A Quaestor-birodalom kulcsszerepet játszott a Fidesz keleti nyitásának a politikájában – írja a hvg.hu. Őket bízta meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium a moszkvai és az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésével is.

A kereskedőházak pedig igazán jó biznisznek bizonyultak, ugyanis a behozott üzletek után 50 százalékos jutalékot és fix havidíjat is kapott a Quaestor – olvasható ez már a 444.hu cikkében. Ezeket a megállapodásokat a külügy kedden reggel azonnali hatállyal felbontotta.

Ám hiába a gyorsan felbontott szerződések, az egykori jó viszony tagadhatatlan: Tarsoly Csaba milliárdost, akinek az érdekeltsége a Quaestor-csoport, személyes ismeretség is fűzi Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterhez. Feltehetően onnan ismerik egymást, hogy mindketten győri kötődésűek. Közös fotókon is látni őket, például együtt nyitották meg a moszkvai magyar kereskedőházat, majd rá egy évre a moszkvai vízumközpontot is.

Sok szál fűzi a Fideszt a Quaestor-botrányhoz

Ám nemcsak Szijjártóval van jóban Tarsoly, éveken át üzlettársa volt a januárban letartóztatott Kiss Szilárdnak, aki a moszkvai mezőgazdasági attasé és keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztos volt. Kiss Szilárd magában a Quaestor-birodalomban is pozíciókat töltött be: két cégnél is felügyelőbizottsági tag volt sok éven át, illetve volt, ahol részvényes is.

Kiss egyébként Tarsollyal és Szijjártóval együtt szintén ott volt a már említett moszkvai magyar kereskedőház, illetve a moszkvai magyar vízumközpont megnyitásán is. A vízumközpontot a Tarsoly Csaba egyedüli tulajdonában álló Visaworld-Center Kft. és Jelena Cvetkova, Kiss Szilárd orosz felesége hozta létre.

Szintén a Quaestorhoz fűződik az isztambuli török-magyar kereskedőház létrehozása, aminek kapcsán Orbán Viktor személyesen is bábáskodott.

Tarsoly Csaba egyébként nagy focirajongó, focitámogató is: tagja a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének. Feltehetően ennek köszönhető, hogy a Quaestor-cégcsoport megvásárolta még 2001-ben a győri stadiont egy 17 hektáros területtel, és az akkor csőd szélén lévő Győri ETO FC fociklubot is a Rábától. Ám rendhagyó módon a Rába ezért nem készpénzt kapott, hanem a Quaestor saját részvényeivel fizetett, illetve 300 milliós reklámszerződéssel. Az évek alatt a klub adósságát kifizették, a stadiont felújították, ami milliárdokba kerülhetett Tarsolyéknak.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Petya, a Quaestor is a szocik miatt bukott be? Ebben az ügyben mit kell Rogyantoninak mondani? Gyurcsány "monnyon" le!!!???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hellcat
Remélem a fidesz szavazóknak és azoknak akik nem mentek el szavazni, most büszkén dagad a mellük...ezt mind ők tették lehetővé...ők adták erre a felhatalmazást.
eugen4402
Valaki valamikor azt kérdezte valakitől: - Neked mennyi van a Tarsolyodban? -
Válasz: - Nem tudom. 200 milliárdig számoltam, de abbahagytam... -
papa.49
@Senara: Egy ,,kilátás nélküli szoba,, várja valamennyit, lassan itt az idő kiutalni nekik...
JAJMÁR
Elképesztő micsoda hírek, nem csak ez, mind! Lassan már kezdem azt érezni, hogy jobb meg se nézni, mert elrontja a napomat.
Követelem az ellenzéket! Tessék lenni! és tenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.