A Demokratikus Koalíció hiányosnak tartja a Fidesz vagyonzárolási javaslatát. "Vannak olyan személyek, akik államigazgatási tevékenységi körben" hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Quaestorral kapcsolatos helyzet kialakuljon – mondta hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Varju László, az ellenzéki párt alelnöke.

A független képviselő közölte, olyan módosító javaslatot készítettek, amely szerint Orbán Viktor kormányfőnek Matolcsy György jegybankelnöknek saját vagyonukkal kell felelniük a Quaestor csődjéért.

A politikus azt mondta, az ügy károsultjainak kezdettől fogva azzal kellett szembesülniük, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy kibújjon a felelősség alól.

A Fidesz egy "látvány-törvénytervezetet" nyújtott be, amivel megpróbálja elfedni, amit az elmúlt hetekben elmulasztottak – jelentette ki Varju László aki szerint a javaslat nem tesz meg mindent azért, hogy a felügyeleti oldal korán tudjon figyelmeztetni, nem tesz a bennfentes tevékenység hatékonyabb szabályozásáért és nem ad választ a közpénzek külső kihelyezésére. Hozzátette: olyan széles körű hatósági jogosítvány kialakítása, mint ami az előterjesztésben szerepel, az egész vállalkozói szektort veszélyezteti.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Igazuk van...én is elvenném...kár, hogy már rég kihordták Svájcba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@bencemacska: ma, 14:25 Egy AK 47-essel és egy banyatankkal! :-)))
agnes200
orbán viktor vagyona ... ha ha... hülye lenne a saját nevén tartani.
kkalman
A DK-nál is csak az ötletelés megy. Legalább el lehet mondani róluk, hogy ötletgazdagok.
kukac50
Orbán papától ,Rogántól Lázártól Szíjártótól is el kellene venni minden vagyonukat és közmunka bért adnék Nekik,éljenek annyiból!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.