Európai elfogatóparancs alapján Németországban elfogtak egy 39 éves balatonmáriafürdői férfit, aki a rendőrség gyanúja szerint 1998 szeptemberében megölt egy taxisofőrt Domaszéken – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a Csongrád megyei nyomozók a bűncselekmény elkövetése után tizenhat és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján a nyomozási bíró európai elfogatóparancsot bocsátott ki az emberölés bűntettével megalapozottan gyanúsítható T. Roland ellen.

A 39 éves balatonmáriafürdői férfit április 23-án fogták el Németországban. A magyar és a német hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket a férfi mielőbbi átadása érdekében – közölte a szóvivő.

Az áldozat, egy 39 éves szegedi taxis 1998. szeptember 15-én éjszaka a Szegedi Rádiótaxi diszpécserének utasítására vett fel utasokat. Járművét másnap kora reggel találták meg a Tolna megyei Bonyhádot és Cikót összekötő úttól mintegy kétszáz méterre, a Határ-patak partján, elhagyottan.

A férfit eltűntként keresték, a nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlottak föl.

A rendőrség – a beszerzett adatok, információk, valamint a gépkocsiban rögzített nyomok alapján – október 5-én rendelt el nyomozást emberölés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az áldozat holttestét október 9-én találták meg a Csongrád megyei Domaszék határában, az 55-ös úttól egy kilométerre, egy kukoricásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok