőre csak remélheted, hogy 40 éves korodra lenyugszol, de azt még meg is kell érni. És persze ha meg is éred, semmi garancia arra, hogy az agyad is fejlettebb lesz a mostaninál.
szandokan
@rugacs: Így van, egy országnak sem tesz az jót, ha 4 évente új kormánya lesz, mert sok esetben ez arra megy el, hogy az előzőét kijavítsák, amihez még a 8 év is kevés sokszor. Amikor felépítesz egy lakóparkot, az hosszú időbe telik, ledózerolni egy nap is elég.
Aki Én
@szandokan: 08:35 Igazad van. Ezek tényleg egy nap alatt dózerolták le, amit a szocik meghagytak. Az építéshez viszont sajnos nem nagyon értenek.
JAJMÁR
Megnéztem az urbánus blogot. Egyébként igényesen van összerakva, a képek szépek. Egy dolog zavar benne, - azon kívül, hogy pénzért írják és a mi pénzünkből, és hogy elfogult - hogy a véleményeket az emailcímre kéri... mert a "zemberek" véleménye elsődleges neki, de nem meri kockáztatni, hogy nyilvános legyen :) Ja, és alul fel van tüntetve az összes "társblog", hajrá emberek véleménye, alakulj!
hetöndöe
@rugacs: Nagy probléma nálad nyaktól felfelé,egy polgi hivatalos fizetést kap azért,hogy vezérelje a város dolgait és normális országban nem vesz fel fizetést a saját qrmányának a fényezéséért,főleg nem a köztájékoztatást ellátó állami pénzből működő médiától.
Tényleg nagy a setétség a kis buksidban.esetleg próbálkozz meg egy fejtranszplantációval.:-)))
JAJMÁR
@szandokan: 08:35 Valóban, ennek a kormánynak a ténykedését hosszú időbe kerül majd kijavítani. Legalább 60 évvel sikerült növelnie a lemaradásunkat, és minden egyes év, amit kormányon töltenek, növeli tovább.
szandokan
@JAJMÁR: Te ezt érzed, én meg mást.Soha nem értettem, hogy vajon miért büntetés az valakinek, ha dolgoznia kell? Mert ebben az országban ennek hagyománya van.
szandokan
@Aki Én: A szocik csak adósságot hagytak, aminek jelentős részét már törlesztette a kormány. Egyébként ezek a politikai viták két ellentétes oldalról éppen olyanok, mint amikor valaki meg akarja győzni a Bunyós Pityu rajongót, hogy miért is a világ egyik legjobb együttese az Iron Maiden:-) Úgysem sikerül, de telik vele a ráérő idő.
rugacs
@JAJMÁR 9:38-ra: Kivételesen szinte mindenben egyetértek veled. :-)
rugacs
@hetöndöe: Tényleg? Mondj ilyen kormányt és bizonyítsd! Látom igen zavar, hogy mint normális esetben, van fejem, amivel te még csak nem is rendelkezel...
A fej funkcióit az üleped látja el. Erre van egy igen csak találó szó!
Ennek tudatában a csőrmesterséged magyarázatra sem szorul. Gondolom akkorára duzzadt az üleped a sok megerőltető feladattól, hogy már a seregre nézve is terhes voltál és inkább megszabadultak tőled! :-D
Régen az ilyeneket háborúban az első sorokba vezényelték - golyófogónak!
Mázlid, hogy itt nem volt háború..., bár most mennek páran az iszlám állam ellen, mehetnél te is, érted legalább nem lenne kár, ha kint felejtenének!!
Ott kimondottan előnyös, ha valaki egy fejjel rövidebb a többinél!! :-D
rugacs
@JAJMÁR 8:35-re: Arra marhára kiváncsi lennék, miért éppen 60 évre gondoltál? És melyik 60 évre? Mert kizártnak tartom, hogy akár megsaccolni is tudnád a folyamatosan változó világunkban, hogy évről évre ki mennyit változik...
Én ugyan állítom, hogy Magyarország Európa nyugati államaihoz képest legalább 70 év behozhatatlan lemaradásban van, de veled ellentétben ezt az állításomat simán tudom bizonyítani!!!
A baj csak az, hogy míg Szandokannak tuti hogy nem kéne részleteznem, hogy miről van szó, addig neked - hogy megértsd - egy vég nélküli litániát kellene írnom!! Ahhoz meg most semmi kedvem.
De szívesen olvasnám a te magyarázatodat a 60 évre vonatkozóan!! :-))
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
rugacs
@Aki Én 9:26-ra: Mit hagytak a szocik, amit a Fidesz egy nap alatt dózerolt le és melyik volt az a nap???
Mert ha ilyen jól emlékszel rá, akkor biztosan emlékszel az alkalomra és a dátumra is!!!
Bár szerintem te olyan vagy, mint a tóbiás nyilatkozatai bociboci módban: se füle, se farka ... de sebaj tóbiás...
JAJMÁR
@szandokan: 10:06 Miből gondolod, hogy büntetés az valakinek, ha dolgoznia kell? Te ezt tapasztalod magad körül?
Persze, munka és tehetség nélkül zsíros állami megrendelésekből gazdagodni könnyebb, ma ennek épül a hagyománya.
JAJMÁR
@rugacs: 10:44 "Legalább 60 év" ezt írtam, de elfogadom a 70 évet is, amit te írtál, a Rákosi rendszer kiépülésének elejét. A 60 év mégis jobban tetszik, mert az már a vége ennek a rendszernek, az '56-os forradalom követi, majd egy újabb diktatúra ugyan, de egy felpuhuló, valamiféle fejlődést engedélyező.
A diktatúrákban a fejlődés egy szűk rétegre épül, és a többség borsos árat fizet ezért a látszatért. Persze nem a történelmi folyamatokra értettem a lemaradást, - de akár úgy is - hanem szemléletbeli, kulturális és gazdasági értelemben.
Knapp75
@szandokan: " A szocik csak adósságot hagytak, aminek jelentős részét már törlesztette a kormány."

