Orbán Viktor lényegében már egy éve a legtöbb nyilatkozatában, interjújában megfogalmazza: a ciklus végére (2018-2019-re) szeretnék elérni a teljes foglalkoztatottságot.

Mindez 3 százalékos vagy annál kisebb munkanélküliségi rátát jelentene, ami  a nemzetgazdasági tárcához köthető konvergenciaprogram alapján ez egyáltalán nem tűnik megvalósíthatónak – írja az Mfor.hu.

A nemzetgazdasági tárca ugyanis 5,5 százalékos munkanélküliségi rátát tart elérhetőnek.

A lap megjegyzi, hogy van egy lehetőség arra, hogy a számokban látható ellentétet feloldjuk. A hazai és a Brüsszel irányába történő kommunikáció merőben eltér egymástól. Míg a hazai választóknak hangzatos célnak tűnik és eltökéltséget sugározhat a ciklus végére belengetett 3 százalékos munkanélküliség, a brüsszeli hivatalnokok szemében könnyen tűnhet egy túlzottan optimista, ingatag lábakon álló vállalásnak. Éppen ezért ebben is konzervatív becsléssel éltek – olvasható a lap cikkében.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
"...értékteremtő munkalehetőséget... a közfoglalkoztatás bővitésével..." szeretné O.V. megszüntetni a munkanélküliséget. Félreértés ne essék: nem nézem le a közmunkásokat, mert a közterületek rendben tartása is lehet értékteremtő, de hol vannak az "igazi" munkahelyek?! Nekem kisértiesen hasonlit a szocializmus alatti időkre, amikor szinte "teljes" foglalkoztatottság volt, amolyan látszat munkakörökre vettek fel embereket, habár már nem volt m.erő igénye a gyáraknak, sőt akinek nem volt beirva a sz.ig.-ba a m.hely, 1-2x igazoltatás után már KMK-s lett. Pontosan nem emlékszem, hogy most melyik szektorban lesznek tömeges elbocsátások és helyettük közmunkában látják el u.azt a feladatot, persze sokkal kevesebb pénzért...igy már elő is tudja teremteni a ktv. a még több közmunkás igen alacsony bérét. Belegondolni is rossz, hogy a közmunkások számának növelésével teljesiti a konvergencia programot, és igy már azt is gondoja: valóban megoldotta a munkanélküliséget...legalábbis papiron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@mate03: Talán ha vennéd a fáradságot, hogy egy internetes álláskínáló honlapra felmenj. Pl. a közigazgatásban a kozigállás.hu-n annyi állás van, hogy csak na! Esetleg a metró újság. Legutóbb még postást és kéményseprőt is kerestek ezerrel.
Szóval, én nem mondom, hogy beteg lennél, de nem néztél utána annak, amit állítasz!
mate03
@Freewolf:! Minimál bérért,lehet!De tisztességes munkáért tisztességes bért azt nem!
bakegya
MISIKÉM HÁNYSZOR SZÁMOLJAM MÉG LE NEKED A KÖZMUNKÁSOKAT !!!-mindent lehet,FOLYTASSUK- csakkk QUESTORBÁN TÖRVÉNYESEN-mondja a teknős a cölöp tetejéről-de már ő is nagyon unja a misit IS -nem jön rá,hogy a misit elhanyagolta A MISI MEG NEM ÉR RÁ ÉSZREVENNI HOGY A POLIHISZTOR ZSENI MÁR BELEBETEGEDETT A MEGNEMÉRTÉSÉBE-mészároson dolgozott többet,a vargát pedig KUASZEMRE BÍZTA-kevés MARXOT- darányit-ÉS FŐLEG NEM SZÉLLKÁLMÁNKÁT olvastatott vele és nehezen megy neki a konvergálás is.A misi ÖNSZORGALOMBÓL próbál számolni de valahogy mindíg kevesebb jön ki neki mint a vicctornak-minden matek VALAHOGY A FALON RAGAD,de már sok ezeknek A SIMICSKA IS-
Félem mindkettejüket-a végén még HALÁLRA SZÁMOLJÁK MAGUKAT!!!
Freewolf
@mate03: Ugyan ne mondd már! Keresnek pl. pedagógust. Nem mondd már nekem, hogy minimál bérért! Hallottál már a közalkalmazotti bértábláról?
kukac50
Orbán csak a közmunka programot szeretné bővíteni.
Nem tud józanul gondolkodni.
mate03
@Freewolf: Melyik eldugott faluban? Matematika fizika szakos ismerősöm ,felsőfokú végzettséggel 56-évesen,nem talál közép iskolai tanári állást a közelben,mert nem (fidesz )szavazó!Nem egy diákja nyert országos tanulmányi versenyt! Most korrepetálásból és óraadásból él!Úgyhogy próbálkozz nyitott szemel járni,és látni ne-csak nézni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.