Már több mint félmillió kérdőívet küldtek vissza postai úton a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjának keretében – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök déli Híradójában.

Azt mondták: az eddig feldolgozott kérdőívekből az derül ki, hogy a válaszadók döntő többsége a jelenleginél szigorúbb szabályokat vár a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban, mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. A válaszokat július elsejéig várja a kormány – közölték a Híradóban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő április 24-én jelentette be, hogy a kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban. A több mint 8 millió kérdőívet május elején kezdték el kézbesíteni, azokat ezúttal is Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) dolgozza majd fel. Május 31-től az interneten is lehetővé tették a nemzeti konzultációs kérdőív megválaszolását.

Kovács Zoltán múlt szombaton azt mondta: az eddigi válaszadók 90 százaléka támogatja, hogy szigorúbb legyen a szabályozás a Magyarországra illegálisan érkezőkkel kapcsolatban mind az őrizetbe vételt, mind a visszafordítást illetően. Azzal pedig a válaszolók több mint 90 százaléka ért egyet, hogy az esetleg felmerülő munkaerő- és népesedési kérdéseket ne bevándorlással, ne a migráció engedélyezésével, hanem családtámogatási eszközökkel oldják meg – tájékoztatott a szóvivő.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

boldog nyugdíjas
Szeretném megszámolni ill. értékelni a visszaküldött papírokat. Egyébként sértve érzem magam, mert nekem nem is küldtek. Biztosan kiszűrtek, hogy szét téptem volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@verum: Sajnálatos módon a kérdéseid sem a fideszkdnp-t, sem a híveiket nem érdeklik. Soha nem is fogják megválaszolni.
boldog nyugdíjas
Vállaljuk be, hogy egyesével civilek átnézzük a beérkezett lapokat. Van jelentkező? Meddig kellett volna visszaküldeni? Ha persze kaptam volna!
Tényfeltáró
@papa.49: Arra a Ceaușescu imádóra gondoltál, sztem.
Mobil123
ha a 8 millióból (és ebben én nem vagyok !!) ha csak 1 millió is megy vissza és támogatja az agymenésüeket akkor is irreleváns az egész!! qrva messze van a 2/3 támogatása!!
Aki Én
Akkor miféle többségi igényről beszél a nemzeti beteg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.