Most direkt hazudsz vagy tényleg ennyire nem értesz hozzá?
Tudom, hogy szerelmes vagy Orbánba és vele tartasz, amikor köpködi az oroszokat és amikor ágyba bújik Putyinnal, amikor építi a piacgazdaságot és amikor szidja, de legalább ne írj olyan baromságokat a gazdaságról, amelyeket számokkal nem tudnál igazolni!
Mert még azt fogják hinni, hogy egy fizetett fideszes troll vagy. ;)

@rugacs: szandokánnak tényleg nem kéne semmit részletezned, ő elhinné a "bizonyításodat"... :D
Knapp75
A munka nélküli gazdagodásról szólt az egykulcsos szja (ugyanannyi munkáért sokkal magasabb bér a jól keresőknek), a rezsicsökkentés (minél többet fogyasztasz, annál több támogatást kapsz) és a trafikmutyi is (akár nulla kereskedelmi tapasztalattal nyerhettek a nyaloncok).

szandokan felállva tapsol.
Aki Én
@szandokan: 10:10 Nem tudom milyen adósságra gondolsz, de a fidesz regnálása óta az adósság NŐ! Az IMF hitel jó részét pedig éppen ők költötték el. A bunyós pityu hasonlat nagyon fals, mert az kizárólag ízléseken múlik és még tétje sincs. Egy kormány ténykedése viszont tény kérdés. Amíg zsigerből elutasítasz mindent, amit nem a köztévén halassz, addig nincs értelme vitázni. Az meg ne bátorítson, hogy rugacs nevű öntudatos mellébeszélő dicsér néha. Nézd meg, hogy 10 sorból 8 személyeskedés. és a másik leugatása, mer csak a másik lenyomásával próbál felemelkedni. Átlátszó és gyenge próbálkozás. Ott nagy a baj, mikor valaki mindenkinél okosabbnak tartja magát, és rendszerint ezt ki is mondja, mert nem meri a véletlenre bízni. Valószínűleg ha nem mondaná minden megszólalásában, akkor nem is vennénk észre :) Ráadásul ezt egy kormánykritikus oldalon teszi.
Aki Én
@rugacs: Ugyan megfogadtam, hogy nem reagálok, mert ez már kezd olyan lenni, mintha egy fideszes oldalon próbálnék beszélgetni valakivel, de olyan ide nem passzoló butaságokat írsz, hogy az már fáj. Az más kérdés, hogy olyan ember lehetsz, aki ha személyesen vitázik nem hagy másokat szóhoz jutni, mert fél, hogy ha vitapartnere megszólal, felborul a ,,szépen” felépített monológja. Na ettől még messze nincs igaza valakinek. Persze visszamehetünk az ősrobbanásig, hogy mentséget keressünk a kormány dilettáns, kókler, megtévesztő és harácsoló politikájára, de felesleges terelés lenne. Már bocs, de magabiztosságod és önértékelésed egy kicsit irreális. Nem attól jó egy írás, hogy te elismered, hanem, hogy van-e köze a valósághoz. Az ordítok blog, egy fantasztikusan jó oldal, remek írásokkal. Miután kritikus (de igazságos), nyilván nem egy kormánypárti fogja ezt elismerni. A fradi-dózsa hasonlatod olyan rossz, hogy meg sem említem. Beszélhetünk az intelligencia szintemről (ami egy felmérés alapján nem enged szégyenkezni), de miután ez nem egy személyiség elemző oldal, így nem látom értelmét. Attól, hogy te sokkal magasabbra helyezed magad, mint ahol valójában vagy, még nem mindenki hülye akit te annak titulálsz. Lehet személyeskedni egy vita hevében, de ez inkább hiteltelenné tesz. Túl sok a személyeskedés, ez általában érvényes az írásaidra. Ettől csak kevésbé vagy hiteles. Jössz itt világtörténelemmel, meg ősrobbanással és hasonló ide nem illő butaságokkal, mintha ez egy történelmi vagy földtörténeti fórum lenne. És közben annyira nincsenek érveid, hogy már olyan gyerekes dolgokkal jössz elő, mint, hogy nem is tudom melyik bolygón élek. Ahhoz, hogy megértsük a mai politika lényegét, nem hogy az ősrobbanásig, de még a monarchiáig sem kell visszamennünk. Látom nem sok összehasonlító elemzést olvastál erről. Abban egyet értünk, hogy legalább 70 év a lemaradásunk, viszont abban nem, hogy ez nem a mai politika bűne...
Aki Én
@rugacs: folyt:...Tudni illik, egy szemet sem közeledtünk az elmúlt 25 évben. Nem szó szerint a mai politikára gondolok, hanem a gengszterváltás óta eltelt időre. Eszemben sincs védeni az előzőket. Sőt, veled ellentétben én egyik korrupt kártevőt sem védem. A helyzet az, hogy ma olyan szinten van a korrupció, harácsolás, önérdekek előtérbe helyezése és családnak és haveroknak osztogatás, hogy normális, magát értelmesnek tartó ember ezen fel kell, hogy háborodjon. Aki ezen nem felháborodik, hanem mentségeket keres, a múlttal próbálja fedezni, sőt sorstársait ugatja le visszataszító önelégültséggel, az egy idióta. Ha megértenénk, és nem tűrnénk, hogy hazug politikusok a vérünket szívják évtizedek óta, akkor nem lenne 70 év lemaradásunk sem. Tipikus példája vagy annak, hogy esély sincs az összefogásra, és így a szebb hazára.
Amit rólam állapítottál meg, az messze nem fedi a valóságot. De hát miért pont ez lenne helytálló.
szandokan
@Knapp75: Most jó nagy marhaságot írtál, de már megszoktam. Szóval az egykulcsos adó azoknak lett jó, akik nem dolgoznak? Valami komoly baj lehet a fejedben. Az oroszok pedig ha tetszik, ha nem, részei ennek a világnak, és számolni kell velük gazdasági fronton, még ha ez Obamanak nem is tetszik. Persze már Kína is szorongatja, és akkor még itt vannak az oroszok is...
szandokan
@Aki Én: Amíg te csak az ATV - t nézed, meg a Népszabadságot olvasod, addig sincs igazán miről beszélni. Az éremnek két oldala van.
szandokan
@JAJMÁR: Miért, szerinted annyira dolgozni akar mindenki? Nem emlékszel a régi kis könyves álláskeresésre, amikor a legtöbben maguk kérték, hogy azt írjuk be, hogy nincs felvétel? Nagyon kényelmesen meg lehetett élni a segélyből meg a feketézésből. Bizony sokaknak nagy gond az, hogy ennek vége.
JAJMÁR
@szandokan: 12:40 Koncentrálj a jelen helyzetre, ne azt ismételd, hogy mi volt 20 évvel ezelőtt.
A munkaügyi központoknak nem feladata munkát keresni, már régóta csak annyi szerepük volt, hogy a felveendő dolgozót tőlük ki lehetett pályázni és a munkáltatók ezért állami támogatást kaptak. Most már ez sincs.
Mindent kivált a közmunka. Pécsen félezer humán közmunkást vesznek fel, - de túljelentkezés van - és ezek érettségizett, illetve magasabb végzettségű emberek.
Javaslom próbálj megélni havi minimálbérből, - a közmunkabért nem is említem - vidáman.
Mivel a dolgok összefüggnek, azok az emberek, akik épp csak annyiból élnek, hogy kenyérre futja, nem csináltatnak se legálisan, se feketén senkivel semmit.

