Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos múlt héten visszautasította a Gyermekétkeztetési Alapítvány felajánlását, mely szerint ételt osztanának a helyi rászoruló gyerekeknek. Kriza a döntést azzal indokolta, Miskolc inkább gazdasági sikereivel akar a figyelem középpontjába kerülni, egyébként is a város az utóbbi időkben rengeteget tett az éhezés felszámolásáért. A polgármester döntésén többek felháborodtak, ezért a Miskolcnak Hangja Van csoport úgy döntött, a tiltás ellenére is ételosztást szerveznek a rászorulóknak mára.

Az eredményre maguk a szervezők sem készültek fel kellőképpen: ugyanis az ételosztókat gyakorlatilag megrohamozták az éhezők az Origo szerint. Sokan hiába álltak sorba egy órán át, nem jutott nekik élelem, mivel közelharc alakult ki a segélycsomagokért. Páran attól is féltek, agyon tapossa őket a tömeg. Ezért olyanok is voltak, akik inkább haza küldték a gyerekeiket és az idősebbeket, nehogy bajuk essen.

Végül mindössze tíz perc alatt fogytak el az adományok, pedig állítólag a legszegényebbek közül nem is tudott mindenki eljönni, mert nem futotta nekik a buszjegyre.

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke úgy kommentálta az esetet, hogy természetes, ha több száz éhes ember összegyűlik, akkor ez lesz a vége. Szerinte "tömeg volt, de nem csürhe".

Bár a szomszédban lévő Polgármesteri Hivatalból nem jött ki senki az ételosztásra, az Origo tudósítója szerint jól látható volt, hogy az ablakból videózták az eseményt.

Vajda János (MTI)
Vajda János (MTI)
Szabó Gábor (Origo)
Szabó Gábor (Origo)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@human: csak simán visszafelé kell levetíteni a felvételeket, aztán
"Étellel adakoztak a rászoruló önkormányzatnak a segítő szándékú fideszes polgárok"
címmel már mehet is az adás az M1-en.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@simmering73: Te viszont már születésedkor sem lehettél normális. Talán te is ott álltál a sorban?
szandokan
@pbalage: Igazad van, akkor legyen uff, és ne off...Habár Kabir nem volt indián:-)
keresztapa
Filmhez készítettek tömegjelenetet. Ehhez kapcsolták az éhező gyerekeknek az ételosztást, a film készítői zsebre tehették, a tömegjelenet statisztáknak járó összegét. Így kell ezt csinálni.
pensionar
Ez a CSODALATOS KAPITALIZMUS .Meg csak a kezdet.
keresztapa
Miskolci szabadtéri közmeghallgatási gyűlés pm nélkül, közakaratból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.