A húsvétot érintő hétvégén fokozott ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon. A cél az ittas vezetők kiszúrása, főként húsvét hétfőn. A rendőrség az ATV-nek elmondta, ilyenkor a locsolókat sokan kínálják alkohollal függetlenül attól, hogy autóval érkeztek-e, ezért az utakon a részeges sofőrök száma is megugrik.

Csak a tavalyi év során, húsvétkor 26 ezer embert szondáztattak meg és ebből 600 esetben lehetett alkoholos befolyásoltságot megállapítani.

A mai naptól kezdődően hétfő estig a rendőrség a napi rutinfeladatai mellett kiemelt figyelmet fordít a járművezetők ittasságának ellenőrzésére.

- nyilatkozta Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője.

Mivel két évvel ezelőtt a húsvéti hétvégén nyolc ember vesztette életét balesetben, azért tavaly volt először ilyen szigorú, kiemelt ellenőrzés. Idén közel ötezer rendőrt fognak kivezényelni az utakra, mellyel azt akarják elérni, hogy egyetlen halálos baleset se történjen az ünnepek alatt.

Belefuthatunk még a Nemzeti Közlekedési Hatóságba is, akik az utak mentén fogják ellenőrizni az autók gumiját, műszaki állapotát. Érsek István, az NKH elnökhelyettese az ATV-nek azt nyilatkozta, hogy vizsgálni fogják az ablaktörlők megfelelőségét, valamint a lámpák s jelzőberendezések működőképességét is.

Ezen kívül az új traffipaxokat is be fogják vetni, igaz, egyelőre csupán sebességmérést, illetve forgalomszámlálást fognak végezni, ugyanis a mindent látó funkciót csak a harmadik negyedévtől helyezik üzembe.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A ,,sasszem brigád,, csak figyeljen, azért van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.