(Épp most keresett meg a fiatalember, aki bérli a másik házamat, - ami eladó - nagyon kevés pénzért. Közmunkás, a felesége pedig gyesen van. Örül, mert felvette egy építtető, aki állami megrendelést kapott, valahol Győr környékén. Ritkán tud majd hazajárni, de nagyon boldog, mint mondja: nem mertünk bemenni pl. a tescóba, de ha mégis, a fejemet nem mertem forgatni, csak gyorsan megvenni amit nagyon muszáj. Most pedig fizetésem lesz... és meg akarják venni a házat, de nem kaptak hitelt. Ott lógott szegények feje fölött, hogy ha vevő jön, eladom, és akkor mi lesz velük?
Lécci ne írj olyan h@lyeségeket, hogy az emberek nem akarnak dolgozni, meg elég nekik a segély...
Knapp75
@szandokan: Nem írtam baromságot, neked vannak szövegértési zavaraid. (mondjuk különben nem is lehetnél fideszes... :) )

Az egykulcsos szja arról szól, hogy az egyébként is jól keresők MINDENFÉLE PLUSZ MUNKA ÉS TELJESÍTMÉNY NÉLKÜL (elnézést a kiabálásért, de a "fogyatékosok" miatt jól artikuláltan kell közölni) plusz jövedelemhez jutnak.
Tehát semmiféle plusz munkavégzést (teljesítményt) nem várunk el az eddigiekhez képest, mégis jelentősen díjazzuk azt.

Oké, ennek te mondjuk a haszonélvezője vagy, de általában nem a semmire kiosztott pénzmennyiséggel lehet motiválni az embereket.

Az oroszok meg akkor is részei voltak a világnak, mikor a vezíred még ellenük ugatott (pl. 2008-ban).
A gerinctelenségetekre inkább más magyarázatot keress! :)
Knapp75
@JAJMÁR: szandokan azért kapaszkodik abba a sztereotípiába, hogy az emberek nem szeretnek dolgozni a pénzért, mert ezzel próbálja feloldani Orbánék szegénységnövelő politikája és az Orbánba vetett hite közötti ellentmondást.
Nő a leszakadók száma, ez nyilván a saját hibájuk, mert Orbáné egyszerűen nem lehet! :)

Pár hónapja még azt írta szandokán, hogy reméli, Orbánék tanulnak a hibáikból, most már úgy emlékszik, hogy mindent jól csinálnak...

Egyébként meg teljesen természetes, ha kevés fizetésért nem akar munkát beletenni valamibe az ember, ebből nem az látszik, hogy lusta (persze lehet az is), hanem hogy nem teljesen hülye.
(verőce21 szerint az például normális, ha a fizetés 20-25%-a munkába járás költségeire megy el, pedig nagyon nem)

Azt se felejtsük, hogy szandokán jó közérzetéhez az is hozzátartozik, hogy mindig legyen kinek ételt osztania, ilyen szempontól számíthat Orbán segítségére! ;)
Aki Én
@szandokan: 12:38 Ahogy a táplálkozásban, úgy az információ szerzésben sem egészséges az egyoldalúság. Épp annyira nézem az ATV-t, mint a Hírtv-t. Amit egy ideje képtelen vagyok nézni, mint minden jóérzésű ember, az a köztévé. Az a hazug és alaptalan megtévesztés és félrevezetés ami ott megy közpénz milliárdokból, már gyomorforgató. HA valamelyest képbe akar kerülni az ember napi politikából, akkor jó ha minden oldalról tájékozódik. Nagy butaság azt gondolni, hogy amit a köztévé nem mond el, az nincs is. Vagy azt várni, hogy kormánypárti média fogja elmesélni a simliket. Ennyire naiv és ostoba nem lehet senki.
rugacs
@JAJMÁR 11:23-ra: Elfogadom a magyarázatot, ami ha nagy vonalakban is, de igaz. Viszont ez csak az egyik része a lemaradásnak. A behozhatatlan hátrány egy másik elemből tevődik össze, ami a nyugati országok ezidő alatti fejlődése, gazdasági és társadalmi összetevőinek alakulása okozott. S mivel az európai élettér (Unio) ma is ezeket a nyugati normatívákat tartja etalonnak, így esélyünk sincs utolérni őket, soha a büdös életben. Vagy legalábbis akkora csodára lenne szükségünk, mint pl. Amerika felfedezése vagy az ipari forradalom kora, de a mi javunkra!! Szerintem ennek valószínüsége nulla közeli...
Ezért mondom, hogy aki ezt nem tudja elfogadni, az vagy menjen, amíg van rá esélye, vagy nyugodtan álmodozzon élete végéig. Esetleg golyót is repíthet a fejébe. Ja meg szidhatja azt a rendszert, aminek ehhez nem sok köze van.
Mert ha ezek egy fikarcnyit sem törődtek volna a saját jólétükkel, a jövőjükkel, akkor sem lennénk sokkal közelebb a nyugati léthez, már csak azért sem, mert a társadalmi összetételünk akkor is teljesen más lenne, ami szintén óriási különbözőséghez vezetett volna.És természetesen vitákhoz és ellentétekhez. Szomorú, de ez a 70 a legrosszabb időben történt és nem lehet ledolgozni. Már csak azért sem, mert az ország 1000 éves történelme tovább mélyítette a köztünk lévő ellentéteket, de nem elhanyagolható a földrajzi helyzetünkből adódó különbözőségünk sem, amit az ország vezetői nem hogy előnyünkre nem tudtak fordítani, de hátrányunk lett belőle.
Na mindegy, hagyjuk, hosszú... :-(
Dr. Felipe
"Kinyílott a pitypang" megírom. Százezrekért pláne.
rugacs
@Aki Én: Bocs cimbi , nem olvastalak végig, mert közben röhögő görcsöt kaptam...
Mintha te lettél volna az, aki közölte, hogy megy aludni...
Aztán itt a valóság... Hogy mi a valóság, azt te döntöd el? És aszerint kell mindenkinek elfogadni? A valóság az esetünkben, hogy te meg a srác (vagy fordítva) jellemzitek a történteket a saját nézőpontotok szerint. Széttárjátok a karotokat, ha valamit nem értetek..., csak a srác - veled ellentétben - kilátásba helyezi, hogy esetleg valaki tud ezekre elfogadható magyarázatot. Amit én le is írtam neked, de te abból semmit nem vagy hajlandó elfogadni. Ebből az vonható le, hogy te teljesen más szemszögből látod a világot, mint én. Én a magam 50 éves tapasztalatáról írtam, amit te a 20 éveddel kizárt, hogy tapasztalhattál volna.
Bár igaz, hogy valóság csak egy van, de millió szemszögből nézve, mindenki másként élheti azt át, így millió véleménye lehet róla.
Pl. a valóság, hogy 1492-ben felfedezték Amerikát. De ezt a felfedezést teljesen másként élte át és értékelte Európa és Amerika őslakossága. Akkor most melyik változatot kell igaznak elfogadni???
Te olyan időket kritizálsz, amiben én már éltem, de te nem.
Csak úgy szemezgetek az írásodban: "hazug politikusok" :-D Na itt mentem le hídba!
Ha ilyen naív vagy, akkor ha neked beszélek, akár a falnak is mondhatnám. Pontosan az ilyenek miatt nem lettem tanár!
Hozzád tényleg felesleges tanár, gyógypedagógus, agykurkász, neked arra van szükséged, hogy ne csak láss, de érts is, hogy leélj még vagy 30 évet és megtapasztald a világot. Aztán akkor majd kiderül, volt e hatással az agyadra a 30 év, vagy megmaradtál naiv tininek...
Még valami:
- szellemi nagyságod titok maradt számomra, mert semmi érdemlegeset nem írtál.
- az ordítok blog lehet, hogy kritikus, mivel azonban csak a saját szemszögéből láttatja a történteket, így értéke 0!. Még a bíróságokon is igyekeznek mind az alperes, mind a felperes véleményét, bizonyítékait feltárni, megismerni.
- ha szerinted a Fradi-Dózsa...
rugacs
@Aki Én: Szóval ha te alakíthatnál kormányt te kiket választanál a kormányodba? 1, Olyanokat akiket te ismersz, akikben te megbízol, akikben te hiszel, akik ugyanúgy gondolkodnak mint te, 2, vagy olyanokat, akikről nem tudsz semmit, akikről tudod, hogy ellened vannak, akikről tudod, hogy megfojtanának téged egy kanál vízben is, akiktől soha a büdös életben támogatást nem kapnál?
Egyes vagy kettes?
Ha az egyest választod, akkor ugyanolyan korrupt lennél, mint az elődeid!
Ha a kettest, akkor eleve bukásra van ítélve a kormányod!!

Szóval te azt állítod, ha most nyernél néhány milliárdot, 1, akkor te azt nem magadra költenéd, meg a rokonaidra, meg a barátaidra, 2, hanem az ellenségeidre, meg a vadidegenek között osztogatnád szét??! Kiket segítenél? Egyes vagy kettes?
Ezek egyszerű kérdések, megválaszolásukhoz sem egyetemi diploma, sem qrva magas iq nem szükséges!
Nem kell, hogy lehülyézz, nem kell ezer sorokban fejtegetned igazadat, elég ha a fenti kérdésekre két számmal válaszolsz!
Menni fog?
rugacs
@Knapp75 13:41-re: Akkor mit választ az ember: 100 ezer nettó fizetést amiért dolgozni kell, vagy 100 ezer nettó segélyt a semmiért? Jobbat mondok: 125 ezer Ft-ot munkáért vagy 100 ezret segélyként a semmiért?
Más: a te jó közérzeted miben valósul meg? Ha tömheted a zsebeidet akár mások tönkretételének árán is, de legalább te jól fogsz élni, vagy nem érdekel a saját jóléted és másokon segítenél inkább?
Aki Én
@rugacs: 14:27 Te magad újra és újra igazolod állításaimat.
Figyelj ,,cimbi"! Értem a lényeget, a te verziód a valós, tényszerű és igazságos. Te mindent reálisan látsz és a te véleményed a mérvadó. Ok. Viszont picit sokat fényezed magad, miközben a felét sem érted annak amit mondok. Ennyi faszságot összehordani egy írásban. A szokásos, unásig ismételt sablonok most sem maradtak el. Mondjuk így legalább több egy sornál. Egy reménytelen, arrogáns nagyképű, öntelt pöcs vagy, aki szeret sokat beszélni, de keveset mondani. Viszont a valósághoz nem sok közöd van. Azzal nehéz érdemben vitázni, aki nálam kevesebbet ért a hétköznapokból. Pedig én sem vagyok zseni. Nagyon el tudom képzelni, hogy valami közöd van a fideszhez. Legalábbis a stílusod pont olyan.
Aki Én
@rugacs: 14:36 Már a kérdés feltevése is ostoba. Na ilyen fekete-fehér pali vagy te magad is. Ráadásul meg is magyarázod, hogy ez a tolvajlás rendben is van, mert mindenki ezt tenné. Arról nem beszélve, hogy ebből a hozzászólásból is süt az önelégültség.Most biztos hátradőltél, és azt mondtad magadban: Na most jól megfogtam. Ez olyan nagy baromság, mint a lottós hasonlatod volt. Ráadásul még a saját kérdésedre sem adtál helyes választ. Lúzer!
rugacs
@Aki Én: Kritizálsz, hogy személyeskedek, de te ugyanazt csinálod!
"Egy reménytelen, arrogáns nagyképű, öntelt pöcs vagy," Ezek az érveid, hogy sértegetsz? Mi van, kivágtak a gimiből az arrogáns stílusod miatt? Te vagy az, aki mindent jól csinál, és aki ezt nem hiszi el, annak bevered a képét? Vagy az a gép előtt felejtett duci szálkás falábú, pattanásarcú tini, akit nem értenek meg sem a szülei, sem a tanárai? Barátai meg nincsenek? Utálod a kormányt, mert stadionokat épít, miközben neked a gömbölyűről csak a dinnye jut az eszedben, amivel az osztálytársaid a fejedet akarták jellemezni? Olyan idióta oldalakról veszed a "tudást",mint az ordítok? Képzelem a tanáraid meg a szüleid hogy ordítottak, mikor téged meghallgattak!! Mert te aztán tudod a tutit, mi? Qrva magas iqddal még a körülötted lévő világot sem érted!
Én a valóban élek és nem egy képzelt világban, mint te. És szerintem sem vagy zseni, csak egy buta, ostoba, beképzelt tini! És valóban van valami közöm a Fideszhez, de hogy mi, ennyi ésszel a büdös életben nem fogsz rájönni! És te kis köcsög, a tolvajlás nem elfogadott, mert nem mindenki tenné azt!! De te biztosan nem lennél kivétel, mert fingod sincs, mit kellene másként csinálni!
A kérdésem meg nem költői volt, hanem hozzád szólt, csak a qrva nagy iqddal inkább kitértél a válasz elől! Bla-bla-bla-bla
Keressen rajtad fogást a halál, te kis 1xű:-DD
Aki Én
@rugacs: Még mindig meg tudsz lepni. Azt nem gondoltam, hogy ekkora suttyó paraszt is vagy. Azt hiszed az ostoba, tanulatlan fejeddel, hogy ha agresszív és nagypofájú vagy, akkor igazad is lesz? Neeeem. Biztos szeretnéd ha köcsög lennék, mert így közel kerülhetnél hozzám. Igazi szar ember módjára fröcsögsz, és szemlátomást kezded elveszíteni a türelmed. Remélem nincs komondorod.
Stadion? Beszarok, itt tartasz? Te tényleg egy kretén vagy...
A kérdésed ostoba és egysíkú. Azt az ostobaságot sugallja, mintha a te egyszerű, gyerekes feltevéseid lennének csak lehetőségek. Ez van, mikor a butaság párosul az arroganciával és lenézéssel. Az qrva kevés, hogy magadat fényezed lúzer. Akit nem zavar, hogy olyan társaságban tölti idejének jó részét, ahol szemlátomást nem kedvelik, azt valószínűleg kicsi gyerek kora óta utálat veszi körül, ezért fel sem tűnik neki. Volt ilyen kollégám, belepofázott mindenbe, így próbálta felhívni magára a figyelmet. De nem sok sikerrel, mindenhonnan elhajtották. Persze, tudom, ez fogyatékoséknél dicséret. persze persze...
