Orbán Győző, a miniszterelnök apjának cégügyeiről ír a holnapi Magyar Narancs. Ebből kiderül, idősebb Orbán cégeit többször is előnybe hozták a hatóságok.

A hvg.hu szemlézte a lap cikkét. A Zala megyei Hahóton például, ahol Orbán Győző cége, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. a kilencvenes évek közepétől termel ki tőzeget, a tőzegdús földek egy részét láppá minősítették, így ezekre a területekre valószínűleg már nem adnak ki új tőzegbányászati engedélyt másnak.

Ezzel szemben az Orbán Győző cége által kitermelt területeken nincs ilyen korlátozás.

Egy másik példa szerint a szintén Orbán-érdekeltség Nehéz Kő Kft. a a Fejér megyei Gánthoz tartozó Gránás településrészen akar hulladékfeldolgozót létesíteni. Ennek a helyiek nem örülnek, így legutóbbi össze is vesztek Orbán Győzővel, aki dühében elhagyta a lakossági fórumot.

A Magyar Narancs szerint a helyiek aggodalma nem alaptalan, ugyanis a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség nem a közvetlenül érintett Gánt településére tett hatásokat vizsgálta, hanem a távolabbi, bár ezzel a területtel egy közigazgatási egységbe tartozó Zámolyt és Csákberényt. Így bár megállapították, hogy a hulladékfeldolgozás nem jár sem zajjal, sem porral a lakosoknak, de hogy ez a leginkább érintett Gántra is igaz lenne-e, azt nem tudni.

A Magyar Narancs információi szerint Orbán Győző állítólag meg is fenyegette azokat a helyi lakosokat, akik személyesen tették szóvá, hogy nem kéne melléjük építeni a hulladékfeldolgozót.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A fenyegetőzéshez a vén g**i is ért, ahogy az idióta fattya !
Egy deka bőr nincs a mocskos pofájukon Gyevisztánban !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@lost in space: Ne felejtsd, hogy Vityának van még két fiú testvére is :)
zoró
Viktor,, Apádnak ingyen ásom ki a sírt !!! De akkorát hogy te is elférj benne !!
bakegya
@zoró: segítek,megtaposni-az ősi jussból ennyi nekem is jár!!!
bakegya
@soljanka: aztán van a birkapásztorlányka,annak öt gyereke,annak minden tiborc féle fatolvaj-kikötő és gázolajjal kenődő,fényességgel falvakat városokat államadósságba taszajtó veje...a többi mészárost meg se említve...
zoró
Hát jó nagy rakás gané van,,De fertőző az Orbán fajta gané ,Nagy takarítás kell !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.