A laktanyából kialakított börtönből gyakorlatilag nem lehet megszökni: óriási betonfalak, szögesdrót, majd még egy nyomsáv. Talán nem véletlen, hogy eddig még senki sem próbálta meg – írja a nyugat.hu.

A börtön bejárata után egy kétszáz fős színházterem található, emellett van kilenc sportpálya-rész is és egy felszentelt kápolna. Ennek üvegeit a fogvatartottak készítették, akárcsak a festményeket a falakon. Hátrébb három munkacsarnok van, ahol azok a rabok dolgozhatnak, akiknek ezt az orvos engedélyezi. Van pékség, van hulladékválogató és elektronikai összeszerelő-üzem is. Aki nem jelentkezik munkára, az csak hetente kétszer zuhanyozhat meleg vízben, de a dolgozóknak ez minden nap megengedett.

Szinte lehetetlen megszökni az új szombathelyi börtönből

Egy négyszemélyes cella 27-28 négyzetméteres. Az ablakon olyan rács van, ami jelez, ha kárt tesznek benne. Négy ágy található benne, egy asztal, pár szekrény, és egy tévé is, amely reggel 5-től este 11-ig mehet. Van külön zuhanyzó és wc is.

A börtönben jelenleg 800 rab elhelyezésére van lehetőség, de hamarosan újabb szárny megnyitását tervezik, ami révén még 400 rabot tudnak fogadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.