Állami beavatkozásra lenne szükség az élelmiszer-kereskedelemben a kisebb mezőgazdasági termelők érdekében – jelentette ki Lázár János pénteken Földeákon.

A hódmezővásárhelyi állattartás, a makói hagymatermesztés integráció a kereskedelem állami szabályozása nélkül nehezen lesz képes arra, hogy megálljon a saját lábán – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csongrád megyei község művelődési házában tartott lakossági fórumon mintegy százötven fős hallgatóság előtt.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a hozzászólók tapasztalatait úgy összegezte, nem az a probléma, hogy ne tudnánk termelni; a magyarországi gazdálkodókat a kereskedelem fosztja meg a lehetőségektől.

Lázár János közölte, az év második felétől uniós forrásból pályázatot írnak ki kisebb szárítók, magtárak építésére, annak érdekében, hogy a termelők ne legyenek kiszolgáltatva a piaci bizonytalanságoknak. Támogatáshoz juthatnak majd a kis- és közepes vállalkozások élelmiszer-ipari fejlesztésekhez, termelési, termeltetési láncok kialakításához is – tette hozzá.

Vidékfejlesztési forrásokból segítik helyi kis piacok építését, hiszen a vevőnek és az eladónak is az a legolcsóbb, ha helyben, utazás nélkül vásárolhatja meg a termékeket – tudatta a miniszter.

A politikus több hozzászóló kérdésére válaszolva elmondta: az uniós előírásoknak megfelelően az év végéig minden kétezer fő feletti településen el kell készülnie a csatornahálózatnak. A kormány célja, hogy az építési munkák utáni helyreállítás minél gyorsabban megvalósuljon.

A településen élőknek azonban tisztában kell lennie azzal, hogy a költségek a korábbiakhoz képest a csatornadíj miatt duplájára emelkedik. Ezért kormány célja, hogy lehetőség szerint az országban egységes, megfizethető víz- és csatornadíj legyen – hangsúlyozta Lázár János.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem tudom. Ezek a fijjjuk, össze dugják a fejüket, mit tudom én hol. A koleszba már nem!
S, valamelyik hirtelen megvilágosodik, na akkor nézzük kivel nem baxtunk még ki, és mit nem tettünk még tönkre.
Dr. Felipe
Mert az ötker anti féle tanyaprogram nem volt sikeres hogy új beavatkozásra van szükség?
Clavigo
Ezek szerint nincs elveszve semmi..Van még ,amit szét lehet qrni,tönkre vágni ,trágyadombbá varázsolni..
zöldszem
Nem tudom. Ezek a fijjjuk, össze dugják a fejüket, mit tudom én hol. A koleszba már nem!
S, valamelyik hirtelen megvilágosodik, na akkor nézzük kivel nem baxtunk még ki, és mit nem tettünk még tönkre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.