1848 márciusának örök tanulsága, hogy a kishitűség helyett mindig a bátrabb utat kell választanunk – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Makón.

A nemzetnek a bátor cselekvésben van az ereje. Az előttünk járók bátorságából merítve képesek leszünk megváltoztatni az országot – mondta Lázár János a makói önkormányzat ünnepségén a Kossuth-szobornál.

A politikus a szakadó eső ellenére összegyűlt több száz emlékező előtt úgy fogalmazott, régóta itt van az ideje, hogy újabb boldog békeidő jöjjön. Hozzátette: reméli, most már ennek a lehetősége is megvan.

A miniszter emlékeztetett: a magyar nemzet jeles napjai mind arról szólnak, hogy sorsunk puszta elszenvedése után végre kezünkbe mertük venni életünk alakítását.

A nemzet nagy pillanatai és az ezeket követő dicső korszakai akkor jöttek el, amikor vissza mertünk beszélni a történelemnek, és nem félelmeink, rossz beidegződéseink, hanem céljaink és magunkba vetett hitünk határozta meg tetteinket – jelentette ki Lázár János.

Március 15. tanulsága és a mai közéleti viták tétje is az: ha nem engedünk a '48-ból, annak igenis meg lesz az eredménye – mondta.

A politikus egyik példaként a bankok elszámoltatását említette. Úgy fogalmazott: a kétkedők még tavaly is arról beszéltek, a pénzintézeteket nem lehet felelősségre vonni, még akkor sem, ha napnál világosabb, hogy azt amit a magyar devizahitelesekkel csináltak, nemcsak tisztességtelen, hanem "igazából törvénytelen csalás is".

A devizahitelesek megmentése érdekében tett közös lépéseinket ma mégis Európában magyar modellként emlegetik, és számos országban tüntetnek hasonlóért. A tegnap még otthonuk elvesztésétől rettegők ma pénzt és – ugyan csak a sorok közé elrejtett, apró betűs – bocsánatkérést kapnak a bankoktól – mondta a miniszter.

"A nemzeti kishitűség politikusai" azt is mondták, nem szabad megrángatni a közműszolgáltatók bajuszát, mert nekik épp úgy joguk van az extraprofitra, mint a nemeseknek egykor, hogy ne fizessenek adót. Mi azonban azt mondtuk, 1848 után több mint másfél évszázaddal a közteherviselés ne csak írott malaszt legyen, hanem mindenkire egyaránt vonatkozó hétköznapi valóság – hangsúlyozta a miniszter.

Lázár János hozzátette: a kitartás és a bátorság meghozta gyümölcsét, Magyarországon az elmúlt harminc évben először csökkent a rezsi.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
az ég kék,a fű zöld.a nap süt a Lázár hazudozik.így kerek a világ.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pbalage
ha ez a lázár elég bátor lenne akkor simán elmesélné azt a szaftos sztorit amit ugye kifizetett mert annyira beszari volt.
lost in space
lázár. te zsidó vagy?
Mert én úgy hallottam.
Tudod mi a baj, azon kívül a zsidókkal, hogy megölték Isten fiát Jézust?
Hogy még most sem fogadják el Jézust Isten fiaként, ezzel pedig tovább hordozzák atyáik bűneit.
Innentől kezdve: a vallásos zsidóknak annyi, a nem vallásos zsidóknak, még annyi!
Azzal, hogy szét vagytok szórva a világon, Isten ítélete alatt vagytok, és még csak fel sem fogjátok, pedig tényleg okosak vagytok.

lázár, konkrétan rólad, mint zsidó a zsidóhoz: te gy hulladék vagy, egy no name, vállalhatatlan primitív ösztönlény.
Máshogy: veled is csak többen vagyunk (a gazdádhoz, orbánhoz hasonlóan), jobb lenne a világ, ha meg sem születtél volna!!!
pbalage
@lost in space: Kérdezd meg inkább a Demcsákot. Ha esetleg le van csapva a fitymája, akkor növekszik a válasz valószínűségi indexe.
bundi
@lost in space: nem akarlak megsérteni..de ez most miért kellett?...miért érezted a szükségességét ennek...a származásnak ehhez semmi köze...ráadásul még lázárnak suncs sok köze ehhez...a legnagyobb probléma inkább veled...veletek van...azokkal akik oda helyezték őt...és mindezek ellenére ott is tartják...akik egy németjuhászt is megválasztanának...ha ezt mondják nekik...de ti éltek ott..,ti tudjátok nektek mi a jó...
silber13
Lézerke! Úgy látom, jeles alkalmakra tervezett kinyilatkoztatásohoz bőszen tanulmányozod Hernádi Miklós " Közhelyszótár" c. művét és azt is látom, hogy a plagizálás setét vermébe estél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.