A határon felhúzott szögesdrót is jelenthet egyfajta megoldást a menekültáradat megfékezésére – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakember annak kapcsán nyilatkozott a televíziónak, hogy sajtóhírek szerint vizsgálják, "hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása".

Nógrádi György közölte: amióta a bolgár-török határon felhúzták a szögesdrótkerítést, radikálisan csökkent a Törökország felől a bevándorlás Bulgáriába, vagyis az Európai Unió területére. Megjegyezte: nem véletlenül az egyik legfontosabb kérdés a G7 bajorországi tanácskozásán a bevándorlás; most először mondták ki, hogy a bevándorlás megállítása érdekében rendet kell tenni végre Líbiában. Emlékeztetett arra, csak az elmúlt hétvégén 6 ezer embert mentettek ki a Földközi-tengerből, illetve 450-500 ezer ember vár arra Líbiában, hogy átvigyék Európába. Ezzel a tömeggel az Európai Unió már nem tud mit kezdeni – mondta Nógrádi György.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
@Freewolf: Álmodik a náci nyomor... :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@levi: Elég volt a te szájtépésedből.
Amit ti az országban műveltek, az bizony abba az irányba mutat, hogy nem lesz béke sokáig.
Teljesen elképzelhető, hogy a puszta életedért rohanhatsz, könyöröghetsz menedékjogért.
Aki nemzetiszocialista elveket vall és terjeszt, természetesen náci, mi más.
Aki pedig nácik mellett liheg, szintén náci.
Ez van.

Te tényleg azt képzeled, hogy normális dolog, hogy az emberek jobbosnak meg balosnak tartják egymást? Ez csak Magyarországon van így, sehol máshol.
Keveset láttál még a világból, öcskös.
prielle
@levi: Nem engem szólított meg, de nem tudom megállni, hogy az igazságtalan állításai szó nélkül maradjanak!
1.Az erdélyi magyarok esete össze se hasonlítható a mostani bevándorlókkal, akik nagyon nagy része nem is akar nálunk maradni! Az a bizonyos népszavazás az erdélyi magyarok kettős állampolgársága ellen szólt! Ugye az nem vitás, hogy az nagyobb teher lett volna az országnak, mint a mostani!
2. A mostani ellenzék mindent támad, semmit nem fogad el a kormánytól-írja. Én meg kérdezem magát, hogy is volt ez 2002-2010-ig? Ugyanígy, sőt, brutálisabban!
3.Miért jó nekünk, ha beengedjük az idegeneket? Nem jó nekünk (anyagilag), csak valahol az ember segíteni szokott az elesett, rászoruló embereknek, és ez talán mégis jó!
Különben ez az egész bevándorlási hecc sok fontosabb dolgokról tereli el a figyelmet!
quo vadis
@Anna Mária: @Anna Mária: ne strapáld magad, nem érti, nem is fogja, nem is akarja. Hajtja a hülyeségeit, mint a "főnöke", de gondolkodni már nehezére esik. Ha valami nem tetszik neki, rögtön azzal vág vissza, hogy ő dolgozik (míg más feltehetően nem - ez vagy igaz, vagy sem) és a munka mellett nem ér rá gondolkodni. Nem fogja, hogy az egész cirkusz megint arra megy ki, (ami jaj de nagyon jellemző erre a kormányra) hogy megint legyen kit utálni. Már összeugrasztották a fél országot, (mert addig sem azzal foglalkoznak, hogy mikor mennyit lopnak... és nyúlják az országot, hogy hogyan lett egyik-másik ott a parlamentben szinte a semmiből milliárdos 5 év alatt, és még lehetne sorolni) most megint kell valami, amire elterelik a figyelmet. S lám igazuk van, mert az olyanok mint @levi ugranak is, mert a szemellenzőtől nem látnak. Az írásaiból meg könnyen megállapítható, hogy kora még nagyon messze van a nyugdíjkorhatártól.
Az egész plakátkampány meg egyszerűen undorító, szánalmas. Feltehetően megint arra szolgált, hogy valakik jó pénzért nyereséges megbízást kapjanak.
bundi
@levi: igazából ha belegondolok, akkoriban mikor az a bizonyos népszavazás volt a kisgömböc épp az oszd meg és uralkodj politikájával kezdte szétszakítani az országot...de mondjuk akkoriban a kivándorlás sem volt probléma...angliába 2008 ig kb 28 000-en mentek ki összesen...akkoriban ez még nem igazán okozott gondot a nyugdíjkasszában...de hogy manapság a magyar 4,1 millió dolgozóból (ebból kb 2,1 millió dolgozik nem állami alkalmazásban) kb 5-700 000 kint adózik és dolgozik... hát igen...miből lesz nyugdíjatok?
Anna Mária
@quo vadis: Talán felfogja, hogy az idegengyűlöletből ő sem fog megélni. Fiatal még, lehet, hogy hajlandó tanulni.
stirliitz
@levi: A Propeller forest gump-jait nem tudod meggyőzni, nincs mivel gondolkodniuk. Ez van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.