Még soha annyian nem akartak kivándorolni Magyarországról, mint 2015 áprilisában – derült ki a Tárki felméréséből.

Az 1997-ig alacsony, úgynevezett "halmozott migrációs potenciál" a rövid távú munkavállalás növekedése miatt gyorsan nőtt 2005-ig, majd – a rövid távú munkavállalási tervek visszaesése miatt – kissé mérséklődött 2010-re, mikor is megválasztották az Orbán-kormányt.

Ám 2010 és 2012 között a migrációs potenciál ismét megnőtt, utána 2014-ig valamelyest csökkent. Míg tavaly óta újból nagyobb lett a külföldi munkavállalást tervezők aránya, addig a kivándorolni szándékozók aránya az 1993 óta mért legmagasabb értéket mutatja: 10%-ot.

A migrációs szándék alakulása a tervezett migráció időtávja szerint – százalékban kifejezveCsúcsra ért a Magyarországot elhagyni vágyók számaForrás: Tárki

A leggyakoribb célországok 2015-ben is azok maradtak, amelyek korábban is voltak: elsősorban Ausztria, Németország és Nagy-Britannia. Ám az is látható, hogy a három ország összsúlya csökkent: tehát a magyarok egyre szívesebben próbálnak szerencsét más helyeken is.

A migrációs szándék iránya a tervezett migráció időtávja szerint 2010-ben és 2015-ben – százalékban kifejezve

Csúcsra ért a Magyarországot elhagyni vágyók számaForrás: Tárki

A kivándorlás leginkább a férfiakat, a munkanélküliek, a fiatalokat, a szavazási hajlandóságot nem mutatókat, a bérelt lakásban élőket és a roma származásúakat foglalkoztatja.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Magyarországon 10 emberből 6 stresszben él. A többi külföldön.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@bakurasz: De csak a Civil War után, legalábbis nálam...:-)
szandokan
@verőce21: Ma voltam idegsebésznél, és megvizsgált, nem tartja fontosnak az MR - t, mert minden funkcióm jól működik. Persze kiírta, de erősen gondolkozom, hogy elmegyek hamarabb mégis. Holnap lesz egy sima röntgenem, abból is lehet majd gondolom látni valamit, ha van. Ma egy csontkovács jól eltalálta a baj forrását, valamivel jobb is lett. Egyenlőre a Mckenzey tornát javasolta, meg valamilyen konzervatív kezelést.
verőce21
@szandokan: Nem szabad ezzel csontkovácshoz menni, mert csak fokozza a gyulladást, amit éppenhogy meg kellene szüntetni. Megnyúlt a porckorong burka, vissza kell tornázni, gyulladáscsökkentő szedése mellett.(Algopyrin is megteszi) Az MR nagyon fontos lenne, hogy a gyógytornász lássa, mekkora a baj. A gerincoszlop támasztó izomzatát erősíti ez a torna tulajdonképpen, ez akadályozza meg a porckorong kicsúszását.
A csontröntgen nem fog semmit sem mutatni.
szandokan
@verőce21: A röntgen is látja, hogy nincs különösebb probléma, ma meglett az eredmény. A jövő héten elmegyek a reumatológus barátomhoz, és majd ő megmondja, mi legyen tovább.
verőce21
@szandokan: Persze, így lesz jó, mert ez a típusú betegség könnyen járókeretbe kényszeríti az embert.
spu00
Valaki mesélje már el, hogy milyen értéket teremtő ipar maradt az országban 1990- ben ahol alkalmazni lehetne embereket, s a megtermelt termékek eladhatóak is. A 94-98- ban eladott, megszüntetett cégeket ne írják le.Egy olyan ország, ahol a GDP 11 ezer dollár/fő, ott ne akarjanak olyan országok jövedelmét elvárni, ahol 50-60 ezer dolláros az egy főre jutó termelés. Tudják, az a fránya 45 év hiányzik , s behozni csak mi tudjuk. Nem 94-98, 2002-2010 között i történésekkel, s főleg nem úgy, hogy aki tudja ott veri át az adózást ahol tudja.Talán itt kellene keresni a bajt, meg ott, hogy a munkaképes emberek 14%,nak max. 8 általánosa, vagy az sincs.NDK a 25 év alatt az Euró milliárdok tömegével a másik oldal 70%-t tudta megközelíteni, s közben vissza sírják Honneckert. Akkor mit akarunk mi, ahol az emberek csak gazdagodni akarnak munka nélkül, legalább is a hangadók, mert a többség dolgozni akar, de sajnos hülyitik az embereket.Ha megfigyelik, az ellenzék csak a pénzosztásban jeleskedik, de hogy az ország hogy jut egyről a kettőre, arról egy szó sem esik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.