Tarthatatlannak nevezte az ápolók helyzetét, és a szakmai konzultációk újrakezdését sürgette Vona Gábor, a Jobbik elnöke kedden a Magyar Ápolási Egyesület visegrádi kongresszusához kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatóján.

A pártelnök-frakcióvezető – aki részt vett a tanácskozáson –, azt mondta, a problémák aktualitását jelzik az egészségügyben zajló demonstrációk és tiltakozások, különösen az ápolók részéről.

Az ellenzéki pártvezető a legsúlyosabb kérdésnek a bérekét nevezte.

Tarthatatlan a helyzet – jelentette ki Vona Gábor, példaként említetve, hogy az egészségügyi dolgozóknak nincs megfelelő ruhájuk a munkavégzéshez, és hogy egy friss felmérés szerint a magyar társadalomban éppen az egészségügyi dolgozók vannak a legrosszabb egészségi állapotban.

"Már a 24 óra után vagyunk" – jelentette ki.

A pártelnök azt mondta, a kialakult helyezettel kapcsolatban mindenekelőtt az őszinteséget hiányolja a kormány részéről. Úgy értékelt, hogy a kormány befogja a fülét, és nem az őszinte párbeszédre törekszik, hanem a problémák szőnyeg alá söprésére.

Vona Gábor hozzátette: mindenki tisztában van azzal, hogy a magyar költségvetés mozgástere szűkös, de az egyeztetéseknek sürgősen meg kell indulniuk, és "majd meglátjuk, hogy a realitások mit tesznek lehetővé".

A Jobbik vezetője közölte azt is, hogy fel kívánják erősíteni az ápolók hangját az Országgyűlésben, de a demonstrációkat is segíteni kívánják a maguk eszközeivel, lehetőségeivel.

Az ápolók, egészségügyi szakdolgozók helyzetét áttekintő, egyebek mellett a bérek, a képzés és a munkakörülmények problémáit számba vevő konferencián a Jobbik három országgyűlési képviselője mellett részt vett a KDNP, az LMP és az MSZP is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Hálás téma,, hát gyorsan beállt a többi mellé, a báránybőrbe bújt farkas!!!
verum
És mi a terve?
A kórházak a sokszázmilliárdos tartozásuk mellett, miből finanszírozza a béreket?
Eddig miért is nem volt fontos az egészségügy?
Úgy látszik két évvel a választások előtt már nagyon helyezkedik és ígér és látja a gondokat ez a párt is. Utána meg újra kényelmesen zsidóznak, cigányoznak és gárdistákkal vonulgatnak.
Dumával már nem sokra mentek ti sem, jobbikosok!
soljanka
Hány éve is képviselő CukiVona? És eddig ezt nem vette észre.

Mondjuk dolgozni nem szeretett. 1 év tanárság. Aztán oktatásszervező 2 év.Aztán két év biztonságtechnikai cégnél, aztán két év múlva szoftverfejlesztő cég.
Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. Fidesz tagság 2001. Jobbik 2003.
És még csak 37 éves.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.