rugacs
@Aki Én: Azt nem értem, hogy mikor túljutottál az orrtúrásos korszakodon és rájöttél a qrva magas iqdra, nem tudtál volna néhány byte erejéig helyet biztosítani olyan alapvető intelligenciára, mint pl. hogyan kell viselkedni a közösségi oldalakon, hogyan beszélj azokkal, akik nem osztják primitív gondolataidat? Viselkedéstanról még sosem hallottál? Nem akart még senki ráülni a mocskos szádra? Aki ilyen primitíven adja elő magát, abból legfeljebb a DK-ban lehet politikus valaki. A futottak még kategóriában...
Persze ilyen ismereteket nem fogsz találni az általad istenített oldalon.
De hogy idézzek belőle: "inger ért, reagálok": ha jót akarsz az embereknek, tartsd távol magad tőlük...
Aki Én
@rugacs: Látom tetszenek a jelzőim :)
JAJMÁR
@Knapp75: 12:41 Valami nagyon okos (h...ny?) tanácsadó lehetett aki kitalálta, hogy minden kormányzati sikertelenségért magukat az elszenvedőket, az áldozatokat kell bűnbakká tenni. Így aztán ki van iktatva a "szolidaritás" és az összefogás lehetősége, mert ki is akarna összefogni egy "ügyefogyott", "lusta" "önhibás" rétegért?
A munkanélküliség oka ezért maguk, a munkanélküliek. Mert nem akarnak dolgozni...
Az egészségügy pedig azért kerül sokba, mert a zemberek nem vigyáznak magukra, és betegek lesznek...
Az oktatás azért sikertelen, mert lusták és neveletlenek a gyerekek... ööö és a pedagógusokat is meg kell nevelni.
A rokkantak pedig kihasználják az államot, ahogy a segélykérők is...
A nyugdíjasok pedig elteszik a sok pénzt, és miattuk nincs pénz a fiatalokra..
A szegények pedig élhetetlenek, nem tudnak a pénzzel bánni...
a devizahitelesekről nem is szólva, na, ők aztán a legrosszabbak, mert jobban akartak élni és plazmatévét vettek...
A közbiztonság pedig jó, csak a lányok kihívóan viselkednek, és kimennek sötétedés után...
a zemberek pedig irigykednek a gyorsan gazdagodókra, mert nekik nincsenek olyan jó ötleteik, mint pl. a ML-nek, vagy a Kis Sz.M-nek... stb.
rugacs
@Aki Én: Tévedsz, nem vagy az esetem! Ha a gyerek ilyen jelzőkkel született volna (mint te), elcseréltem volna egy kutyára vagy valami hasznos dologra! A te felmenőid is jobban jártak volna, ha így tettek volna...
Aki Én
@rugacs: Pont úgy beszélsz mint egy sértődött vesztes. Még több arrogancia, gyermeteg megfogalmazás és még több személyeskedés, ami meg sem közelíti a realitást. Ha már a stadionokat említetted, menj és örülj neki szépen. Mára fejezd be, mert sokkot kapsz. Próbáld összerakni a napi történéseket és szólj ha megvan. Lúzer! Kezdem azt hinni, hogy te vagy a Zsóti. Vicces, ahogy próbálod nagy pofával leplezni fóbiáidat. Az ilyen emberektől döglődik az ország. Pfff...
rugacs
@JAJMÁR: "Az egészségügy pedig azért kerül sokba, mert a zemberek nem vigyáznak magukra, és betegek lesznek..."
Nyilván a dokik is így gondolhatják, mert egyre több olyannal találkozunk, aki vérig van sértve, hogy kezelnie kell valakit a munkaidejében... :-(
A díjat eddig az újonnan jött háziorvosunk viszi: szavajárása, hogy - miközben tök üres a várója - a hozzá érkező, intézkedésre várókat kituszkolja az ajtaján, mondván: neki nincs erre ideje! és bevágja az ajtót!! A körzetből már a legtöbben kerestek maguknak másik orvost e elmeháborodott helyett!! De tudnék még mesélni róla pikánsabb sztorikat is... :-DD
rugacs
@Aki Én: Mi a fenétől lennék vesztes, azon kívül, hogy a fal értelmesebb hallgatóság, mint te? És mitől lennék sértődött? Mert egy pattanásosképű orrtúró suhanc a qrva nagy iq-ja ellenére sem hallott még soha a viselkedéstanról és beszélgetés közben elgurult gyógyszere keresése helyett szitkozódni kezdett és én voltam a célpontja?
Nem mondok újat, de nem győzöm ismételni: a stílus maga az ember.
De ha ezt nem érted, válthatok én is stílust: te kis köcsög, én voltam katona egy olyan érában, ahol hozzád hasonló gennyes gecikkel volt tele a sereg és ott sem én kaptam infarktust!! :-D
De néha megpróbálhatnál a qrva magas iqdból előrángatni egy értelmes mondatot is: ki a fene az a L.Simon, meg a Zsóti? Esetleg kifejthetnéd bővebben is, milyen fóbiáim vannak - hadd tudjam már én is -, ha már hirtelen doki lettél?!
JAJMÁR
@rugacs: 13:44 Azt a felfogást, ami ebből a hozzászólásodból jön, felelőssé teszem minden lemaradásunkért... és minden rossz választásért.

