A március 15-én induló új csatornán egy reggel 6 órától éjfélig tartó híradót láthat majd a tévénéző, amelyet magazinműsorok szakítanak meg. Az este fél 8-as híradó továbbra is kiemelt szerepet kap, állandó műsorvezetője a hírportálokat kritizáló Németh Balázs, valamint Borsa Miklós lesz.

Közleményt adott ki kedden az MTVA, amelyben a március 15-vel induló megújult M1 új műsorstruktúráját ismertetik.

Mint írják, a március 15-től megújuló – és a jövőben napi aktuális csatornaként funkcionáló – M1 legfontosabb pillérei a híradók lesznek. Az M1 egyik sajátossága lesz, hogy tulajdonképpen egy reggel 6 órától éjfélig tartó híradót láthat majd a tévénéző, amelyet magazinműsorok szakítanak meg. A reggeltől estig tartó érzetet erősíti, hogy ötpercenként friss információk hangzanak el.

Az M1 nyolc házigazdája vezeti majd a híradókat. Az új napi aktuális csatorna egyik fő célja, hogy a híradók segítségével akkor mutassák be az ország és a nagyvilág eseményeit, amikor azok történnek – írják.

Bizonyos híradók nagyobb hangsúlyt kapnak majd: a hajnali elsőn kívül a 7 órás, a déli, a 18:00-kor kezdődő, valamint a klasszikus fél nyolcas is kiemelt kategóriát képvisel. A 19:30-as főhíradóra hatvan percet szentelnek a szerkesztők, amelynek két házigazdája – a jó híreket elhallgató hírportálokat kritizáló – Németh Balázs, valamint Borsa Miklós lesz. A Duna TV nézői is az M1 híradóit láthatják majd a jövőben, a megszokott időpontokban – áll a közleményben.

Egyedüliként a megújuló M1-en látható majd angol nyelvű híradó, így a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek sem maradnak le semmiről a jövőben: a csatorna szerkesztői a távoli időzónákhoz igazítva két időpontot is kijelöltek a különleges híradás számára. Ennek köszönhetően az amerikai kontinensen, illetve az Ázsiában, valamint Ausztráliában élők is láthatják hazánk és a nagyvilág híreit.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Így legalább a világ másik felén közvetlen a kormánytól hallhatják, hogy nekik milyen szar, hogy nem itt élnek. Elkezdtem félni a gazdasági bevándorlástól.
Most értettem meg, miért riogatnak ezzel hetek óta. Ők már tudták, hogy jön az angol nyelvű híradó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.