Teljesen megszüntethetik a nemzetközi tanulmányok alapszakot, ami az egyik legnépszerűbb képzés volt az egyetemeken. A felsőoktatási államtitkár szerint az itt tanulók nem olyan tudást szereznek, amilyet a piac elvárna. Ezzel viszont sem a Külügyminisztérium, sem a Corvinus rektora nem ért egyet -számolt be az RTL Klub híradója.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Megszűnhet a nemzetközi tanulmányok szak:
"... a felsőoktatási államtitkár szerint az itt tanulók nem olyan tudást szereznek amit a piac elvárna."

Vagyis nem tanulnak meg a diákok futsalozni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
A tanulás nem a jelennek, hanem a jövőnek kell. A piac elvárása ma ilyen, holnap olyan.
A tudás ennél állandóbb.
Aztán meg szerintem lassan megyünk át a puha diktatúrából a kemény diktatúrába, mert másként már nem tartható a hatalom.
Márpedig akkor épül újra a vasfüggöny. Kirántanak minket az Eu-ból, keleti gyarmat leszünk és tényleg nem lesz szükség nemzetközi tanulmányokra.
Ne legyen igazam...
Anna Mária
Majd az emberek megítélik, mi piacképes és mi nem. Nyugodtan rájuk lehet bízni, nem kell mindenbe belemaszatolni, kényszeresen belekontárkodni, mocskos kezekkel beleturkálni.
No persze, ha egy elszigetelt, teljes önellátásra berendezkedett országot szeretnének, akkor valóban nincs szükség a nemzetközi tanulmányokra.
Következő lépésben a nyelvszakokat is kéretik megszüntetni.
Senara
Önköltséges magyar nyelvű képzés: 280 000 Ft/félév Önköltséges angol nyelvű képzés: 300 000 Ft/félév
A nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) alapképzési szakra felvételt nyert hallgatók idegen nyelvi képzési hozzájárulást fizetnek, melynek összege 170 000 Ft/félév... Fizetnek érte mégsem tanulhatnak . Külügyben meg teremfocisták. !
lampa laz
"nem olyan tudást szereznek, amilyet a piac elvár" ... melyik hülyébb az oktató vagy a diák? Azt kell kirúgni és nem a szakot megszüntetni.
mekkelek
Teljesen jogos, meg kell nézni pl a külügy milyen eredményesen mûködik, csak annyi kell hogy rúgni tudják a bôrt, még talán az érettségi is felesleges. Habony is ösztönbôl adja a tanácsokat a vezírnek és az ország szárnyal, a gazdaságunk európa motorja. Az egész oktatás dolog túl van értékelve, csak közmunkásokat kellene képezni a zsíros pozíciókhoz meg csak jól kell házasodni, barátkozni és a többi megy magától...
karma1
@Anna Mária: Az egyetemeken mar nem kotelezo a masodik idegennyelv a latin utan... Szep kis jovo ele nezunk...:o((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.