Bózsik Béla Pál, a Lyme Borreliosis Alapítvány orvosa szerint lenne megfelelő permetszer a kullancsok ellen, azonban az Európai Unió engedélyeztetési eljárása nagyon drága.

Az orvos az M1 aktuális csatorna szombat délutáni műsorában elmondta, érdemes lenne bevizsgáltatni azokat a kullancsokat, amiket a bőrünkből szedünk ki, hiszen csak a fertőzött kullancs okozhat betegséget.

A szakember jelezte, ezt Magyarországon egy magánlaboratórium végzi ötezer forintért. Az alapítvány szerette volna elérni, hogy az állam finanszírozza ezeket a vizsgálatokat, azonban nem jártak sikerrel – tette hozzá.

Bózsik Béla Pál elmondta, az unió betiltotta a kullancsok permetezését arra hivatkozva, hogy a többi rovarra is hat. Azonban a szakember szerint létezik egy penészgomba-hatóanyaggal kifejlesztett irtószer, amely magyar szabadalom, és bizonyítottan csak a kullancsokra hat.

A szakember szerint ezt a permetszert már szabadalmaztatták, de a gyártásra senki sem vállalkozott, mert az unió legalább olyan komoly vizsgálatokat követel, mint a gyógyszerek esetében. Ezt a költséget senki sem tudja vállalni.

A Lyme-kór ellen nincs védőoltás.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mélységesen felháborít, hogy ekkora horderejű dolgot nem tudnak elintézni 1 héten belül!
A kullancsok elpusztítása nagyon fontos, ideje lenne egy kullancs csípés a döntéshozóknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Valamikor az átkosban a gépkocsi ellopása ha meglett, jogtalan használat volt. Alig büntették még akkor sem amikor összetörték a gyerekek. Mivel jó szórakozásnak tűnt egyeseknek, sokaknak, egészen a napi 20 - 30 db kocsi ellopása vált rendszeressé, amire nem mozdult az állam. De egyszer csak a főügyész kocsiját lopták el, amit totálkárosra törtek. Nos másnap törvényjavaslat ment, és a jogtalan használat is lopásnak számított és 1 - 1,5 évvel bűntették a három éven belül. Mit akarok mondani. Addig nem lesz bevizsgálva a kullancs ellenes szer, amíg egy fideszes potentát családját nem éri kullancs tragédia, Csak a magunk érdekében kívánom, hogy igy legyen. Mert teljesen kigyógyulni nem lehet belőle.
iskolakerülő
Ha van használni kellene! Úgyis mindig szembe megy az unijóval a zsírdisznó, most miért nem?
bakegya
@iskolakerülő: mert most az ALTUST kell ekézni.
iskolakerülő
@bakegya: És??? Kétfelé nem tudnak tetveskedni, de két kézzel lopni igen?!
varirmag
Ebben a riportban sokkal többet mondott el Bózsik Béla Pál . Pl elmondta hogy volt is van is hatásos permetszer,de az unijó iróasztal mögött ücsörgő üresfejű bohócai betiltották .
Ugyan azt a szert amit kullancsok ellen betiltottak,tovább használják az élet más területein, az nem zavarta az unijó észlényeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.