A paksi atomerőmű-bővítéssel kapcsolatos üzemanyag-szállítási vitában folyamatos az egyeztetés az unió és a magyar kormány között, és olyan megnyugtató megoldás készül, amely garantálja Magyarországnak a biztonságos üzemanyagellátást, és lehetővé teszi majd, hogy "az oroszok is szállítsanak üzemanyagot" – erről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Lázár Jánost azzal kapcsolatban kérdezték, hogy előző este a Financial Times című brit üzleti lap arról írt, leállította az Európai Unió a paksi erőmű bővítéséről Oroszországgal kötött 12 milliárd eurós megállapodás végrehajtását. A Miniszterelnökség vezetője a Kossuth Rádióban azt mondta: az EU-nak nem érdeke, hogy blokkolja a paksi beruházást, Magyarországnak szüksége van az atomenergiára az olcsó áram miatt és a környezetszennyezés ellen.

Lázár Jánost kérdezték a reklámadóról is, amellyel kapcsolatban megerősítette: a kormány a jövő héten tárgyalja meg az Európai Bizottság észrevételeit, és tesz új javaslatot a parlamentnek.

Téma volt az EU-s források felhasználása is, erről egyebek mellett azt mondta: a projektek egyéb költségei, a "körítés" – például a tanácsadás, projektírás – a jövőben nem kerülhet többe a program 15 százalékánál.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Lázár téved! Már blokkolta 12 milliárd eurót!
Senara
Eddig EU volt a mumus , Lézer mellé beszél , mert tele gatya , hogy EU nem ad több pénzt ?
wagabund
jééézusom...
parasztvakítás ez az egész...a leendő erőmű helyén még pockok élik boldog életüket. Talán, ha öt év múlva megjelenik az első dózer, majd még tíz év építkezés, három év engedélyezés, stb...

itt és most a kiürített banktrezorokról és a lopós ismeretlen tettesekről kell elterelni a figyelmet...
...erre a figyelemelterelésre az atom kiváló...
...hogy hol az emberek pénze? kit érdekel...most Paks a legfontosabb...igaz?
libellle
Már megint hazudik ez az annyit érö tökfej. Az EU-nak egyáltalán nem tetszik, hogy igy eladósitják az országot, hiszen nincs egy stabil gazdasága. Persze még sokminden más sem. Ezenkivül mire ez a förtelem megépül már elavult lessz. Olyan draga áramot termel, hogy nem tudják a magyarok kifizetni. Az eu-ban 9 forint egy kw.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.