Nem! Nincs behozhatatlan hátrány... akarat és hozzáállás kérdése. Természetesen a rendszernek köze van hozzá, az elit ilyen módon és módszerekkel való gazdagodása a fejlődés egyik gátja!
A gazdagodások ugyanis öncélú, ez a pénz zsebekben marad. Vagy külföldi bankokban. Ennek a hátrányát érzi az ország most.
JAJMÁR
@rugacs: folytatás.
Tévedsz, amikor azt hiszed, hogy nem jó helyen van ez az ország. A legjobb helyen van. A Kárpátok ölelésében.
A termálvíz - országosan is - egy olyan jellegzetessége a régiónak, amire turizmust építeni lehetne. Errefelé a kisebb nagyobb falvak szinte összeérnek, kerékpárral bejárhatók, de akár lóval is... Falusi szálláshelyek, presszók, éttermek - jellegzetes ételekkel, a tájegység boraival -Villány,Siklós- itt-ott állatsimogatókkal, lovaglási lehetőséggel. A táj szép, fürdési lehetőség van bőven. A Dráva - horgászat, hajózás, de vadvízi evezésre is alkalmas, köszönhetően a Dráva sodrásának. és az éghajlat is kitűnő. Pécs közelsége színesíti a lehetőségeket. A falvakat viszont össze kellene kötni utakkal, mert némelyik madártávlatban 2 km, de úton 15. Kihasználni azt, ami az idelátogatóknak különlegesség, mert van itt minden, vad és hal, és madár, jó bor, jó étel, jó föld. Csak elszigetelődött, üzemek, gyárak nem települnek ide, munka nincs. Az értékeivel pedig a kormányok nem törődnek. Az eddig még működő falusi szállásadó vállalkozók is visszaadták a vállalkozást, mert annyi járulék sújtja. A földek nagy részét pedig elviszik a csókosok.
Pedig a magyar föld érték, gondos gazdát igényelne. Nem olyanokat, akik felszántják Kishantost, nem törődnek a nemzeti parkokkal, a Hortobágyot mérgező gyárakkal.
rugacs
@JAJMÁR: Már megint elfelejtettem, hogy te nem az a gyors felfogású társalkodó vagy, mint a Szandokan... Mit is írtam?:
" de nem elhanyagolható a földrajzi helyzetünkből adódó különbözőségünk sem, amit az ország vezetői nem hogy előnyünkre nem tudtak fordítani, de hátrányunk lett belőle."
Hol látsz te olyat, hogy azt állítom, rossz helyen vagyunk??
Netán kiemeljem a mondat lényegét?? Először hülyeséget állítasz rólam, aztán bebizonyítod az igazamat!!!
Ráadásul írásodból egyértelműen kiderül, hogy halvány lila gőzöd sincs, mit rejt a 70 év behozhatatlan hátrány!! De én már annyiszor leírtam, hogy már elegem van még egy bubót kiokosítani... Elkezdem, de csak nagy vonalakban és lehet, hogy nem lesz türelmem végigírni, aztán ha megérted, megérted, ha nem, így maradsz:
A világháború után nyugaton a helyzet változatlan maradt, építették a kapitalizmusukat. Nálunk nem, mert mi meg a szocializmusunkat építették, ami ugye teljesen más társadalmi és gazdasági folyamatokat eredményezett. De nyugaton is lezajlott ugyanaz a történet, mint itt nálunk az utóbbi 25 évben. Kialakultak a multik, akik tönkre tették a kiskereskedelmet. A kormányok akkoriban ott is váltották egymást, és leginkább a pénzek elosztása ment, meg a tagok jövőjének biztosítása. Szóval nem volt minden zökkenő mentes. Olvass nyugodtan vissza, ha nem hiszed..
Viszont a multik leginkább a saját népükből került ki, ami lényegesen nagyobb előny, mint a külföldi multi. (nem írom le, hogy miért). Amíg mi 50 évig egy teljesen más berendezkedésű világot építettünk, addig náluk szépen stabilizálódott a helyzet. A gazdagok gazdagodtak, a politikusaik szintén. Mostanra már van bőven idejük az országaikra is, hiszen mind olyan jó módú, hogy nem a jövőjük biztosításával kell foglalkozniuk. Közben '89-ben (még mielőtt a kommunizmust befejeztük volna) mi is a kapitalizmus mellé álltunk. De nekünk még nem voltak kapitalistáink, nem voltak gazdagjaink, akik képesek lettek volna úgy politizálni, hogy kizárólag csak az...
rugacs
@JAJMÁR: ..hogy kizárólag csak az országgal törődtek volna. Mind biztosítani akarta a jövőjét, de ehhez gazdagodnia kellett. Ugyan mit gondolsz, váltás után miért kellett eladni azt a rengeteg gyárat, üzemet a komcsiknak? Miért nem invesztáltak bele egy kicsit, hogy fejlettebb, gazdaságosabb termelés legyen?
Egyrészt mert nem volt rá tőkéjük, másrészt mert inkább a gyors meggazdagodást választották a lassú helyett. Mert a privatizációból beszedett összegeket szépen zsebrerakták!
Ennyi. A többit gondold hozzá.
Az ország helyzetéről pedig azért írtam, mert mindig a nyugathoz hasonlítatok minket (Anglia, Németo. Frao. Belgium, Hollandia, Spao. Port. Olaszol.) Na miben hasonlítanak egymáshoz és mitől különböznek tőlünk?
1, mindegyik tengerparti ország
2, mindegyik gyarmatosító ország. nem is kell több...Magyarország a történelmünk folyamán szinte mindig elnyomott ország volt, amit hol ez, hogy az fosztogatott.
De nektek ez nem számít, ti rögtön és azonnal olyan béreket, életmódot akartok, mint a nyugatié!
És ugyan magyarázd már el kérlek, mitől függ egy ország gazdagsága, jóléte?
Nos erre próbáltam utalni. A többihez már csak józan paraszti ész kell, de ha nálad ez pont hiánycikk, hát így jártál...
JAJMÁR
@rugacs: 22:12 Kedves Rugacs! Jobb lett volna, ha 12 soron keresztül nem taglalod, hogy miért nem teszed,... amit aztán igen! (Előítéleteim vannak a saját magunknak ellentmondókkal szemben.)

