Nálunk egy nő a születésekor 60,5, egy férfi 59,2 év egészséges élettartamra számíthat. Ezzel Magyarország a 28 országból álló mezőny hátsó harmadában, a huszadik helyen helyezkedik el.

Bár folyamatosan nő az egészségesen várható élettartam Magyarországon, még mindig jelentősen elmarad az európai uniós átlagtól – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

Az Európai Unió tagállamaiban születéskor a leghosszabb egészséges élettartamra a nők Máltán (72,2 év), a férfiak Norvégiában (71,9) számíthatnak, a legrövidebbre pedig a férfiak Észtországban (53,1 év), míg a nők Szlovákiában (53,1 év).

Magyarország a 28 országból álló mezőny hátsó harmadában, a huszadik helyen helyezkedik el. Nálunk egy nő a születésekor 60,5, egy férfi 59,2 év egészséges élettartamra számíthat, vagyis 10-12 évvel rövidebbre, mint a listavezetők.

A szomszédos országok közül azonban csak az osztrákok vannak nálunk jobb helyzetben, megelőzzük a németeket, a románokat, a szlovákokat, a szlovénokat, de még a finneket is – olvasható a lapban.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Én meg már túl is éltem magam, hű de xar lehet a statisztikának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@m.macskosz: Basszus !! Én már most szedek gyógyszereket ide meg oda!! :-D
m.macskosz
@Mobil123: Szóval Te rontod itt a statisztikát! :(
(...és támogatod a gyógyszer lobbyt.)
Így mulat egy magyar úrhölgy! :)
Mobil123
@m.macskosz: Aha! és ráadásul valamelyiktől kiütéseim vannak . (persze nem tudják melyiktől , viszont ha abba hagyom akkor meg rosszul vagyok és az egyik nem helyettesíthető:-(( )
kukac50
Magyarországon veszik ki a legtöbb pénzt az egészségügyből,mert kell a politikusoknak a pénz,hogy házakat vegyenek a 10 éves gyerekeiknek és luxusban élhessenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.