Jakabfy Tamás, az LMP képviselője a VIII. kerületi képviselőtestület költségvetési vitájában vette fel: a józsefvárosi önkormányzat saját cégének, a Kisfalu Kft.-nek szánt 25-30%-os sikerdíjakat soknak találja – írja a NOL.hu.

Az idei költségvetési rendeletből kiderül, hogy a cég különféle jogcímeken (pl. lakás- és helyiségértékesítés, árverések) kapott sikerdíja összesen eléri a 373 millió forintot.

373 millió forint sikerdíjat fizet a 8. kerületi önkormányzat a saját cégének

Kocsis Máté a kerület fideszes polgármestere szerint az ellenzéki képviselő „már megint nem a makrót nézi, hanem csak a mikrót". Azt is mondta:

Az önök által bírált kétharmad azért azt mégiscsak elérte, hogy nincs infláció, sőt defláció van (...), tehát sok olyan gazdasági mutató van, amely könnyíti a költségvetésünk tervezését.

A vitához a jegyző, Danada-Rimán Edina is hozzászólt, aki kiemelte, hogy az önkormányzati cégek működési költségeit a jövőben is csökkenteni szándékoznak. Kovács Ottó, a Kisfalu Kft. igazgatója azt mondta, a sikerdíjszámításnál arról sem szabad megfeledkezni, hogy „milyen bevételek keletkeznek vízcsatorna-, szemétszállítás-, fűtés- és egyéb bevételek befolyásából, ennek összege 1,7 milliárd, amihez még hozzátehetjük két iskola bérleti díját is, így 1,8 milliárd forint összességében”.

Jakabfy szerint a Kisfalu Kft. üzletmenete jól tervezhető, így bőven elég lenne egy 10%-os sikerdíj a mostani átlagosan 20%-os helyett.

A NOL megkérdezte a Kisfalu Kft.-t, mire tervezik elkölteni a sikerdíjat. A cég írásban azt válaszolta, a bevételt a működésével, a feladatai ellátásával kapcsolatos kiadásai és költségei fedezésére használja fel.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

petike
Érdekes, annak idején Tocsik Mártát ezért meghurcolták...
1magyar
Tocsik Márta unokája lett fideszes???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.