Ételt szeretett volna osztani a miskolci gyermekeknek a Gyermekétkeztetési Alapítvány új, országos akciójuk keretében. A szervezet tapasztalata, hogy sok gyerek péntek délutántól hétfő délelőttig éhezik. Ám Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere nem kér a segítségből – írta a Népszava.

Kriza levélben utasította vissza az alapítvány felajánlását. Ebben többek között arról ír, nem tartja szerencsésnek, hogy Miskolc városát válasszák az akció színhelyének az ezzel járó sajtóérdeklődés és közfigyelem miatt. A polgármester felsorolja, hogy a város milyen intézkedéseket hozott a gyermekéhezés felszámolása ellen és azt is írja, nem egyszeri, "akciós" jelleggel, hanem "tudatos odafigyeléssel" akarnak tenni a jelenség ellen. Kriza azzal zárja sorait:

(...) Miskolc a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni. (...) kérem, hogy jótékonysági akciójuk helyszínéül más, elmaradottabb, saját helyzetén javítani és a figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes településre essen a választásuk!

A Népszava megkereste a miskolci városháza szóvivőjét, Koczák Szilviát, aki megerősítette a város álláspontját. Arra a kérdésre, hogy hétvégén is van-e étkezési lehetőség a rászorultaknak, azt mondta, úgy tudja, igen, de ebben nem volt biztos. A lap szerint azt is állította: nincsenek koldusok Miskolcon, ételosztásra pedig ünnepek alkalmából kerül sor hajléktalanszállókon.

A helyi MSZP elnöke, Simon Gábor úgy kommentálta az esetet: Krizáék a "Fidesz a sikerpropaganda hívei és nem szeretik, ha ezt megzavarják". Simon szerint egyébként ha ételosztás van a városban, kígyóznak a sorok, sok a rászoruló, így elfogadhatatlan, hogy visszautasítja a polgármester a segítséget.

Király Gábor, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke így reagált:

A magam egyszerű agyával képtelen vagyok felfogni, hogy pusztán a hamis látszat megőrzése érdekében becsületes politikus ilyet tegyen.

101 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Többel mint amennyit te életedben láttál.
szandokan
@bundi: Azért a közmunkások többet keresnek, mint akik segélyből élnek. Nagyon sokan nem is tudnának közülük normális munkát végezni, de persze szerinted ez is mások hibája, nekem pedig nincs igazam.
szandokan
@Horizont: Igen, a szegénység növekedett, Krizának pedig nem volt igaza. Egyik sem a Fidesz hibája. Egyébként meg ami késik, nem múlik:-))
szandokan
@Horizont: Tudom, szerinted minden a Fidesz hibája.
szandokan
@Horizont: Ha te felveszel 20 évre egy lakáshitelt, te sem fogod 5 év alatt visszafizetni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.