A hvg.hu azt írja, a közel 28 ezer ember megtakarítását kezelő Honvéd Egészségpénztárnak megtiltották, hogy egy problémás pénzügyi cégből átutalja egy másik bankba a pénzt.

A pénztár a brókerház tulajdonosai által birtokolt BRB Buda Regionális Banknál vezette az egyik számláját, így 1,84 milliárd forintnyi megtakarítása ragadt bent. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ugyanis február 24-én megtiltotta, hogy a BRB-ből 1 millió forintnál nagyobb összeget fizessenek ki, majd március 2-án a pénztárnál teljes kifizetési tilalmat rendelt el, a kártyarendszert átmenetileg lekapcsolták. Tehát a pénztár önhibáján kívül került olyan helyzetbe, mint a többi 120 ezer ügyfél, köztük 80 önkormányzat.

A gazdasági igazgató, Kadlecsik Imre a hvg.hu-nak megmutatta azokat az átutalási bizonylatokat, melyek szerint a pénztár február 24-én 12 és 13 óra között feltörte a BRB-s betéteit, elszámolta a kamatveszteséget. Majd kezdeményezett két utalást: előbb egymilliárdot, majd perceken belül 840 milliót szerettek volna átvezetni a Raiffeisen Bankhoz.

A pénz átvezetése után 20 perccel lekérték a tranzakciós listát is, ahol azt látták, hogy a teljesítésre vonatkozó megjegyzés már múlt időben szerepel. Megnyugodtak, hogy a BRB rendszere befogadta az utalást. Sőt, a hvg.hu-nak is bemutatott számlaegyenleg 0 forintot jelzett. Viszont 16:30-kor a Raiffeisen azt jelezte, hogy a pénz nem érkezett meg – írja a hvg.hu.

A pénztárnál nem értik, hogyan indíthatták el az utalást, ha hatályba lépett a kifizetési tilalom, illetve, hogy azt ki és mikor állította le végül, valamint azt sem, hogy miért nem kaptak értesítést erről. A lap is megkereste az MNB-t ezekkel a kérdésekkel, ám három nap alatt sem kaptak választ.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Mészáros Lőrinc szokott találni pár milliárdot a számláján, amiről nem tud.
Talán meg kéne kérdezni. :) :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Persze hogy nyugodt a suska néhány kerülővel az ő számláikon fog landolni, KI VAN EZ TALÁLVA!!!
Toby
Ösmét a komenyisták, meg a zemútnyócév, na és a liberálbolsevikok -meg a Gyurcsány ! Ja és a Bajnai is !
Feraj49
@eszegfu: Talán ha becsületesség,munka és rend lenne az országban,az az ötszázezer +új kivándorló+ hazatérne !
Clavigo
@Feraj49: ?? Ide ?? A nyugat balkáni Tripla Bóvlisztánba ???
papa.49
@Clavigo: Ahhoz először el kellene zavarni a ,, házi vérszívóinkat,, hogy utána rendet lehessen csinálni, aztán még az is lehet hogy hazajönnének azok akik most az Unióban dolgoznak...
eszegfu
@Feraj49: Ja hát akkor itt Aliz csodaországa lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.