Mégsem látogat el Budapestre Victoria Nuland amerikai külügyi államtitkár – értesült a külügyi tárcától az Origo. Az okokat egyelőre még nem közölték.

Nuland márciusban látogatott volna a fővárosba, de a külügyi tárca Origónak írt közleménye szerint az utat elhalasztották. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy fogalmazott, minden nyitott kérdést meg akar vitatni az amerikai külügyi államtitkárral, hogy folytassák azt a párbeszédet, amit Szijjártó tavaly októberi washingtoni látogatásán megkezdtek.

Nemrég egyébként meglehetősen kínos helyzetbe került a magyar külügyi tárca. Egy orosz hírügynökségi tudósítás pár nappal ezelőtt az Oroszországgal szembeni szankciók kapcsán idézte Nulandot, amire a külügy meglehetősen hevesen vágott vissza. Szijjártó tárcájának végül visszakoznia kellet, ugyanis kiderült, a hírügynökség rosszul fordította le Victoria Nuland szavait.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ilos
Nem lehet olyan jól fordítani ennek a rosszindulatú némbernek a szavait, hogy ne legyen sértő. Maradjon nyugodtan a "kacsáján".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.