Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország és Oroszország közötti nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón hétfőn, Budapesten.

A Bizottság hétfőn hivatalos levélben tájékoztatta a magyar kormányt arról, hogy az Euratom Ellátási Ügynökség aláírta a két ország között ezzel kapcsolatban keletkezett szerződést.

Ezzel a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartásának minden akadálya elhárult – mutatott rá a miniszter.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
@F_Viktor: Szerintem a legfőbb akadály az lesz hogy a költsége nem 4200 Mrd+3000 Mrd kamat lesz, hanem a nemzetközi tapasztalatok szerint 2-2,5x-e lesz. Erre pedig soha nem lesz pénze az országnak. Ugyanaz lesz mint az M4.Félkész torzó nagyon sok pénzből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
puki
Kib@szott nagy pénzek mehetnek itt privát zsebekbe ha ennyire nyomják és erőltetik ezt az elb@szott Paksot. Képesek még egy egész országot is kizsigerelni és eladósítani vagy 30 évre, plusz odadobni az oroszoknak csupán azért hogy el tudjanak lopni jó pár 10 (esetleg 100?) milliárdot.
coni
@Desischado: "Ha akarta volna az Unió ezen a ponton blokkolta volna a paksi bővítést' (Lázár).,

Nem érti, hogy az Unió nem lézerrel csak a törvények betartatásával blokkol. A fűtőanyag szerződést módosították az uniós megállapodásnak megfelelően ezért nincs törvényes alapja a blokkolásnak. Mivel a beruházás többi része nem felel meg az uniós előírásnak feleslegesen ölnek bele százmilliárdokat.
Bercifiu
Igen! Már csak a választóknak nem tetszik, még az sem, hogy meg sem kérdezték őket.
m.macskosz
@volvós: :) Tudod, ki nem állhatom az olyan álszent alakokat, akik az erkölcscsősz szerepében tetszelegnek, ám ők az elsők, akik megfojtanák az embert egy kanál vízben.
Attól, hogy valaki az ürüléket kakinak nevezi, attól az még szar.Illusztrálnám a mondandómat egy viccel. Száz éves, de hátha valakinek még új:
Pistike csúnyán beszél az iskolában, ezért a tanító néni azzal bünteti, hogy másnapra le kell írnia ötvenszer: Nem beszélek csúnyán. Pistike másnap be is viszi a büntetést, mire a tanító néni megkérdezi: Pistike! Csak azt mondtam, ötvenszer írd le, miért írtad le százszor?
Azért, hogy örüljél, b+!
szaboria1
Lézerke már megint hazudott mert nem is az EB hanem az ESA engedélyezte. Az EB-nek továbbra is aggályai vannak a paksi bővítéssel-
Desischado
@coni: Nem feleslegesen, az ő szemszögükből! Abból aztán vígan lehet lopni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok