A Merényi Gusztáv Kórház baleseti ambulanciáján egy beteghordó megütött, majd fejbe is rúgott egy hordágyon fekvő férfit – számolt be a TV2 Tények című műsora.

A pácienst korábban feltehetően megverték, a mentők az utcáról vitték be a kórházba. Mivel a férfi elesett és beverte a fejét az útpadkába, ezért viselkedése zavart volt.

Egy szemtanú elmondása alapján a férfi folyamatosan haza akart menni, nem akarta elfogadni a segítséget, így a mentők próbálták a tudtára adni, hogy ápolásra szorul, majd betolták a rendelőbe. Ezt követően az orvosi szobából dulakodás hangjai szűrődtek ki, majd nemsokára két beteghordó a folyosóra tolta vissza a zavart beteget, akin látszott, hogy nincs teljesen öntudatánál, folyton el akarta hagyni a kórházat. Az alkalmazottak ekkor kezdték el szidalmazni, erőszakkal visszanyomták a hordágyba, egyikük megütötte, majd fejbe is rúgta a férfit.

A sértett nyilatkozata szerint nem emlékszik rá, hogy jutott be a kórházba, az utolsó emléke az, ahogy elindul otthona irányába, a következő pedig, hogy az intézményben ébred. Elmondása alapján fogyasztott aznap alkoholt, de nem rémlik neki, hogy bárkit is bántalmazni akart volna.

Mivel az incidens után a férfi nem volt hajlandó a kórházban maradni, alá kellett írnia egy papírt, ezt követően két biztonsági őr a földön vonszolta ki a beteget. A Merényi Gusztáv Kórház a televízióból szerzett tudomást az esetről, majd rögtön vizsgálatot indított.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Beteghordók... tisztelet a kivételnek, de legutóbb, jó sok évvel ezelőtt, amikor kórházban jártam, láttam olyan beteghordót, aki tele volt tetoválással, még a nyaka és a homloka is tetovált volt.
Kérdeztem, hogy miért alkalmaznak ilyen embereket, hisz meg lehet tőlük ijedni. (Egy ott dolgozó asszisztens mondta, hogy a hapsi kétszer is volt börtönben...)
Anna Mária
@Levendula: A magyar egészségügyben sosem volt szokás megválogatni a beteghordókat. A kórházak örültek mindig is, ha egyáltalán jelentkezett az állásra valaki.
Másik
Erre nincsenek szavak!
Nem volt kéznél valami higgasztó injekció?
Undorítóak a részegek, bizonyára a stílusa sem lehetett megfelelő, de akkor "le kell szedálni", nem ütni-verni, majd kirúgni, mint a hasas macskát!
wagabund
ha ezeket a beteghordókat kirúgják, akkor bezárhat a személyzetnélkül i kórház...
soljanka
Mindeközben én bevittem szerdán a 73 éves anyukámat a kórházba, mert iszonyú gyomortájéki fájdalmai voltak. Pár óra után kiderült, hogy van egy hatalmas epeköve. SZEPTEMBER-re kapott időpontot műtétre!!! Nincs elegendő személyzet. Egy megyei kórházban. Sem orvos, sem műtős.
Persze engem nem olyan fából faragtak, aki hagyja magát, úgyhogy hétfőn műtik a "csajszit", de ehhez kapcsolat kellett és természetesen pénz.
Viszont ezek után végig fogom kísérni, és inkább én tologatom mindenhova,
Tragédia ez az ország!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.