Magyar rendőrök indultak a szerb-macedón határra, az egység vasárnap reggel lépett át a röszkei átkelőnél – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint első ütemben – havi váltásban – tíz rendőr, négy mobil hőkamerával ellátott járművel, valamint egy terepjáróval indult el a szerb-macedón határra. Feladatuk a szerb rendőrökkel való közös szolgálatellátás, a Magyarország felé tartó illegális migránsok feltartóztatása.

 

Papp Károly magyar országos rendőrfőkapitány Milorad Veljovic szerb rendőrségi főigazgatóval hétfőn Szegeden állapodott meg abban, hogy a februárihoz hasonló széleskörű együttműködésre van szükség az illegális migráció elleni fellépés érdekében.

Az elmúlt napokban az embercsempész csoportok és bűnszervezetek felszámolására közös magyar-osztrák-szerb nyomozócsoport is alakult.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Na, most jól néznek ki az embercsempészek(is). Emelni kell a tarifát a több kenőpénz miatt...
... mert fő a "balesetmentes", biztonságos munkavégzés...
eszegfu
Ha 10 rendőr, 4 hőkamerával felszerelve + a szerb hatóság emberei feladatukhoz hüen "M.o. felé tartó illegális migránsok feltartóztatásá"-t képesek megoldani, akkor minek a kerités?!
julius68
Deazé kerítés legyen! Már teljesen beleéltem magam, meg minden...
mate03
@eszegfu: ! Mert valakinek kurvára kell ,az a jó néhány millió! Aztán még ott lesz a bontás is! Az sem lesz húszfilléres!
lópicigáspár
@wagabund: Nagyon kevés olyan hülye rendőr van, aki ebbe be mer szállni. Közvetlen ismerősöm megpróbálta, a második telefonhívás után vitték, azóta is pihen a hűvösön (nem a diófa alatt). Szerencsére elég komolyan veszik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.