Sajtótájékoztatót tartott a lezuhant gép légitársaságának, a Germanwingsnek a vezérigazgatója, Thomas Winkelmann – írta meg a hvg.hu. Winkelmann arról beszélt, a fedélzeten 144 utas tartózkodott, köztük két csecsemő. Ezen kívül velük volt egy hatfős személyzet: két pilóta és négy utaskísérő.

A vezérigazgató úgy nyilatkozott, egyelőre ellentmondóak az információk arról, hogy adott-e le vészjelzést a gép, és még azt sem tudni, miért kezdett a pilóta gyors süllyedésbe. A repülőgép állítólag március 23-án, hétfőn esett át rutinellenőrzésen, tehát pont egy nappal a szerencsétlenség előtt. Teljesen pedig 2013 nyarán vizsgálták át, ahogy ez meg is felelt a gyári előírásoknak. A repülőgép kapitánya már több mint 10 éve volt a Lufthansa és a Germanwings pilótája és 6000 óránál is több repült órán volt túl ezzel a géptípussal.

Winkelmann arról is tájékoztatott, az utaslistát csak azután fogják nyilvánosságra hozni, hogy értesítették a tragédiáról a hozzátartozókat.

Mélységes gyászt érzünk, gyászoljuk utasainkat és kollegáinkat is. Gondolataink és imáink is utasainkkal és kollegáinkkal vannak

- fűzte hozzá a vezérigazgató és elmondta, azon dolgoznak, hogy mielőbb kiderítsék, miért történt a baleset.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.