Veszélyes is a véleményed, mert valós tényekből, igazolt folyamatokból vonsz le egy torz következtetést. Nagyítóval kell aztán keresni, hol bicsaklik a dolog.

Csomó dolgot ki tudnék emelni a múltból, és dőlne az elméleted, de arra itt nincs idő és hely, tartsd meg magadnak a torz következtetésedet, ha tetszik.
(Ez a Ti megszólítás, picit zavar, egyszer már leírtam neked, hogy szólíts meg E.sz. 1.személyben, miért olyan nehéz ez? - egy ilyen kiváló felfogásúnak?)
JAJMÁR
folytatás:

Vissza 70 évvel: a 2. vh. vége minket a vesztes térfélen ért. Tudod: volt egy hintapolitikus... Ez a helyzet határozta meg az ezután következő 70 évet!
Nem írom le, hogy miért, mert elvileg ismered a történelmet. Csak annyit: EZ A HELYZET MÉG TART, MÉG A JELENT IS meghatározza. Kezdődik újra... hintapolitika, vélt ellenségkép, rosszul helyezkedés. Nem vagyunk nagyhatalom, el kellene fogadni végre! Szövetségest és baráti államokat keresni a nyugati világban.
Vannak kis országok, akik meglehetős rangos helyre jutottak, pedig se gyarmatuk, se tengerpartjuk... pl. Luxemburg.

Az elmúlt 25 évben a kormányok úgy viselkedtek, mint a kisember, aki hirtelen nyert a lottón, nagynak akar látszani, és az ország értékeivel hanyagul bántak. A maguk zsebeit tömködték, a nép pedig hagyta. Ezek nem azért gazdagodnak Rugacs, hogy aztán visszaforgassák a pénzt, és az ország javára "fialtassák". Ott landol valamelyik külföldi bankban, max. vesznek tavat, vagy kikötőt...
A nép kell, hogy lerázza a béklyót, végleg! Az olyan süketelés, amit előadsz, visszaránt!

Figyeld meg az általad felsorolt országok népét, ha valami nem tetszik, tömegek tódulnak az utcára. Nálunk? Mindenféle populista szövegeléssel még azt is be lehet adni egyeseknek, hogy a politikusok azért lopnak, mert ezt így kell!

Visszafejlődünk: ezt értem társadalmi berendezkedésre, és már egy elért életszínvonal csökkenésére, mert egy réteg iszonyatosan elszegényedett.
Ez az út nem a kapitalizmusba, nem a jobb életbe vezet, hanem vissza oda, ahonnan elindultunk.
A szabadságot nem elég megszerezni, meg is kell tartani Sokáig nem tudunk még úgy élni, mint a nyugati államokban, de jobban is lehetne, mint most, és ha a választott vezetők nem ezen dolgoznak, meg kell tőlük követelni.
rugacs
@JAJMÁR: Már 25 éve követelhetnéd, miért nem kezdted még el? Azt várod, hogy valaki más kaparja ki neked a gesztenyét?!
Jaj! már megint vak vagy, hiszen ugyanazt írtad le, mint én, csak más szavakkal. :-D Sajnos te is az a kisember vagy, aki a fától nem látja az erdőt. Ha nem érted a társadalmak kialakulását, ha nem érted a fejlődés menetét, változtatni sem tudsz rajta. Olyan vagy, mint a suta vadász, aki fogja a puskát (amivel életében még sosem lőtt), kimegy az erdőbe és lő mindenre, ami mozog..., átlövi a saját lábaujját, ellövi a fülét, kivégzi a faleveleket, aztán jön a medve és bekapja. Mert addigra ellőtte az összes puskaporát.
Magyarország nem Luxemburg. Ha volna egy cseppnyi sütnivalód, mielőtt összehasonlítanád a két országot, először utánanéznél a földrajzának és a történelmének! Téged nyilván nem érdekelnek ezek a dolgok, ezért maradsz ilyen naiv.
Virtuális világban élsz, maradj is ott, az való neked, így bátran álmodozhatsz jobb létről! És még tenned sem kell érte...
rugacs
@JAJMÁR: Hát lehet, hogy rossz következtetést vontam le, hiszen én nem vagyok tévedhetetlen veled ellentétben :-D
De amit leírtam az megtörtént (lecsekkolható), te meg az álmaidról írsz.
Érted? Én = mi volt, Te = mi lehetne
A szabadságról is téveszméid vannak! Ha behódolok egy nagyobb hatalomnak és teszem, amit előír nekem, az nem szabadság, még akkor sem, ha saját akaratomból teszem is!!
Ja, előítéleteim nekem is vannak, főleg azokkal szemben, akik beszélnek, beszélnek, de nem mondanak semmit, mint te!
JAJMÁR
@rugacs: 12:52 Nagyon padlóra küldtelek? Abból gondolom, hogy az egész hozzászólásodban engem próbálsz "rugdosni" :)
(Följebb vagyok, nem érsz el Rugacs :) )

Mégis, ha annyit megértettél, hogy nem az a felállás, hogy vagyunk mi, magyarok és a többiek, hanem részei vagyunk a világnak, már megérte.
Minden ország múltjában vannak jó, és rossz időszakok, a múltban a sorsunk hol összefonódott, hol szétvált, van amiben hasonlóak vagyunk, és van amiben éppen fordítva... egyformák nem vagyunk, de jellemzően azok fejlődnek jól, amelyek nem a sebeiket nyalogatják történelmi sorstragédiára hivatkozva, Magyarország nem Luxemburg, nem Németország, nem Oroszország, Magyarország = Magyarország!
Üdv.a felismerés szintjén, és további szép napot :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.