Több tucat klímás busz áll a BKK alvállalkozójának a telephelyén a kánikulában – írja az Index.

Az év elején költségtakarékossági okokból olyan döntés született, hogy a VT-Arriva buszainak egy részét a BKK nem veszi idén igénybe, hanem a BKV olcsóbb üzemeltetésű, de régebbi buszai járnak helyettük, ami több tízmillió forint megtakarítást jelent éves szinten.

Becslések szerint mintegy 100 buszt légkondicionált buszra cserélni, ha a BKK kihasználná az alvállalkozó opcionális lehetőségeit – legalább a kánikula idejére. A lap cikke szerint a BKK-vezetésnek sem tetszik, hogy ekkora melegben sem állnak munkába a korszerűbb buszok, ezért kezdeményezik, hogy a kánikula idejére visszaálljanak a VT-Arriva klímás buszai.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Jó kis magyar szokás szerint: kezdeményezik. Most a 40 fokban kezdik kezdeményezni.
Épp úgy, mint télen, amikor meglepődnek, hogy leesett a hó.
Nem is lenne baj, ha nem vennék fel a milliós fizukat, jutalmakat. A sofőrök helyett, akik meg amíg ezek a tökkelütöttek "kezdeményeznek", addig az 50 fokban dolgoznak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@wagabund: Azért nem feltétlen az EU a hibás. A kormány beadja az igényt egy adott célra az EU-nak. Az engedélyezi és utána már csak arra lehet elkölteni. Hogy hülyeségre ad be a kormány igényt, az az ő felelőssége.
Fradigege
Állami pénzből vettek zsír, új Merci buszokat, amit hozzávágtak Szélesufógábornak. VT-Transman, amit aztán tovább penderített a német lobbi csoportjának, ami VT-Arriva. ABKK pedig csenget ezeknek, mint szolgáltatás.
Dr. Felipe
Csak a nyári olimpia idejére hozzák ki őket.
Desischado
Ők nem érzik a hőséget, a többi meg nem számít! Mármint nekik! Szemét banda, annyi szent!
wagabund
@human: 13.06... persze hogy nem az eu a hibás, csak mérgemben próbálom rájuk fogni.. ...mert ha azt írnám, amit igazából gondolok, már rég bevittek volna...
..jobb itthon...

:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.