Orbán Viktor ma az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén járt a Hilton Hotelben. Itt ismét igencsak meglepőeket mondott a demokráciáról.

Nem hisszük, hogy abból a tényből, hogy a nyugati világban sikerült felépítenünk a demokráciát, és ebben elvagyunk, következik, hogy a demokrácia mindenhol jól működne. Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él. Ez a mi hozzáállásunk.

- mondta a miniszterelnök, amit viszont Gyurcsány Ferenc nem hagyott szó nélkül.

A DK elnöke az alábbit reagálta Facebook-oldalán:

A miniszterelnök ezek szerint nem hisz az emberi jogok egyetemességében, nem hiszi, hogy minden ember egyenlőnek születik, nem hiszi, hogy senkinek nem lehet előjoga a másik fölébe kerekedni.

A miniszterelnök tehát hiszi a szolgák és urak világát. Ezt elfogadhatatlannak tartom. Kétségtelen, hogy a demokrácia alapfeltétele a polgári, emberi minőség létezése, az emberi méltóság tisztelete és nem állítom, hogy jó néhány ország nem szenved ebben hiányt. Ebbe belenyugodni és természetesnek tekinteni egy nyugati politikustól maga az árulás.

Talán így világossá is válik, hogy az a küzdelem, amit vele folytatunk, nem személyes természetű, hanem egymást kizáró világok és kultúrák harca. Kár, hogy ilyen miniszterelnöke van Magyarországnak, reméljük már nem sokáig.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Anna Mária: - kezdesz ugyanolyan válaszokat adni, mint egy kormánypárti.
Szerintem Gyurcsány elfogadható miniszterelnök volt, ha nem is volt hibátlan. Csak a többségre hatott a karaktergyilkosság és ezt most ciki belátni. Plánehogy Orbántól jött a karaktergyilkosság.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@Anna Mária: ! Mindannyian tehetünk róla , mert nem fogunk össze hanem tétlenkedünk !
Ha minden összefognánk , bizony nagyon sokat tudnánk tenni ! Ámbár abban igazad van , hogy egy fecske nem csinál nyarat !
Anna Mária
@bence: Én aztán biztos nem tehetek róla, engem hagyjunk ki ebből. Közöm nincs az egész drámához.
Én összefogok, ha úgy látom jónak.
bence
@Anna Mária: ! Gyurcsánynak a politikában a helye ! Az utolsó mondatodról csak annyit , hogy engem meg a dilinyós puszta látványa is irritál ! Még megszólalnia sem kell !
Anna Mária
@bence: Velem nem tudod elintézni, hogy Gyurcsánynak a politikában legyen helye. Nem én vagyok az illetékes elvtárs.
Jól van. Én is hányok Orbántól.
Tényfeltáró
@Anna Mária: Az is kellett neki a pöcegödör bedeszkázásához otthon.
kukac50
Orbántól még Gyurcsány is jobb volt becsületesebb akkor még az igazságszolgáltatást nem a miniszter elnök dirigálta, akkor még volt igazságszolgáltatás,ma már nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.