Böröcz László, a Fidelitas hétvégén megválasztott elnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte, hogy "provokátorfigyelő" csapatot alakítanak, mert "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", hogy küldje el nekik a nevüket, képüket. A Fidesz ifjúsági társszervezetének bejelentését több ellenzéki szervezet is bírálta.

A DK felszólította a Fideszt, hogy álljon el "diktatórikus tervétől", és tegyen le a gyülekezési jogukkal élők "állampárti megfigyelésétől", megfélemlítésétől. Az Együtt és a PM ifjúsági szervezete, valamint a DK is bírálta a Fidelitas által szerdán bejelentett "provokátorfigyelést", követelve annak leállítását. Az Y-GEN Egyesület és az Együtt társult ifjúsági szervezete már ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a "provokátorfigyelő" csapat tevékenységével összefüggésben személyes adattal való visszaélés bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja miatt. Feljelentést tesz a PM ifjúsági tagozata, a ZöldFront is a Fidelitas ellen és azonnali lemondásra szólítja fel Böröcz Lászlót – derül ki a párt szerdai, MTI-hez eljuttatott sajtómeghívójából.

Az Y-GEN az MTI-nek küldött közleményében azt írta: jogi álláspontjuk szerint a Fidelitas által meghirdetett "provokátorfigyelő" csapat tervezett tevékenysége nem csak felháborító és a magyar történelem legsötétebb korszakait idézi, hanem törvénysértő is. Felszólították ezért a Fidelitast, tartsa magát a törvényes működéshez.

Vadai Ágnes, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő közleményben írta: "a Fidesz-jugend hathatós segítséget nyújt a kormánypárt saját ÁVH-jának felállításához azzal, hogy megrendelésre talál majd – természetesen baloldali – provokátorokat". A putyini hatalomgyakorlás ezzel új szintre lépett – fogalmazott a politikus.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
És pont egy megfigyelt társaság jelenti fel a megfigyelőket?
Hol van az a hely Orbanisztánban, ahol komolyan veszik az ilyesmit?
Bukott ügy, a feljelentő le is lesz csukva szépen rágalmazás vagy valami más miatt.
pbalage
És pont egy megfigyelt társaság jelenti fel a megfigyelőket?
Hol van az a hely Orbanisztánban, ahol komolyan veszik az ilyesmit?
Bukott ügy, a feljelentő le is lesz csukva szépen rágalmazás vagy valami más miatt.
amaramaistanna
@pbalage: Csatlakozom az Y-GEN-hez ,feljelentem magam:Üzenenem: JE SUIS PROVOKÁTOR
hetöndöe
Ahola főnök III/III volt,nincs min csodálkozni.
Rohadék banda,akasztófára valók.
kukac50
A fidalitas figyelje meg Vida Ildikót és kitiltott társait, ha már cpicliskedni akar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.