Andy Vajna sikeresen kiépítette kaszinóbirodalmát: Budapesten öt helyszínen, mintegy 4000 négyzetméteren várja 824 pénznyerő automata a játszani vágyókat. Az iparági szakértők szerint a kormánybiztosnak évi 15 milliárd forintos bevétele van az üzletből - írta a VG.hu.

Vajna kaszinóin kívül mindössze három másik működik jelenleg az országban: Sopronban, Debrecenben és Nyíregyházán. Miután a gazdasági tárca a nyolc kaszinóból összesen 6,2 milliárdot vár játékadó címén, ami az árbevételük 30%-a, ezért kiszámolható: a teljes piacnak 20 milliárd forint jut.

Egyébként a 6,2 milliárd elenyészőnek tűnik ahhoz képest, ami korábban, a nyerőgépek 2012-es betiltása előtt folyt be az államnak. Ekkor ugyanis 30-40 milliárd forint biztos bevétel származott ebből.

Ráadásul a játékgépek a NAV előtt láthatatlanok: nem rögzítik a működésük adatait és szerveralapú összeköttetés sincsen. Így az adóhatóság, ha razziázni szeretne, mindössze annyit tehet, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján vizsgálja a forgalmat. Sőt, míg korábban havonta fixen 500 ezer forintot kellett adózni gépenként, ma már csak százalékos adózásra vannak kötelezve az üzemeltetők.  Ebből viszont kevesebb pénz folyik be, mint régebben.

A módosított szerencsejáték-törvény 11 kaszinót engedélyez az országban, ebből három a Dunántúlon lehet. Ezek koncessziójáért jövőre indulhat a verseny.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ez is az egyik tény a "haveri" kör meglétének bizonyitásához, továbbá magyarázat miért is nincs a költségvetésnek bevétele és igy pl. miért nem jut elegendő pénz az egészségügynek. A játékadó bevétele évi 30-40 milliárd volt, majd most, hogy Vajnáé szinte az összes kaszinó, csupán 6 milliárd! A 60 milliárdos kórházi tartozásnak majdnem a fele az az összeg, amit a régi játékadóból fedezhetett volna a költségvetés.
vonotok
Szakadjon le a keze amikor felvesz ennyi pénzt. De annak is aki oda adja neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.