Nem biztos, hogy az az érdekes, amiről szó van. Lehet, hogy az a lényeg, amiről már nincs. Emlékszik még valaki, hogyan jött elő a halálbüntetés?Április 22-én halálra késeltek egy 20 éves nőt egy kaposvári trafikban. A 19 éves tettes 22 ezer forintot rabolt el az üzletből. A gyilkosság nagy felháborodást keltett, a fiatal nő értelmetlen halála sokakat megérintett. Nagyon hamar előkerült a fóliakérdés. A gyilkossági ügyből az lett, hogy a kormány magyarázkodni kényszerült, és a fideszes törvényhozók felelőtlensége napi témává vált. Úgy néz ki, hogy nem kell meghátrálni és elismerni, hogy nem lett tökéletes a trafiktörvény. Inkább beszéljenek az emberek az akasztásról, mint arról, hogy át kellett írni egy fiatal nő halála miatt az egyébként is kínos törvényt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Gumicsontot...
Az Unióban nincs halálbüntetés! Kár Orbánnak erőlködni, Brüsszelben lexarják. Legfeljebb kibaxnak bennünket, mint macskát...
Vitathatatlan, hogy rablógyilkosoknak, pedofiloknak, pszichopata, tolvaj diktátoroknak kötélen a helyük. De, emlékezzünk a móri ügyre!
Harcolt már Unióval ez pöttyös se...ű szabadságharcos! Adómentes pálinkafőzés ügyben is milyen "eredményesen"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@JAJMÁR: Hát ezzel bizony nem. Ketten már egészen biztos vagyunk! :)
micfild
@Anna Mária: Azzal pl pont nem értek egyet, hogy dolgozzon,
Mert mégis mit? milyen munkát adnánk neki?
máskülönben a magánzárkával lehet épp megvéded az életét. Nem biztos, hogy ha kitudodik a tette, akkor nem zsigerelik ki a rabtársak.
Összetett dolog ez sok szempontot kell figyelembe venni.
Itt volt pl a kisfiút elásó idióta hp.. pl cseppet sem lepődnék meg, ha a rabtársai meglincselnék.
Anna Mária
@micfild: Az elítéltek közül - életfogytosok is - sokan dolgoznak.
A börtönökben végzett tevékenységekről keveset tudunk, de nagy értékeket termelnek meg az elítéltek nagyon olcsón.
Mondom, a büntetésvégrehajtásban nagyon jó szakemberek dolgoznak, rájuk kell hagyni, ami rájuk tartozik. Végzik a munkájukat profi módon, nagyon nehéz körülmények között, nagyon kevés pénzért alacsony társadalmi megbecsüléssel.
Semmi értelme annak, ha ezen a témán a köznép tépi a száját ahelyett, hogy a valóban húsba vágó kérdésekkel foglalkozna.
papa.49
@m.macskosz: Ha olvastad az előzőket láthatod hogy pont ezt írtam én is ne legyen neki jobb a börtönben mint a kint becsületesen élő szegényeknek, csupán ez volna szerintem az elfogadható...
m.macskosz
@papa.49: Egyetértek, erre jött az obligát válasz annamária kartársnőtől, azért reagáltam. :)
eszegfu
@Toby: 9:02 Hát még az akasztás végrehajtójának a lelki terhe mekkora lehet?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.