A brókerbotrány kapcsán is emlegetett Szász Károlyt 2015. március 15-én példamutató munkássága miatt a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki – írta a hvg.hu.  A kitüntetésben a korszerű és európai színvonalú pénzügyi felügyelet megteremtésében játszott szerepéért, a PSZÁF folyamatos modernizálásával elért kimagasló eredményei és példamutató vezetői munkája miatt részesült.

Az elmúlt három hétben rengeteg ember veszítette el vagyonát azok után, hogy az MNB három pénzügyi vállalatot is lekapcsolt. A Magyar Nemzeti Bank állítása szerint a Buda-Cashnél már legalább tíz éve folyt az adathamisítás és ezen ügyletek következtében a magánszemélyeket és vállalatokat több tízmilliárd forinttal károsították meg, míg a Quaestor-csoport – melynek tulajdonosát, Tarsoly Csabát régi barátságok és mostani üzletek is fűzik a Fideszhez – átverése miatti összeg közel százötven milliárdra rúg. Itt körülbelül 2008 óta folyt a tevékenység.

Szász Károly ott kapcsolódik a brókerbotrányokhoz, hogy az összes ilyen ügylet elméletileg a pénzügyi felügyelet előtt zajlott, akik valahogy átsiklottak az átverések felett és nem vették észre azokat. A felügyeletnek két esetben is Szász Károly volt a vezetője, 2000-2004-ig, valamint 2010-2013 között.

Szász azt nyilatkozta, nem gondolja, hogy felelős lenne a Buda-Cash-ügyben. Állítása szerint az ő idejében a PSZÁF minden jelzett szabálytalanságot leellenőrzött, de semmi olyanra nem bukkant, amelyből büntetőügyet lehetett volna kezdeményezni. Az MNB internetes oldalán sok olyan határozat található, mely alapján a Buda-Cash-t az elmúlt 16 évben – Szász vezetése alatt is – a pénzügyi felügyelet több ügyben is elmarasztalta. A figyelmeztetések többek közt tiltott piacbefolyásolás, engedély nélküli tevékenységvégzés, valamint még a kezdetekkor az ügyféladatok másolatának hiánya miatt érkeztek.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@F_Viktor: Az a baj, hogy a keresztet ő kapja, viszont mi cipeljük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Érdekes a fideszes logika. Ha egy pártkatona szakmaiságán csorba esik gyorsan kitüntetik, hogy jelezzék választóik felé töretlen bizalmukat a delikvens irányába, hisz Orbán nem tévedhetett szakmai alkalmasságával kapcsolatban. Szerintem pedig inkább röhejes az egész. A Legényanya vagy a Tanú világát idézi a kétségbeesett kitüntetgetés.
papa.49
Röhejes hogy ezt a majmot kitüntetik, persze segített eltüntetni a suskát, hát jár neki a xarcsimbókos valagrend...
zöldszem
@nyanya001: Meglesz! Máskülönben nem fogja bemondani az M1a halálhírét!
zöldszem
@F_Viktor: Az a baj, hogy a keresztet ő kapja, viszont mi cipeljük!
papa.49
@zöldszem: A vállára raknám szívesen a Krisztusi keresztet, és cipelhetné fel a Golgotára, ja és közbe kicsit bökdösni valami dárdával az oldalát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.