Pápa Levente, az Együtt alelnöke szerint Tarsoly Csabát már hiába tartoztatták le, meg fogja úszni a felelősségre vonást. Pápa úgy gondolja, szemfényvesztés volt Rogánék "brókerelszámoltató" törvényjavaslata, mert a ma hatályos jogszabályok alapján eddig is minden eszköze meglett volna a hatóságoknak, hogy lépjenek, és megvédjék az emberek pénzét.

Polt Péter legfőbb ügyész ugyanis még az álöncsőd napján, március 9-én elrendelhette volna, hogy vegyék zár alá a teljes Quaestor-csoportot: így nem lehetett volna eltüntetni sem a pénzt, sem a bizonyítékokat.

Miután ez nem történt meg, ezért a Quaestornál Tarsolyt lecserélhették Orgován Béla börtönviselt közmunkásra. Ezzel kapcsolatban Pápa felhívta a figyelmet a következőre:

Ha egy vállalatnál vezetőcsere történik, a korábbi vezető átadja az összes dokumentumot az utódjának az átadás-átvétel folyamatában. Ez a régi vezető felelőssége. Amint az új vezető megkapta a dokumentumokat, felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy átvette, és onnantól ő felel azokért. Ez történt a Tarsoly-Orgován csere esetében is. Aztán szerdán hirtelen Tarsoly "rájött", hogy vállalnia kell a felelősséget. És az újabb vezetőcsere miatt most Orgován tartozik átadni a cég papírjait Tarsolynak. De ha ezek közben elvesztek, vagyis nem tudja átadni azokat Tarsolynak, azért már Orgován felelős a jog szerint. Az az ő bűne lesz.

Így Orgováné a felelősség Tarsoly helyett, illetve a hatóságok kénytelenek lehetnek az egész bűncselekményt a hiányzó dokumentumok nélkül vizsgálni.

Ezek alapján az Együtt alelnökének a véleménye az alábbi :

Mindenkinek tudnia kell, hogy ezen a 17 napon múlt, hogy Tarsolyt nem lehet ténylegesen a bíróság elé állítani, és az emberek pénzét ellopták. Ezért állítom, hogy a hatóságok bűnrészesek a Quaestor-ügyben. (...) nyilván a Fidesz főemberei érhették ezt el az állami szerveknél. Az egész fideszes Quaestor-bűnbandának: Poltnak, Matolcsynak, Szijjártónak és Orbánnak azonnal le kell mondania, és távoznia kell a közéletből.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@sokanvagyunk: Nem merik kiosztatni, mert akkor a szarházi fidesznyik maffia-vezérkar fele is bentlakásos lenne a Kozma utcai Szeretetotthonban, vagy a sopronkőhidai Friss Levegő Szállodában !
Tibor43
Miután nincs semmi vagyona,kap kártérítést mert "ártatlanul" hurcolták meg...
Senara
Gyorskocsi utcából "gyorskocsival" viszik a bíróságra . Mint tudjuk véletlenek vannak ami újból megtörténhet . (
papa.49
@sokanvagyunk: Nem lehetne életfogyt. saját eltartással???Dolgozzon hogy legyen mit zabálnia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok