Romániában 9 százalékra csökkenhet minden élelmiszer általános forgalmi adója júniustól. Ez fellendítheti a bevásárlóturizmust – írta a Magyar Nemzet szombaton.

A hvg.hu szemléje szerint Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára arról beszélt, a határ menti településeken élő magyar családok szívesebben járhatnak majd ezentúl Romániába vásárolni. Ám a bevásárlóturizmust nemcsak az áfa, hanem a nemzeti valuták árfolyama és a benzinárak is befolyásolják.

Attól viszont nem kell tartani, hogy megnőne emiatt a trükközés az itthoni élelmiszerpiacon. Ugyanis nagyban megnehezíti a feketézést két újítás: az online pénztárgéprendszer és az élelmiszer-szállítmányokat regisztrációs kötelezettség alá vonó, elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer.

A Magyar Nemzet azt is írja, pénteken Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, a kormány vizsgálja, melyik termékek esetében lehetne lecsökkenteni az áfát.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Pontosan elég hosszú ahhoz a közös határunk, hogy a költségvetésünk megérezze a határmenti bevásárló turizmust, mert nem mindegy, hogy 9 vagy 27% az ÁFA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.