Magyarországon élő menekülteket fog bemutatni az ENSZ menekültügyi főbiztosságának közép-európai képviselete által elinduló plakátkampány. Az ügy apropóját a június 20-ai Menekültek Világnapja adja, amely alkalmából a világ több országában lesz hasonló projekt – írta a Kettős Mérce.

A kezdeményezés azt szeretné bemutatni, hogy egy menekült is lehet a társadalom megbecsült tagja és nem elveszi a munkát, hanem elvégzi és ugyanúgy adót fizet utána, mint bármelyik másik magyar állampolgár.

Az ENSZ menekülteket bemutató plakátkampányba kezd

A kampány indításakor António Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa úgy fogalmazott:

A világon mindenütt azzal szembesülünk, hogy családok kényszerülnek menekülni az erőszak elől. A számok valóban hatalmasak – ám nem szabad elfelejtenünk, hogy anyákról, apákról, fiúkról és lányokról beszélünk. Emberekről, akik hétköznapi életet éltek, mielőtt a háború menekülésre kényszerítette őket. Az idei Menekültek Világnapján mindenki emlékezzen arra, ami összeköt bennünket egymással – arra, hogy mindannyian emberek vagyunk.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
stirliitz
Antonio drága vigyen haza belőlük párat és tartsa el őket a saját jövedelméből.
A vándorok ugyanazt a hétköznapi életet élhetik pl. Izraelben, Törökországban, Bulgáriában, Mongóliában, Indiában, stb. is.
Anna Mária
@stirliitz: Nem bírod ki, hogy ne uszíts egy kicsit a menekültek ellen?
Anélkül nem megy, öcskös?
justhpeter
Értelmes és helyes válasznak tartom az ENSZ kampányt.
Nil
VAn egy nagyon jó képzés azoknak akiknek baja van a migránsokkal - igaz szociális munkásoknak, de politikusoknak és magánszemélyeknek sem ártana.
tessék elmenni és akkor nem lehet mindenféle hazugsággal megvezetni az embert illetve a törvényhozók talán más törvényeket alkotnának
A tudatlanságon lehet segíteni, a szándékos rosszindulaton nem
nemjoezigy
Valószínű MAGYARABBAK bármelyik kormánytagnál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.