A Jobbikot ért fenyegetésről tájékoztatta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát zárt ülésén az Információs Hivatal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat. Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke a zárt ülés után azt mondta: a szolgálatok tájékoztatása alapján több okból is komolyan kell venni ezeket a fenyegetéseket.

Egy hete a Napi Gazdaság írt arról, hogy a testület az aktuális nemzetbiztonsági témák között arról is tájékoztatást kérnek, hogy az ukrán szélsőséges Karpatszka Szics nevű kárpátaljai nacionalista fegyveres szervezet likvidálással, kivégzéssel fenyegette meg írásban a Jobbikot és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat. Szerintük ugyanis a magyar szervezetek Ukrajna területén működő aktivistái aláássák az ukrán állam tekintélyét.

Molnár Zsolt, a keddi ülés után az MTI-nek nyilatkozva kiemelte: alapvetően az ukrán lakosság nem magyarellenes. A helyzet nagyban függ attól is, hogy a Jobbik politikusai, vagy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tervez-e ukrajnai látogatást – mondta a bizottság elnöke, de hozzátette: ezeket az ukrán szélsőséges, ultra nacionalista – nagyjából pár száz tagot számláló – szervezeteket nem szabad lebecsülni, rendelkeznek olyan eszközökkel, hogy valóra váltsák fenyegetésüket.

Ezzel az üggyel foglalkozni kell – jegyezte meg Molnár Zsolt, kiemelve: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága – ahogy eddig – úgy a továbbiakban is figyelemmel kísér minden ilyen, az országot, magyar politikust, parlamenti pártot, vagy bárkit ért fenyegetést.

A bizottság elnöke kitért arra is, hogy a keddi zárt ülésen az ukrán konfliktusról is tájékozódtak. Ezzel kapcsolatban azt lehet mondani, hogy "a helyzet változatlan", gyakorlatilag állóháború zajlik a szomszéd országban, s egyelőre kilátástalan a helyzet megoldása.

Emellett az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalásról is tárgyalt a testület. Molnár Zsolt az MTI-nek azt mondta: a szolgálatok és a kormányzat is úgy véli a május végén az iraki Erbílbe küldendő katonai missziónak van kockázata, de "az a racionalitás mértékén belül van, amelyet ilyenkor fel lehet vállalni" – fogalmazott a szolgálatok tájékoztatása alapján a politikus.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Mit keresnek Ukrajnában jobbikos meg hatvannégyvármegyés aktivisták?! Mi dolguk van ott?!
pbalage
@Anna Mária: a ruszkik biztos jól megfizetik a tevékenységüket, vagy esetleg putyin nyírja ki őket, ha nem csinálják azt, amit mond.
Szar ügy.
Toby
Nem kell idegösszeroppanást kapni, hagyni kell azt a Szicset ( vagy mi a f@szt) kertészkedni otthon, amúgy meg ha igaz az alapmotiváció, akkor a Jobbik ,meg is érdemli, hogy szopassák ! Nem maradnak addig a p***ájukon, míg pár "testvér" ott nem hagyja a fogát " Valahol a Volga mentén..." !
- Volner tesó elszámolt mát az eltüntetett cégei adóhátralékaival ?
justhpeter
Hiába na ! Ennek a hatalmas pártnak már túl kicsi a magyar játszótér. Mióta itthon már elérték a tíz százalékot egyre nagyobb térre van szükségük áldásos tevékenységük gyakorlására. Arról nem is beszélve, hogy ezek szerint amióta a magyar ügyeket rendbe tették annyira megnőtt a szabad idejük, hogy a valamivel nagyobb ukrajnai ügyintézést is vállalhatták. A jobbik lesz az első magyar politikai multi. Az ukránok meg lerendezik, hogy a jobbik valóban multi legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.